Thursday, December 17, 2009

++CoOkie jar++

seronok hati tatkala mendengar lagu neh..seyes best..ntahla ape yg menariknya..xtgk lirik lagi dah suka..ha..maybe sbb dia punyer melOdi la kot..huhu..oklah..memula meh kaji dia nyer lirik..

Gym Class Heroes - Cookie Jar
Gym class heroes…
[The Dream:]
Radiokilla killa

[Travis:]
Hahaha You know what it is
Gym class heroes, the dream
It’s hard to look innocent when I got cookie crumbs all over my face

[Chorus:]
[The Dream:]
I like girls
They like me
They look so good
In they satin jeans
Told you to be the one
And my only
I want be faithful
But I can’t keep my hands out the cookie jar

[Travis:]
My hands, my hands, my ha uh my hands
Can’t keep my hands, my hands, my, my, my
Can’t keep my hands, my hands, my, my, my
Can’t keep my hands, my hands my hands out the cookie jar.

[Travis:]
You see I got this problem
I need help tryna solve it
Cause meeting after meeting and I’m still a cookie-holic You can hide em, Imma find them, on the counter, in the closet
And I’ll say I ain’t do it with my face covered in chocolate
My girl be setting booby traps
To catch me eating Scooby snacks
I left crumbs in the bed once
But I told her I was through with that
She still don’t be believing me
And I guess that I’m cool with that
But I got a sweet tooth, that’ll never come loose
And the truth of the matter is.

[Chorus]

[Travis:]
I got a thing for Milano, Biscotti Italianos
And I never turn down some Oreos if you got those
Butter Pecan Puerto Rican,
Or them Oatmeal Raisin Asians.
Hazelnut Brazilians,
Macadamia Caucasians,
Double stuffed or thin mint
It don’t matter you getting it
Cause I got a sweet tooth that’ll never come loose
And the fact of the matter is.

[Chorus]

[Travis:]
I’m a monster for these cookies
I’m a beast for they treats
An animal for they crackers
Head to feet they so damn sweet
Can’t keep my hands, my hands, my ha-uh my
Can’t keep my hands, my hands, my hands out the cookie jar.

[Travis:]
And there you have it haha
I tried my best
I went to cookie anonymous
I guess I’m a failure
I can’t seem to keep 
my damn hands out the cookie jar but,
It is what it is
 

hahaha~cookie jar~
 
notakaki: ha nk dgr lagu dia fina dah letak kat playlist..jom dgr!

Tuesday, December 8, 2009

++beriadah sambil beramal++

hye~cerita kedai kopi akan bermula..heheh~kali neh info mengenai aktiviti fina selepas exam.(ceh exam pon belum dok sibuk nak pegi jln2)muahahah..standardla..utk melepaskan tekanan..kenala ada aktiviti yg bole melegakan perasaan...

bermula 18, 19 dan 20 disember nnti fina akan travel ke batu layar, bandar penawar, kota tinggi semestinya JOHOR!! i love jOhor.always and forever.bila balik atau bercerita atau berfikir psl negeri jhr, semestinya hati akan berbunga2 dgn mekarnya..heheheh~maybe sbb fina bersekolah dijhr hampir selama 8 tahun so hati neh mmg dah xleh nak ubah lagi dgn suasana jhr. in fact, bila fina dah masuk ke bumi jhr, serta merta terasa udara yg dihirup waktu itu amat nyamannnnnnnnnnnn skali. seyes beb! xtipu punya..seronok tau..kemudian perasaan sebak dan terharu mesti akan hadir dalam dada seolah2 dah lama x balik ke kangpung halaman...mulala nak emo!huhuhu..

honestly, fina lebih tenang berada di jhr berbanding di kuala lumpur..hasrat fina ape tau..nak KAWIN ngan org jhr, MENGHABISKAN hari tua di jhr, ada RUMAH di jhr, dan lain2 lagi..hehehe..impian syahidah gitu~hahahha,(ingat illyana jer ada impian?)hehehe,,

berbalik pada aktiviti fina nnti..nehla segala info nya...

komunititi Chattersbrotherbob 

akan mengadakan gathering buat kali ke-6 pada 18hb hingga 20hb Disember 2009 di Batu Layar Beach Resort ,Bandar Penawar Kota Tinggi , Johor .Program yang bertemakan Beriadah Sambil Beramal ini akan berlangsung  selama 3 hari 2 malam dan bayaran RM100 akan dikenakan untuk pakej yang sediakan. Gathering pada kali ini mempunyai sedikit kelainan, iaitu berhibur sambil beramal. Beramal disini bermaksud melakukan gotong royong dan bersedekah.
Pakej2 yang kami sediakan adalah seperti berikut:-
Penginapan
Makan dan Minum
Sukaneka
Ceramah Motivasi dari DSP Haji Radin Samsudin - Timbalan Ketua Polis Daerah Kluang
Gotong-royong
Karaoke
BBQ
Sijil Penyertaan
Goodies
for more info just klik----->> www.chattersbrotherbob.webs.com

Monday, December 7, 2009

++can u do me a favOur?++

salam all...
berita terkini! 16 december 2009 akan datang nnti fina ada exam..ACCA Paper P3..cuak la...seyes...
so, harapan fina, kOrang leh tlg dOakan kejayaan fina nnti yer~
mari sebut bersama saya...

"Ya ALLAh, kau permudahkan dan berikanlah ketenangan untuk syahidah agar dia dapat menjawab soalan peperiksaan dengan cemerlang dan yang terbaik.."

thanks all~ may GOD bless u all~



Friday, December 4, 2009

++hanya sekali..++

erp~hanya sekali ini saja aku dapat mencuri masa untuk berblOgging..adOi..masa itu memang sgt laju berjalan..sampai kan terasa seminggu tu hanya ada 4 ari saja..tetiba dah masuk minggu depannya..kata org kiamat sudah dekat..yeke? ntahla..cuma mempercayai hari kiamat adalah salah satu rukun iman dan ianya mampu menginsafkan seseorang termasuk aku...

okeh, atas tu mukadimah jek.sebenarnya nak citer psl lirik ini dan juga lagunya..sedap wehh~rupanya penyanyi asalnya adalah kumpulan IDEAL SISTER cuma dinyanyikan semula oleh FEMININ..lagu lama la bang oi~muahaha..okeh..enjOy the lirik and the video taken from yOutube..

* Hanya Sekali *

Sekali janji ku lafazkan
Akan ku kotakan
Walaupun dihalang
Sekali ku lafazkan
Kata cinta
Takkan ku permainkan

Sekali di dalam hidupku
Kurasakan cinta
Yang suci sejati
Sekali hanyalah sekali ini
Tiada lagi tukar ganti

Sehari ku rasa setahun
Jika tiada kasihmu
Jika kau pergi jauh
Perasaanku akan terganggu
Hanyalah kau seorang
Mengubat hati rinduku

Tiada bandingan di dunia
Yang sama semurni
Cinta yang kau beri
Sekali kau beri
Sekali ku katakan sekali lagi
Cintaku hanya sekali



daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Saturday, November 21, 2009

++wa caya sama lou lah!++

ahhaaaaaaaaa~seronok waktu men benda alah neh..huhuhu...best2..ape yg fina try neh adalah numerology untuk nama penuh fina..korang leh cuba sbb nnti fina akan upload utk korang..nehla yg terhasil daripada kiraan itu~


Youthfulness is your outstanding characteristic. You are energetic and outgoing, and probably very popular. Negative traits to watch out for are an inclination to become too self-centered and interested in shallow pursuits. You will be happier if you are selective in your friends and let people get to know the real you.In romantic relationships, you may have trouble settling down.Achieving other kinds of goals will probably take priority, at least for. However, many people of the opposite sex are attracted by your

charm and youthful qualities. You are most compatible with those having 3, 6 and 9 personalities. When you find the right mate, it is someone who understands your ambitions in life.You have so many talents, you could probably succeed in any career you choose. Although you are not always highly practical, you are quite bright
and a quick learner. When you concentrate on one thing, you have the ability to rise to the top
..

sekian.



