Sunday, August 29, 2010

ku cOba bertahan walau apa pun...



 Suara (Ku Berharap) 

by Hijau Daun

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu
bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku..

notakaki: mula mengenali lirik dan lagu yg indah ini menerusi satu caller ringtOne sorg sahabat baik aku..hehe..mmg nice to hear and the lyrics are very meaningful~walaupun agak terlambat tp masih ingin hati ini berkOngsi semuanya  dgn kalian..enjOy it!

Friday, August 27, 2010

shall we lOve?

inilah persOalan dihati setelah mengetahui sesuatu itu....
agak pilu, agak sayu tetapi tiada apa yg dapat dilakukan 
untuk mengubati hati luka~
lagu ini bakal menerangkan segala2nya...

Layu Di Hujung Mekar - Rio

Haruskah ku terus melayani perasaan
Meski pun ku tahu itu hanyalah khayalan

Cintaku padamu haruskah aku teruskan
Kerana ku tahu dirimu sudah berteman

Tiada ertinya
Apakah akhirnya percintaan

Pohon cinta yang dulu mekar berbunga
Kini tandus tiada bermaya
Bunga cinta yang dulu mekar mewangi
Kini layu di pusara bumi..

Tidak mungkin kembang lagi dan berseri...
 
notakaki : saya suka dengar radio BEST104..seronok sgt..lagi2 bila time kul 12 mlm ke atas..syOk dgr lagu2 meruntun jiwa...lagu neh baru jek dgr tadi...iiskkk...T-T

Tuesday, August 17, 2010

ahlan wasahlan ya Ramadhan Al-Mubarak~

setiap kali ramadhan mesti terkenang mereka yg dikejauhan.
dulu masa duk hOstel, terkenang mak ngan adik2 sume tgh sedap2 menikmati 
juadah yg masyukkk..sedangkan kita yg kat hOstel neh makan ala kadar jek..
lagi2 sape yg duk uitm dulu dan skrg mesti faham sangat ngan makanan 
kat "Dining" tu mcmana kan?
sedih jek..nak pOse pon xde mood...huhuh..
tapi kena bersyukur jugak sbb masih ada makanan untuk dinikmati..
Alhamdulillah...
tapi fina lagi DOUBLE syukur sbb ada Roomate yang baik hati!!!
salah seorg roomate fina memperkenalkan satu juadah sahur yg sangat memikat hati..
memikat sampai dah bertahun2 kali ramadhan, fina masih terkenangkan juadah itu..

tau tak ape benda?okeh..cepat ambik kertas salin resepi ini..wah! gitu..siap nak salin resepi..mwahahaha...
simple jek..dOnt worry..hehe.. mula2..sediakan ini..




  kemudian....ini...


seterusnya..ambik pinggan..dan mulala makan...hahaha...sedap wooo..
betul2 Ho liOw~hehehe...daaaa~


notakaki :
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space