Tuesday, November 17, 2009

++lagi skali...adoiiii~++

hurm, dulu ingat x fina nyer lOgo kereta "diculik" org? ha..sampai nak pandang depan keta tu pon x lalu..buruk sungguh..mcm keta second hand plak..padahal penat beli yg baru..Okeh, xsempat fina nak tukar yg baru logo tu, dah jadik kes lain plak..KECEWA betulla..kali neh, fina nyer belakang kereta kena "langgar lari".

Masa tu fina parking baik punyer dalam kotak..then terus gi kelas..balik dari kelas dah petang dah..dalam kul 2.30 pm..memula fina sendiri xperasan..jap lagi member fina yg tanya.." apsal dgn belakang kereta kau neh?" bila fina tgk dah teruk dah ngan calar2 nya..adoiiiiiiiiiiiii~ benci betul! rasa mcm nak langgar kat dinding mana2 kasik kemik pastu claim insuran...(ceh macam senang jek nak claim..)

tapi kan yg peliknya..alhamdulillah..dah baper kali keta fina kena langgar samada sengaja atau tidak kan, mmg xde kemik tau..sumenya calar balar jek..rasa untung plak pakai keta neh bila fikir2 balik..yela, keta kebal katakan...

hOpe lepas neh xdela lagi kes langgar lari ke atau langgar xlari kena kat keta fina..xlarat la nak sedih2 sbb keta dah jadik buruk..dahla kaler putih..semakin susah la nak jaga..adoi..korang tgkla neh...


notakaki : byk impian aku pada kereta ini.nti akan disenarai pendek kan..

Sunday, November 15, 2009

++wow! ada org dah bertanyala...++

salam...
hari nih agak terkejut sket bila bukak blOg~xsangka ada jugak yg aware dgn apa yg fina tulis yer...
sampaikan si dia membuka satu persOalan disitu..fina xkisah ada Org nak tanya2 neh..cuma yg fina kesal, si dia tu x memperkenalkan diri..xpela, fikir baik mungkin dia suka menjadi misteri guy or misteri lady~huhu..soalan sidia :

"perlu ke beritahu semua orang apa yang terjadi?"

hehehe..interesting jugak soalan ini sampai rasa nak kOmen plak...hihi..actually perlu atau tidak tu terpulang kepada banyak faktOr..apa yg fina bole bgtau adalah perkara2 di bawah ini..

1. Tanya pada diri sendiri, adakah apa yang TERJADI lalu di BERITAHU pada semua org itu adalah perkara yg BENAR atau TIDAK? klu xbenar, lebih baik jgn mengada2 nak letak sbb mungkin org yg akan TERASA  dengan entri itu akan rasa panas dan sakit hati atas perkara yg TIDAK BENAR! klu fina pon marah org nak fitnah kita kan?? By the way, klu perkara yg diTULIS itu adalah BENAR tiada yg lain melainkan BENAR-BENAR belaka, itu adalah HAK seseorg untuk meluahkan perkara tersebut di mana2 pOn kan?..tapi itu pendapat fina..klu ada yg x setuju sila tuliskan komen anda di hujung entri ini ya~

2. Seterusnya, Dimanakah ianya DI BERITAHU, DI TULIS, DI CERITAKAN dan lain2 pada semua org itu? Adakah anda dgn sewenang2nya memberitahu kepada khalayak ramai secara tiba2 atau di tempat yg mungkin semua org sudah fhm bahawa itu mmg tempat meluahkan ape yg mereka rasa? bagi fina, tempat2 itu mungkinlah bole dikategorikan sebagai BLOG, DIARI, CATATAN PERIBADI, PERSONAL WEBSITE dan lain2 lagi...itu adalah hak mereka2 ingin berkata dan menulis apepOn asalkan jgn melanggar tatasusila kita sebagai anak melayu kan?? sesiapa yg mungkin rasa fina memandai, bole ajukan komen anda dihujung entri ini yer~

3. GAYA BAHASA yang digunakan dalam menceritakan tentang sesuatu itu..Kalau sesiapa yg mmg sudah mengenali fina, ayat2 fina mmg agak kasar namun ianya jujur tanpa cacian dan makian..sebenarnya klu fina nak letak boleh je..cuma memikirkan kurang manis pulak nak bercerita bila diselitkan dgn "madah2 tidak diiktiraf" itu kan?

apepOn, kepada mr / miss GUEST itu, andainya fina pernah menulis entri yg mengguris hati, menyesakkan dada, mendebarkan raga dan menusuk kalbu, RIBUAN AMPUN DAN MAAF fina minta pada mu~ Fina tidak berniat sekadar meluahkan apa yg BENAR-BENAR terjadi untuk kepuasan hati sendiri~ Sekian.


Thursday, November 5, 2009

++sukarnya menjadi A.K.U++


A.K.U neh aku atau saya bukan OKU tau..huhu..herm..kata Org bila kita susah hati, kita kena lihat org lain yg lebih susah dr kita...semOga kesusahan mereka itu akan membuatkan kita merasa lebih bernasib baik dan bersyukur dgn ape yg ada...

ya, saya bersyukur dgn apa yg ada cuma terasa susah nak menggapai apa yg masih belum ada...kata Org lagi, jgn terlalu fikirkan perkara yg kita rasa sukar utk dicapai cuma bertahan dgn apa yg ada..tp, dalam hati masih terasa x puas hati..itu namanya tamak ke??

ntahla..sejak semakin dewasa neh aku terasa susah utk menjadi diri aku sendiri..mcm2 yg bermain dalam fikiran sampai aku pon dah buntu nak setel mana satu..tula masa buat xsedar diri..hahaha~

tula luahan hati hari nih..xtau ape sbnrnya point cuma yg penting
hidup dewasa kini terasa sangat kesukarannya~


~nak kembali ke zaman kecil2, bole?~

Monday, November 2, 2009

++sajian hiburan hati kala ini..++

salam kalian...
jOm selami bait2  indah dari lirik lagu ini..
bagi fina ianya segar dan menusuk hati~


Hampa Hatiku 
Ungu ( Feat Iis Dahlia & 7 Kurcaci )

Pernah kah kau merasa 2x

Cukup sudah kuberikan cintaku
Cukup sudah rasa ini untukmu
Mati sudah hati ini padamu
Mati sudah hasrat ingin bersamamu

Pernah kah kau merasa
Hatimu Hampa
Pernah kah kau merasa
Hatimu Kosong

Buang saja kata cintamu
Buang saja kata maafmu
Hasratmu sudah hati ini padamu
Hasrat sudah hasrat ingin bersamamu

Rap version 7 Kurcaci :

Pernahkah, pernahkah kau merasa
Dikala siang datang terasa gelap gulita
Tiada cahaya hanya gelap hitam dan kelam
Tak ada lagi suka tak ada rasa
Pernahkah, pernah pernah pernah pernahkah, pernahkah kau merasa
Disaat diri terlelap
Meski gemuruh kian beradu slalu mengaduh
Kau tetap terlelap dalam tidurmu

Dangdut Version Iis Dahlia :

Maafkan aku sayangku
Bukan maksudku menyakitimu, mengkhianatimu
Ampuni aku sayangku
Cukup katakan aku tak lagi mencintaimu

Pernahkah kau merasa 3x

okeh fina tambah lagi dgn video klipnya dari yOutube okeh~


Friday, October 30, 2009

++keliru menjadi buntu++

akhirnya selepas 2 bulan 9 hari menunggu, dia telah membalas sms aku.seyes begitu lama sampai aku dh xbetah nk menghitung hari2 itu lg.. siapa? ahh kalian sudah bole meneka bagi sesiapa yg begitu mengikuti "drama" dalam blOg fina neh~

itulah sidia yg fina nantikan..sbnrnya, aku yg memulakan sms itu..meminta maaf soal memberi no hp nya pada org lain tanpa memberitahunya dulu..sOmetimes ada org yg xsuka kan, kawan2 menjadi "pengedar tidak rasmi" kepada kwn2 lain..lagi2 psl peribadi..(maaf, fina mengganggap no telefon bimbit adalah perkara peribadi ya..kalian?) ingatkan dia dah xsudi nak membalas msg fina lg..sbb sebelum2 ini langsung xde balasan klu fina tergatal tgn menghantar msg bertanya khabar~ sekali dia balas! wohhh~terkejut giler..rasa sebak menguasai diri serta merta~ini baru balasan sms..klu dia tiba2 call, mesti talian itu berjawab tp sepi tanpa suara buat seketika..hanya sebak dan tangisan yg mendahului...

wuuuu~sengsaranya hati kerana merindui yg tidak sudi..apetah lg kasih yg diharapkan bukanlah terlalu beban..cuma ingin terus menjadi sahabat dikala susah dan senang..oh ya, intipati sms itu?

kandungan sms2 dr sidia dan aku(setelah diringkaskan),

sms dr dia - owh xpe..saya dah bersembang pon dgn org tu smlm~

sms dr aku - herm..bagusla..knp senyap je..rindu tau! bz yer? kamu sihat?

sms dr dia - xdelah bz sgt cuma xsuka dgn keadaan yg berlaku skrg..

sms dr aku - owh..kenapa? apa maksud kamu? fina ada menyinggung hati kamu ke?

sms dr dia - xdela..tp maaf ckp, saya xsuka dgn apa yg org fikir psl kita..mula2 mmgla gurau tp lama2 semakla..ehehe..

sms dr aku - (ayat dia sgt terkesan dlm hati hingga xmampu nk melafazkan ape2..jadinya aku tidak membalas..)

*dan apabila menjelang petang...*

sms dr dia - eh fina ada antar sms ape td ya?

sms dr aku - eh, ada ke? mana ada antar ape2 lg..xtau nak bls ape dgn ayat kamu td...

(ayat diatas neh ayat perli sbnrnya...)

sms dr dia - owh xde ke? saya br terdelete td dlm pkl 530pm..xperasan msg siapa..

sms dr aku - silap org kot..bukan fina..fina x menaip ape2 pon..maybe a**y yg bg kot~

(a**y neh kawan perempuan yg rapat juga dgn dia..ada kwn2 yg kata aku jeles dgn budak perempuan ini..hakikatnya tidak lgsg! yg sebenarnya aku sgt2 terkilan sbb dgn budak tu boleh plak dia rapat tanpa kisah ape org lain nak fikir..knp dgn aku dia kisah sgt org lain berkata yg bukan2 mengenai hubungan kami? padahal sudah terang lagi bersuluh yg aku HANYA KAWAN sahaja~kadang2 aku rasa terhina kerana sepertinya sume org tidak boleh berkawan dgnku..)

sms dr dia - klu dgn dia xde sms2 neh..terus call jek..ehehhe

sms dr aku -owh terus call ke?bgsla..

ayat2 slps ini xperlula aku tulis kerana aku hanya membls sms drnya dgn separuh hati..hakikatnya, aku tidak mahu terbawa2 dgn sms2 drnya yg sejak dr awal telah membuatkan hati aku berbunga2..yg pasti aku tidak mahu terluka lagi..

M.Y H.E.A.R.T I.S F.R.A.G.I.L.E



~sekian dari hati seorg yg keliru
menjadi bu
ntu utk berbuat apa2...~

Friday, October 23, 2009

++aku "dijaga" ?++


salam~
hurm, dah lama aku perasan benda neh..td masa mandi terfikir nk berkongsi rasa dalam blOg..dulu, aku sekolah arab. maahad pontian.tahun 1997-2001.lama dah..zaman muda2..haha~okeh, masa kat sekolah dulu..aku salu mengalami kejadian pelik2..paling pelik adalah ape yg bakal aku ceritakan..

of course masa sekolah arab dulu, aku neh agak bersopan santun berciri muslimah sejati la..huhuhu..tudung labuh..ayu berbaju kurung..even bergaya muslimah, aku neh sbnrnya seorg yg agak kasar..kdg2 berckp lepas saja, x sedar org xsuka dgn ayat2 yg dikeluarkan itu..so yg paling aku notice, bila aku dah start MENGUMPAT, MEMAKI dan MENIPU mesti aku akan kena ULSER mulut..sakit woo~

sakit dia akan berlarutan sampai bila2 selagi aku x insaf dan beristigfar! bila aku ingat ALLAH balik dan mintak ampun dosa2..dalam masa 24 jam mesti baik.diulangi MESTI baik!..perrghhh...seram say...

susah nk ckp betul ke x ape yg aku rasa neh cuma apa yg pasti sejak dr sekolah sampai skrg aku dh wat pemerhatian..klu aku start bad talking..confirm aku kena ulser mulut.and bila aku degil xnak maafkn org tu and xnak insaf..makin byk lorr ulser dtg..T-T..

apepon, aku xrisau ape2 kerana ini benda baik utk melatih aku lebih menghormati dan berjaga2 dlm berckp...sebab org tua2 kata.."KERANA MULUT, BADAN BINASA" kan? huhu~

Tuesday, October 13, 2009

++saya gembira bersama mereka++

hari ahad.ntah tarikh bile.adoi super x ingat..boring2 pas klas terus ajak zaki dan amir pegi ioi puchong~niat hati nk start projek "book review" kat blOg..tu yg kena pegi beli nOvel tu..
aktiviti pertama pegi beli tiket wayang...ingat leh terus dpt xyah tunggu lama..tgk2 xde tiket yg waktu dekat2..masa tu kul 330 pm..so kitaorg beli kul 515 pm nyer tiket tajuk "Momok the mOvie". sbnrnya plan nk tgk citer neh ngan fifi tp al-kisah masa hari nk pegi tu dia eksiden plak..xpela..xdpt pegi ngan dia seb baik ada kwn2 baik aku neh~huhuhu..

sementara nk tunggu waktu tgk wayang, kitaorg gi sOlat dulu..then pegi window shpping kat kedai jepun.jual barang2 rm5..sume rm5 tau.sgt menarik weh barang2 dia..fina kan berjiwa seni so byk gakla barang2 yg terasa nk beli tp xbeli pon..dalam kedia tu asik gelak2 jek tgk pose2 diorg neh depan kamera..adoi..tgk neh! adOi, kOnon2 machOla..xsedar ke tanda harga x bukak lg tuh bang Oi! hahaha~



then next we pegi tgk wayang la..after that solat and mkn2 pizza~free extra 25% cheese lg..(tp seyes, xnampak pon free extra tu kt pizza dia..hampeh je~) korang tgkla sendiri..






selepas tu, kami men bowling plak~sonok..huhuhu...walaupun kalah tp bole dimaafkan..haha sbb lawan ngan 2 lelaki okeh! huhuhu..apepOn mmg hepy la...sbb mereka berjaya melupakan kesedihan fina buat seketika..thanks brO~



~Love u Guys always..hOpe our friendship remains until hereafter,AMIN..~

Friday, October 9, 2009

++gadis diselubungi penyakit misteri++



begini.(ayat first dah tiru ayat kat entri latest zahiril adzim.huhuhu.kenal x sape dia?.pelakon la.xkenal lg? ha pi la cr sendiri blog dia.best woo..puitis.tu jek nak ckp.okeh sambung..) begini. hari nih semasa sedang bersiram, aku terfikir...sejak dua menjak ni, aku mengalami sakit atau ketegangan di bahagian bahu sampai la leher..semua sebelah kanan..sakiiiittttttttttt sgt. sampai sekali tu masa drive, aku terlepas stereng secara tetiba sbb bahu dan tgn kanan rs sakit dan lemah..agak2 nya kenapa yer...?

bila aku fikir2..aku start sakit neh hari fifi xciden.seyes.mmg that day! then, td aku saja2 search kat encik google psl ketegangan neh..korang tau ape jwpn diberi?
  1. Tension
  2. Tekanan
  3. Emosi terganggu

perghhh..tekanan sangat ke aku neh sampai aku sakit x pulih2 sampai skrg? tension sgt ke aku neh menghadapi kekecewaan sampai aku sakit bahu xhilang2? terganggu ke emosi aku neh bila tahu perkara sebenarnya yg amat pedih ditambah lg xmampu nak berbuat ape2?ada ke semua tu dalam diri aku neh??biar betulll weeehhhhhh~xkanla...*sigh*

apa ubatnya yer? sakiit betul2 neh x men2..bila angkat tgn terasa leher mcm nk tercabut..lebih teruk lg bila ketegangan itu telah merebak ke kepala..betul2 belakang telinga kanan..setiap hari urut..tp makin sakit adala...aku dh penah bgtau mak aku psl neh, dia kata "salah bantal"..aku mcm x pecaya coz dulu klu aku "salah bantal" pun, aku akan baik 2-3 ari pas urut sket2..

makin hari makin merebak sakit dia..tu yg buat aku xleh terima..bila sujud lgla...yaAllah..sakitnyerrrr~berdenyut2! mcm ada org tunjal2 kepala kat belah kanan tu..aku x rasa tension pon..knp berlaku sakit yg mcm neh?ada cadangan utk mengubatinya kalian?fina mOhon sgt3 pertolongan kalian..maybe ada yg tau mcmana nk bg baik...

Segala pertolongan/cadangan amatlah dihargai..
sudilah kiranya membantu GADIS YG DISELUBUNGI PENYAKIT MISTERI ini....


Tuesday, October 6, 2009

++hObi baru | mari2 cik adik, mari2 cik abg..++


Ungu Karmila. saya baru saja beli nOvel ini di POPULAR, IOI Mall puchOng ahad lepas..
kenapa tetiba beli buku nOvel neh?salu rasa membazir jek..lebih suka tebalkan muka pinjam dr beli kan?..hohoho..actually,setelah mengalami beberapa "kejutan" akibat perkara2 yg tidak dpt dielakkan..maka saya cuba utk meneroka hobi baru..actually hobi baru pon tidak.kerana membaca sudah lama menjadi hobi saya sampaikan dalam family hanya saya sorg yg pakai cermin mata dikala umur masih muda iaitu darjah 4. ini akibat suka sangat membaca walaupun dalam gelap..ish3..adik2 abg2 jgn amalkan yer..

Ada satu kisah yg tidak boleh dilupakan mengenai membaca neh masa zaman muda2 dulu..
well, sesiapa yg mengenali saya akan noticed yg kampung saya di johor dan perak..dulu masa kecik2, ketika nenek dan atuk ada, slalu balik dua2 belah kampung masa perayaan..
nak dijadikan citer, yg aku neh punya la excited suka membaca+nk balik kg, sanggup x tido semata2 nak baca papan tanda atas jalan..abes sume papan tanda aku baca..bila ada perkataan JOHOR BAHRU dan IPOH, PERAK mesti baca kuat2..hahahaha~samapi mak ayah aku fed up dgr! xjemu2 plak tu..adOi..tula aku yg suka membaca..xleh buat ape dah~huhuhu..

sO, hObi baru aku sbnrnya mulai skrg akan ada sesi "Book's review" dalam entri2 saya akan datang..ngeh2...Oleh itu, jOm kawan2, adik2, abg2 support saya supaya kesedihan hati saya berkurangan dgn adanya kalian sume..heheheh..ape pOn, thanks~

notakaki : Ungu Karmila masih dalam sesi pembacaan dan penghayatan watak2 nya..setelah puas ati, akan saya beri bintang dan komen nya skali k!daaa~

Saturday, October 3, 2009

++serius aku pon x sangka seyy..++

salam.."tiba masa utkku pergi...melangkah pergi dari sini.." ape yg fina taip depan tuh sape yg terer mesti terus leh recognize kan?? lirik lagu maaa...best plak rs coz kena ngan diri sendiri dikala ini..hohoho..byk benda sedih and kelakar nak dikongsikan bersama arinih Sabtu, 3 Oktober 2009..
hari ni aku decide nak ke hospital buat kali terakhirnya utk tgk dia..aku buat keputusan tu coz xnak masalah neh berlanjutan..kat sana nnti aku akan ambil sume brg2 yg aku pinjamkan kat dia then say good bye..dalam perjalanan ke sana tu aku teringat yg smlm dia ada ckp psl "madu" aku tu nk dtg jugak arinih dr pg sampai ptg..so aku pon rasa akan ada situasi janggal klu kami just 3 org jek kat sana nnti..then aku pon decide ajak One of my friend teman aku..kwn aku neh fifi mmg kenal sjk dr kecik lg..coz diorg sekampung..mari panggil dia sebagai Encik D.
nak dijadikan cerita bila aku tiba kat sana dlm kul 330 pm, fifi dah dibawa masuk ke operation room utk second operation..dia nk tampal tempt koyak rasanya..aku sampai katil dia tu hanya ada wanita itu sahaja..biarla aku namakan dia sebagai Cik R.
Mmg peramah abes aku bertanya psl fifi kat Cik R tu..mcm aku xde ape2 rasa jek..actually kehadiran Encik D disitu byk menguatkan semangat aku gak coz aku neh depan kwn2 ada sket ego..aku xkan tunjukkan kesedihan aku kat situ..then, setelah difikir2, nk tunggu dia abes operate lama la plak kan, sO kami gi la mkn dulu...
dalam kul 430 pm, fifi call Encik D. dia kata dia dh abes operate..so kami pon siap2 byr and menuju ke HKL skali lagik..sampai sana Cik R masih ada bersama fifi..aku dtg pada diorg sambil tersenyum mesra..(dalam hati tuhan jek yg tahu..)
kOrang tau x, aku rasa mcm nak pegang jek lengan Encik D tu depan fifi masa tu..tp aku xbuat sbb aku tkt Encik D akan tekejut..ntahla ape aku fikir..niat aku maybe nak jeleskan fifi and biar dia rasa ape yg aku rs bila tgk dia dgn Cik R tu kat situ.serius giler aku mmg jeles!! tp baik punya cOver...aku still bole berborak mcm biasa and mmg agak profesional depan diorg...(cayalah fina! )
tp ada satu epIsod yg membuat aku rasa pilu + kelakar..mcm neh..tgh2 beborak tu fifi kata dia nak buang air besar..then fina ckpla..cepatla klu nk buang..fina ambikkan kerusi roda..dan dia kata xpela nntila..selang beberapa minit kemudian, tetiba nurse dtg nk masukkan air+ubat..benda tu kan lama kan klu nk tunggu dia abes menitis..so fifi ckp dgn nurse tu dia nk buang air dulu...then nurse tu ambikkan kerusi roda and suh cepat...bila fifi dah duduk kat atas kerusi tu, nurse tu tanya soklan killer.."ha, neh sape nk temankan dia kat toilet neh??" korang tau x, semua diam kat situ...Cik R yg dia syg2 tu pon x ckp ape2..last2 fina yg ckp..okla xpela fina teman dia..then ada gakla waktu kami nk berdua2an sekejap kan..tp fifi xckp ape pon..sampai toilet jek, fina bole plak telanggar kan kaki fifi yg sakit tu kat pintu toilet! adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~ bongokla aku neh! sumpah fina x sengaja okeh! fina xreti nk adjust pintu toilet tu ngan kerusi roda dia....menjerit dia bila kaki dia kena langgar..terus dia bgn masuk toilet cepat2...
dalam hati fina mesti dia ingat fina sengaja kan buat macam tu sbb nk bls dendam..hermmm...seyes fina x sengaja..sumpah! geli hati pon ada gak sbb bila fina citer kat Encik D, dia leh ketawa giler2..hampeh tul!dia kata.."ha..br kau rasa..."adoi~sumpahla wehh fina x sengaja...waaaaaaaaaaa:((...fifi dah tarik muka masam jek...
then lg satu peristiwa masa kat toilet gak..fina tunggu dia lama gak..then sempat borak2 padahal dia dlm tandas..fina ckpla.."comel girlfriend awak tu eh?" then fifi diam kejap..tetiba dgr bunyik siren polis, pastu dia ckp "ha tu najib dtg dah.."(kebetulan datuk seri najib mmg dtg HKL lawat rakyat malaysia yg kena gempa bumi kat indon tu..) then fina bls.."fi, xyahla nk tukar topik plak.." pastu dia bebel2 dlm toilet ape ntah..:))hahaha..dia geram la tu ngan ayat fina..adoi mcm2 la dia neh...
dalam kul 615 pm tu aku decide nak balik..sedih nk lepaskan dia coz tu la insyaAllah hari terakhir aku akan nampak dia lg..xpela..aku sedih tp aku redha..semOga akan ada hikmah dikemudian hari..



notakaki : fifi akan pulang berehat dirumah nya mulai minggu depan selama 4 bulan .so aku harap cukup waktu untuk aku melupakan dia dan segala memori yg ada...pray fOr my success dear friends~thanks..

++mungkir janji yg tidak elOk utk kesihatan jiwa++



salam...tajuk yg berkenaan hanya mungkir janji jek..ayat selepas itu hanya utk perhiasan...
DAN
klu saya kata saya tidak sakit, saya hanyalah menipu..
klu saya kata saya tidak sedih, saya hanyalah menipu..
klu saya kata saya tidak frust, saya hanyalah menipu..
klu saya kata saya masih bole handle semuanya, saya hanyalah menipu...
JUGA
ketahuilah kalian sahabatmu ini sedang sengsara bergelumang dgn mainan perasaan yang lara..ia meminta utk dibelai,dikasihani, dan disembuhkan dari segala macam kesakitan jiwa~
OH
tuhan kau kabulkanlah doa2ku dan kuatkanlah hati ini utk menempuhi semua ujian2 darimu..amin...
SELEPAS
saya post entry neh maknanya saya dah MUNGKIR JANJI untuk tidak bersedih lagi...huh~

Thursday, October 1, 2009

++ ha....dah ingat..++

salam all..fina dah ingat ape nak masukkan kat entry lepas..huhuhu..ape yg fina letak? xyahla teka2..just cekidout la link neh yer~

http://myheartwithmysoul.blogspot.com/2009/09/baru-aku-taurupa2nya.html

*hint*


~i'm still smiling eventhough i'm deeply hurt~

Wednesday, September 30, 2009

++baru aku tau...rupa2nya...++

well...hari ini sama mcm biasa...bz dan bz..cuma ada sedikit perbezaan dalam kesibukan itu..hari ini 30 September 2009..hari rabu..buat pertama kalinya aku tau tentang 2 perkara..

Pertama:

hari ini adalah hari lahir org yg ku suka itu~aku x tau, seyes..bukan x nak ambik tau..tp rsnya dah penah tanya but xde jawapan..so diam jekla..mcmana aku bole tau? ha..kebetulan, one of my fren msg tanya kami x celebrate ke besday dia..hurm..of course la x kan..sbb aku rs dah ada org yg menunggu utk wish dia and kuar bersama menyambutnya..well..eventhough jauh dlm hati neh nak sgt kuar mcm dulu2 tp aku tau itu hanya harapan yg tinggal impian..dont eva u dreaming la fina~

ape pOn, to U lalink~i hOpe u hepy olways and get wut ever u wish at ur burfday~
HEPY TUA day k~muahaha..(hOpe he will read this.. T-T)

heppppp~korang jgn kepo2 nk tgk rupa dia tau..muahaha

Kedua :

ape eh yg lg satu neh..seyes terlupa..td ingat..alamak lepas neh mmg kena tulis kat kertas la isi2 penting tuk berblogging..adOi fina neiiiiiii~xpela..len kali la..klu ingat fina edit entri neh serta merta!huhu..daaaaa~

*sambungan di atas*

actually nak berkOngsi kesedihan dgn kOrang~bengang + geram + kecewa sgt2..baru aku tau yang selama neh aku awek no 2 jek...siak betulla..nak marah xleh sbb orgnya tgh sakit..
aku neh sakit2 hati pon masih mampu nak melawat dia kat hospital and basuhkan baju2 dia yg berdarah2 itu dgn jayanya..
tuhan jek yg tahu betapa sakitnya hati neh sbb kena tipu..lelaki mmg camtu eh??dah ada steady masih lg nk berpOya2 cr awek lain?? korang neh xdgr and x hayati lagu siti yg terbaru tu eh?
ape tajuk dia? ha..KU PERCAYA ADA CINTA. bukan cinta biasa tau..no,no,no,no...CINTA SEJATI. setia pada yang satu. xde nak berpoya2 cr anak dara lain or janda berhias lain..
paling fina hangin ape tau, dahla dia ngan pompuan tu dah dekat 2 tahun..bukannya kejap tau..2 TAHUN! klu kahwin dah bole dapat anak 2 soon going to be three tau! iishhhh...tp tuhan nak tunjukkan hikmah tu sekejap jek..tolongla korang tak kira LELAKI ke POMPUAN yg suka berpoya2 tu ambil iktibar~ jgn jadik mcm ORG yg suka aku neh!
dalam sakit2 hati aku neh, terselit jugak rasa kesian pada dia..lagi2 bila dgr dia merintih..
"kenapala nasib saya mcm neh? kenapa kena kat saya bukan org lain.."
masa tu aku sempat gak perli2 dia..aku ckp,
"sabarla..mungkin ada hikmahnya..kesakitan tu kan penghapus dosa kecil..." then dia kata..
"yer..saya rasa nehla balasan utk saya dari tuhan sbb sakitkan hati awak, tipu awak.."
aku jawab, " klu itu yg awak fikir, saya xleh ckp ape..tp ambikla iktibar and fikirla positif sket..maybe tuhan memberi ujian utk kuatkan diri awak di kemudian hari.."
ceh ceh ceh..~ayat mcmla dulu aku neh bekas ustazah sekolah agama sesi ptg.hahaha.(kenapa sesi ptg? ahh layan jek~)huhuhu..
so, aku skrg tgh memikirkan utk mengundur diri~even dia suka aku x beerti dia utk aku..aku lebih rela terluka demi menyelamatkan hati org len~lebih khusus lg hati "wanita" itu~yela kalau difikir2 aku nehla yg mengganggu hubungan diorg~aku dtg kemudian sdangkan wanita itu sudah lama berada dalam hati fifi..dan skrg neh, aku redha sekiranya dia bukan utk aku..xapalah..maybe tuhan dah sediakan sOmeone yg best2 di luar sana kan utk aku..awwwww~(dah berangan neh~)hahahaha..aku belum ckp dgn fifi lg hasrat aku nk undur diri..nnti aku update lg ape jawapan dia..thanks kalian kerana mendoakan yg baik2 utk fina..

Monday, September 28, 2009

++inikah dinamakan frust giler???++

salam sahabat..situasi sebentar lg adalah utk penilaian kalian..

jam 4:30 ptg, di ofis sdg menaip msg utk fifi :


fina : "fi, nnti jadik x nak kuar?"

fifi : "jadik..arinih fi abes keje awal k. kul 7pm"

fina: "orait, nnti fina dah sampai BHP fina call"

fifi : "ok sayang, hati-hati drive.."

jam 7.00 mlm, di BHP selepas parking baikkkk punyerrr..

fina: (call hp fifi) "fi, kat mana? fina dah sampai neh.."

fifi: "sayang, fi ACCIDENT.." (tapp. talian putus..)

fina: (dalam hati) eh biar betul ape aku dgr neh...xkanla...then, (call lg skali)" fi, jgn main2..org dah sampai BHP neh.."

ali ( warga indonesia rakan sekerja fifi) : alo..aku ali..neh fifi lagi eksiden neh..ada dihospital.kaki nya patah.

fina : (tergamam & rasa nk nangis )"ya Allah... betul ke neh..?? abg Bob ada ke x?"

ali : "ada2..sedang mengurusin hal fifi lagi.."

fina : "tlg ali, panggil abg bob kejap.."

abg bob : " fina, tlg tunggu jap..abg bob..abg nak uruskan pendaftaran fifi..nnti abg bob datang sana k..fina tunggu k.."

fina : "ok abg bob..fina cuba tunggu.."

sedang kalut2 memikirkan fifi, sharul yg kerja situ gak bgtau yg encik malik (supervisor fifi)
ada kat dalam..then encik malik tanya fina nak gi hospital ke x..dengan pantasnya fina ckp NAKKKKK!!! then kami naik satu keta terus sampai HKL..

di HKL plak..x dpt masuk coz waktu melawat dah tamat..sedih giler..punyala jahat kami neh xnak tunggu lama kan, kami pegi la lalu jln belakang..sampai kena kejar ngan pak guard..xleh blah..hahaha..tp sampai gakla kat sana...tingkat 2 wad 4..abg bob ngan cik malik x lama kat situ..diorg balik sana jaga BHP then diorg ambik keta fina bawak semula ke HKL..fina la teman fifi sampai waktu kena operate...then dekat kul 1230 am fina keluar..

sepanjang perjalanan menuju ke parking tu mcm2 fina fikir...dan mcm2 yg fina rasa..sedih psl fifi eksiden..sedih psl x jadik keluar..dan sedih sbb fina dah tau sesuatu yg selama neh dia beria2 sembunyikan dr fina...ternyata mmg betulla setiap yg berlaku tu ada hikmahnya...hati mmg frust tp jauh di dalam sbnrnya fina harus bersyukur sgt2...kerana ape? kerana itu akan diterjemahkan di lain lembaran k...(nk pegi ambik tisu kesat air mata..)


~kesiankan dia..tp masih leh gelak sbb malu kaki patah diambil gambar..haha~

Thursday, September 24, 2009

++berani mati wooo..++

hye.lama sey x bukak blog..maaf yer buat kamu bersawang..bukan bermaksud tapi dah terbuat..relakan jekla..

entri ini dan seterusnya adalah entri melayan kesedihan dihati..sedih mcm esok nak kiamat.sedih mcm esok nk mati.itula dia sedih org yg iman setipis kulit bawang.like me.seyes mmg like me.

hermmm...sedang fina melayan sepupu2 dan makcik2 pakcik2 dikampung jhr..masa tu la byk msg yg diterima dr kawan2 menyebut soal bermaafan dan aidilfitri..dalam banyak2 msg tu, ternyata hati fina menanti2 msg dr seseorg yg fina sayang (bukan org yg sayang fina tu)..
sape lg klu bukan DIA..

sedih coz dia langsung x reti nak membalas msg fina yg BERANI mati itu..berani mati sbb selepas menaip perkataan maaf, bole plak menaip perkataan rindukan sgt pada DIA..bodoh.wat malu jek..tgk skrg, dia x balas pon..apela..

letihla asik sedih jek..tp itulah perasaan nya dikala ini...wuuuuuuuuuuuu...(menangis tidak berlagu..)

Sunday, September 13, 2009

++7 hari sebelum raya..++

sedikit kegiatan harian yg sudah dirancang (hanya ALLAH yang menentukan) ingin saya kongsi bersama..cekidout!

  • 13 september 2009, ahad - pagi2 dah berasa down kerana niat nak merebut pahala 10 hari terakhir ramadhan telah berakhir..bulan mengambang penuh tanpa segan silu pada hari ini...ditambah lg pagi2 aku dah start sakit kepala yg amat sgt..sampai si fifi msg tanya khabar dan dia nmpk risau sgt..(bahagia sekejap..huhu) hati nih kecewa sedikit tp masih mengharap hikmahnya...xpela..semOga ini bukan ramadhan terakhir utkku..okeh, back to normal. happy gak sbb arinih bilik air siap rumah siap direnovate ( paip sahaja T-T ) dan adik aku upah org pasang wallpaper utk ruang tamu dan ruang mkn rumah kami..cantik dan nampak rumah luas.hehe..tema kali nih gold/peach...

  • 14 september 2009, isnin - masih terfikir mcmana nak melahap mknn masa bekerja kat ofis neh arinih?? aku klu bulan mengambang mmg agak besar selera tu..klu x mkn senang letih and start la bad mood..ntahla..aku blur..maybe beli roti kot..mak suh pegi carrefour beli barang2 rumah..tgkla camne..

  • 15 september 2009, selasa - aku ada plan nak ikut zaki and amir nak gi berbuka pose ngan ctot.our oldtimer bestfriends..dulu kami berempat study group bersama2...best friend dr diploma sampai degree..cuma degree aku ngan ctot dah terpisah..sbb aku amir and zaki sume dapat sambung degree kat melaka..ctot masih dpt kt segamat..xpela..maybe bukan rezeki kami sbb sejak tu mcm dah lost contact.skrg neh yg aku dgr dia dh bertunang..dahla ada kisah sadis di sebalik pertunangan dia tu..susah nak ckp tp mmg sedih..nnti nak jumpa mesti berpeluk2..hehe~

  • 16 september 2009, rabu - arinih masih ramai lg manusia kat ofis..so aku maybe masih rasa segan nak mkn and minum walhal aku sgt memerlukan ituu..try my best utk menyorok2 sambil mkn..huhuhu..

  • 17 september 2009, khamis - aku ada kelas. kelas ganti..kena berusaha utk balik on time..mesti berbuka dalam kereta lg..apela nasib..layan jekla..arinih fifi dah cuti..ramai ofismate pon dah cuti..fifi kata nk balik kg lewat sket coz kami plan nak dating dulu..hehe..

  • 18 september 2009, jumaat - arinih mesti ofis sunyi..hati aku pon sunyi sbb fifi dah balik kg..tp klu ofis sunyi aku bole mkn ngan riang gembira tanpa rasa takut menyinggung hati sesiapa...hohoho..

  • 19 september 2009, sabtu - ayah aku kata nk balik kg arinih..pagi2 sesudah subuh..sbb nak elak jem..tahun neh balik jhr..best giler sbb lama dah x balik jhr..nak rasa masakan makcik aku yg enak2..weeee~aku x mkn kuih raya sgt sbb aku x suka benda manis..so target aku adalah makanan2 lain selain kuih raya..mesti best..

  • 20 september 2009, ahad - confirm arinih dah raya..pakai baju raya dan pergi beraya la..hoho..daaaa~

Sunday, September 6, 2009

++sesi menyambut merdeka di Genting Sempah++

perjalanan bermula apabila kami selesai berbuka puasa si rumah dean..woweee~sedap punyer! bak kata saleh yaakob dalam tv,itulah yg aku fikirkan sewaktu menikmati nasi ayam hidangan dean tu...xleh blah, mmg sedap.sampai aku suggest dean bukak kedai mkn..

selesai mkn kami membuat ape yg patut dan segera bersiap2 ke tempat keje abg bob - BHP jln ipOh la mana lg...(aku nk jumpa fifi gak skali..huhu..). actually masa sampai sana diorg still lom decide nk kemana..penat fina tunggu diorg wat keputusan..siap leh dating kejap ngan fifi dalan bhp tu..iishh..issshhhh...siap fifi blanja fina "something" lg..save duit aku..huhu..fina mmg nk sgt benda tu..akhirnya dpt jugak..yeay!

akhirnya masing2 memberi keputusan ingin ke genting sempah..saja lepak2 sana.sampai sana, bising sbb ramai giler mat2 rempit a.k.a samseng jalanan yg cuba nk menonjolkan "bakat terpendam" mereka..mcm2 style la..then sambil minum2 kami membincangkan soal gath yg bakal diadakan bulan 12 nnti dan sambil2 tu fina mengadakan satu sesi fotografi la..huhuhu..okeh, lets make the pictures talk~



first skali mestilah pic sayang fina,sue..dah lama xjumpa,masih comel cute mcm dulu..cuma agak sedikit kurus..ishhh2...sedey aku tgk..xpela..biar dia belajar erti kesusahan utk kesenangan dikemudian hari.(wat the hell are u talking about fina..hahaha~ wuteva!)



next pic is dua org kuat "komuniti cbb". on ur right is ABG BOB and besides him is DEAN. cool x mereka ini?(sila jwb dgn jujur dan sepantas kilat.) huahuahua..so noty la aku neh..hurm..komen about them : dean - special chef with his nasi ayam..and abg Bob - special boss yg sgt bek ati..(abg bob, dunhill blue tu jgn sembur byk2 eh..semput nk tarik nafas..haha~)
okeh fina pat komen next pic..



okeh, bg fina tarik nafas balik sambil cuba mengingati nama2 mereka ini..haha..fina ko neh asik berangan sampai nama diorg pon ko nk lupa2..wtf la..okeh dah ingat. on ur right is zila_arie dan sebelahnya cik il.tu jek yg fina tau..il.so mari ramai2 ikut saya sebut..IL..okeh good.haha~2 beautiful ladies also joined us minum2 kat genting sempah itu..tgk2..ramai x org yg lepak2 kat sana tu..(see behind this 2 girls k) ramai kan siap ada yg buat pc call lg...fina rasa sbb suasana situ sejuk,tenang dan relaks..



okeh,manusia yg menjelir lidah neh bernama local dan yg cute mute tersenyum riang tu adik dean.seyes aku x tau nama dia.just call him adik dean..hahaha:)) local neh aku kenal dan jumpa dia sama ari aku kenal dan jumpa sue serta cham..masa tu kitaorg otw gi umah qiemie kawen..seronok kwn ngan local sbb dia byk jugak menyedarkan aku erti idup.jeng jeng jeng..ape la yg bererti sgt tu..ahh korang layan jekla..paling best dia lahir 2 ari sebelum fina.so dia adalah abg aku 2 ari dgn tidak rasminya..huahuahua...okeh.adik dean neh dia aku xkenal sgt cuma aritu yg aku perasan dia maybe suka mkn sayur la sbb dia x kasik aku alih piring berisi tomato ngan timun masa mkn nasi ayam tu jauh2..hahaha~



okeh, mamat suka gelak tu bernama ajit dan yg baju merah tu gelaran dia budu.if i'm not mistaken la.klu salah harap maafkan ye:))hahaha~dua org abg yg bekerjaya sama cuma tidak sama pangkat.then mereka neh mmg suka join klu ada ape2 gath rasmi atau x rasmi.sebagai cth, si ajit neh penah ajak kitaorg keluar minum2 kat kl sedangkan jam sedang begerak menuju ke pukul 12 mlm..adoi..aku neh dahla duk ngan mak ayah..bole plak keluar mlm2..nk kena sekeh mamat neh kerana selamba membuat aku jeles x dpt join diorg mlm itu. huh!(keluhan yg agak kecewa disitu..)



disebelah kiri itu dikenali sbgi abbg dan sebelah kanan plak nama dia errr...errr....alamak sure xtau~sbb rsnya dia x join kitaorg bebuka nasi ayam tu..err..xpela..nnti fina komen..nak kompomkan nama dia dulu k.hehehe..(ampOn....[-o< )



last but not least, din and sute..dua2 umah kat sg buloh so mereka selalu dtg bersama2 ketika dtg ke perjumpaan rasmi dan tidak rasmi..din tu ngah pakai baju club "SIC" tau. SAGA ISWARA CLUB.yg fina perasan SIC damansara.kat baju dia tu ada nama tu..din_441. bestkan? fina tetiba nk join club"saga blm" plak pas neh.. ada ke eh?hahaha..berangan..okeh cik adik manis itu dipanggil sute..nama panjang fina x tau..dia sebaya fina and for me she is adorable and so cute!! xnampak 25 pon...fina nampak lg tua klu berdiri sebelah dia..sbb tu korang xnampak kan pic fina ngan dia..hahaha..saja jek xnak korang compare..wekkkk..:p..haha~

okeh..penat mengomel..kang fina nak letak pic collage gambar candid yg selebihnya ketika kami disana...x byk pon..just nk buat kenangan utk tatapan sesiapa yg nk melihat..hehehe~

sampai jumpa lg~salam..

++wajar atau tidak?++

hye~memula nk tanya pd diri sendiri dan pada org yg membaca entri ini..

  • wajar ke x aku leh baca blog org len berjam2 tp blog sendiri dah masuk september xupdate2 lagik?
  • wajar ke aku dok sibuk jd org tgh utk hantar borang cuti raya pd bos tp aku sendiri x dpt cuti?
  • wajar ke aku neh yg kononnya dah terima utk "kapel" dgn org yg suka aku tu tp hati aku 100% masih terkunci pada org lain?
  • wajar ke aku buat entri neh sambil set target sekurang2nya kena buat 15 entri utk bulan 9 neh?
jawapan2 yg aku dah fikir sepanjang akhir august dan september neh..

  • x wajar sbb blog neh bole merajuk xnak berfungsi klu aku sibuk dok usya blog lain xpedulikan dia..mungkin klu blog neh bole ckp, mesti dia ckp.. "amboi,masa org buat blog ko pon sibuk nk wat..bila dah ada, xnk update.sekeh kang!" (hahaha~mmg blog mafia, ganas mcm tuan dia..:)) )
  • wajar sbb tu mmg dah jadik tugas kau fina. lg satu, tolong-menolong adalah amalan terpuji. walaupun xdpt cuti (sbb klu cuti kena potong gaji,fina masih dlm tempoh percubaan lg,xde keistimewaan utk annual leave..iiskk..T-T ) kena gak tlg officemate antar borang2 tu yer..fikir baik jek, moga betambah pahala di bulan puasa..amin...
  • i dont know whether this is a good news or bad news..ya, saya dah terima dia menjadi sebahagian dari hidup saya. siapa dia? owh,yg sukakan fina tu la..xtaula ini keputusan yg betul atau tidak.cuma yg jelas, saya telah keluar date ngan dia 2 kali dan menghabiskan duitnya sebanyak lebih kurang beberapa puluh ringgit tapi masih tidak merasa apa2 dalam hati.saya sgt jht.ya, saya tau.kalian x perlu memberitahu secara berulang kali.saya mencuba cuma hasilnya masih tidak ada..
  • ini SANGAT WAJAR kerana saya sepatutnya menghabiskan byk masa bersama blog saya.utk itu saya mintak maaf sbb saya tidak mempedulikan anda dalam 10 hari yg lepas.. untuk menebus kesalahan saya,satu target yg sepatutnya wajib dicapai akan di setkan. (cik fina, sila alert okeh.jgn buat2 lupa..)
ini jawapan saya, kalian bagaimana??



notakaki: kepada seorg rakan perempuan ym..berhentilah menangis kerana "lelaki" itu..walaupun ucapan dan perbuatannya tidak seindah yg diharapkan, harapanku semOga kau akan terus tabah menjalani hidup seterusnya kerana "langit tidak selalunya cerah dan hujan tidak turun berpanjangan.."InsyaAllah akan ada sinar kebahagiaan untukmu di lain hari..

notakaki 2 : kepada 2 org rakan lelaki ym - sn4p dan bob_scan2000 - selamat ulangtahun, semOga anda berdua diberkati Ilahi selamanya..amin...

Wednesday, August 26, 2009

++dan sebenarnya...++

dulu..klu aku bertanya ape2, dia dgn pantasnya menjawab...
tp sekarang dah x dah..mesti "errr...errr...xpastila.."

dulu..klu aku ajak gi mana2, dia dgn relahati akan pergi...
tp sekarang dah x dah..mesti " (diam 2 minit) nntila saya fikir dulu..."

dulu..klu aku sesat jln, dia dgn sabarnya menunjukkan jln yg betul..
tp sekarang dah x dah..mesti " (dgn kasarnya) fina neh apsal lalu situ plak!"

dulu..klu ada masalah atau apa2 ke, dia akan bersedia menjadi pendgr yg baik..
tp sekarang dah x dah..mesti dia ckp "nnti ada masa ckp lgla, saya ada hal kejap"

dulu..klu ada perjumpaan dgn kwn2, dia mesti akan turut serta..
tp skrg dah x dah..mesti ada jer alasan dia xnak join...

sejak fina beritahu tentang "itu", dia seolah2 cuba nak menjauhkan diri..
mungkin fina x patut ckp hal tu dgn dia..tp niat fina nak suh dia bertindak..
grab ape yg ada depan mata tu tp nmpknya dah silap..
fina dah semakin kehilangan dia..iskkk...
deep inside my heart, i really want u to fulfill my life back..

" i really missing u~"



*sigh*

Saturday, August 22, 2009

++pertunangan si dia..++

ngeh2..sape si dia neh?ahaaaaaaaaaaa...
nehla pertunangan ex-senior roomate masa
diploma merangkap kakak kesayangan (since fina mmg xde kakak kan) ~
farah wahidah yg sgt cantik wooo pd ari itu~
walaupun majlis neh diadakan nun jauh
beratus batu di sungai gulang2,kuala selangor
tapi suasana tetap meriah dan sedikit klasik..
kenapa klasik? sbb diadakan di kampung k.farah yg
mmg bebetul kampung~umah kayu tu...
siap tangga kayu lengkap ngan anjung..perghh mmg damai la~

jejaka bertuah bernama iskandar yg mencuri hati si gadis jelita iaitu
farah wahidah telah selamat bertunang pada 16 ogos yg lepas..
dijangkakan akan "membina masjid" samada pada
bulan march atau may tahun depan, 2010.
Mereka berkenalan ketika sama2 bekerja di panasonic senai..
walaupun berlainan department tp bak kata org
bila dah jodoh tu x kemana..seluas2 panasonic tu leh plak diorg bertemu kan?
adesss....mcm cerekarama plak~hahaha..
xnak membuang masa dan tenaga menaip segala mcm hal
jOmla tgk pic2 neh~fina dah combine sume..harap puas ati yer..

Saturday, August 15, 2009

detik yang berlalu pergi...

(amaran : ayat2 yg bakal ditaip adalah melampaui tahap menulis karangan 3 jam di final exam universiti anda. sila sediakan barang2 keperluan anda seperti bantal, selimut dan lain2.. )

detik yang berlalu pergi..cececeh...tajuk xnak drama..adOi...hahaha~
actually detik neh nk cerita hal tentang 2 hari cuti yg macam x cuti..
giler mcm2 benda buat..pegi sana pegi sini..adOi..dah mcm robot..

first day : khamis 13 august 2009.

sebab cuti yg utama adalah kerana MID TERM EXAM paper P3 - Business Analysis..
xnak mcm org nerd la kan baca buku jek dari pagi sampai mlm..exam start pukul 8 pm.so takut nk drive mlm fina pon decide nk gi petang..petang tu call sidia tanya pendapat, federal highway tu yg paling x jem pukul berapa? dia kata before org balik keje la seelok2nya..maybe dalam kul 3 atau 4..tp sbnrnya 4 pon dh ramai yg balik keje kan..then fina pon decide nk gi kul 3 la..tetiba masa baca buku teringat...adooiii...fina nyer KAD MATRIK x ambik lg..adoi...then tgk jam masa tu kul 1.30 pm..secepat kilat ambik wuduk, solat, siap2 and shoot ke shah alam..memula perjalanan agak ok..tp sampaila ke jln loke yew nak masuk ke simpang federal highway tu dah start jem..padahal jam br kul 23o pm..kecewa betul...tp perjalanan masih diteruskan..tp dekat kul 415 pm br sampai uitm..adoi..sampai jek sana terus gi fakulti.parking jek kat tempat staff..suke ati jek buat uitm tu mcm sendiri punya..hahaha~tp masa tu byk parking lot staff dah kosong..maybe dah balik dah diorg~so di kaunter fakulti sekali lagik kecewa..fina nyer kad matrik xde. xde okeh. alasannya sbb x aktif lg.dia kata ada dokumen fina x antar kat sana.hello~fina dah antar seminggu pas daftar aritula..diorg yg x update..pastu bila cek mmg ada.tp dalam sistem xde..adoi..mula la aku nk menyumpah kat situ kan...kecik ati betulla..dia kata kena pegi BPP (bahagian pengambilan pelajar) utk di update.dahla jauh nun kat depan pagar kat pintu masuk belakang uitm sambil membawa fail sulit ku..herm..last2 aku ckp esok jek saya dtg balik..seb baik jumaat cuti~tp dlm pada itu, dptla jugak saya berjumpa KETUA PROGRAM ACCA saya..diorg panggil puan tengku~orgnya comel cute miut~fina mintak pengesahan dia untuk surat tawaran aritu~then lepak2 kat kedai abg fina, pastu tumpang solat..
mlm tu exam..dengan berbekalkan ntah ape2 ilmu dlm otak neh, fina tryla gak menjawab~adoi..mcm ape ntah..huhuhuh~doakan jekla yg baik2..amin..

secOnd day : jumaat, 14 ogos 2009

arinih cuti lagik.ckp ngan bos ada exam..padahal nk cuti sebab len..(hahah~seronok kau menipu yer fina..iishhh..taubat2..) arinih actually plan nak pegi antar hani gi keje, servis keta kt ampang putra, photostate kat kedai bawah, pegi settlekan ptptn kt wisma chase perdana cheras dan pegi uitm mengambil kad matrik di s.alam then pas asar pegi kenduri doa selamat kat jln ipoh,kl..adoi.penuhnya schedule kau.bole ke neh??ahh layan jek~
okeh..kul 8 dah kuar gi antar hani,setel.then bergegas balik umah nk gi servis keta.tp xpegi pon.sbb siapkan dokumen utk ptptn la.then pegi photostate,setel.tgk2 dah kul 11 pg~ayah dah bebel2..sbb dia yg kena antar ke wisma tu.fina x tau jln..timbul lg satu prob.mak x cop pengesahan lg utk dia nyer ic..adoi..lg betambah bebelan2 ayah..tukar plan.ayah gi ofis dulu ambik cop pengesahan,aku gi pos ofis beli setem hasil.kena tampal kat perjanjian beb. pastu begegas gi cheras.sampai sana terus pegi kaunter..akak tu kata..

"dik,xleh antar kat sini.esok kami nk dtg kat uitm shah alam utk tandatgn."

aku - "xleh ke antar kt sini kak?alang2 saya dah sampai sini?"

akak tu - "xleh dik, sbb adik kena thumbprint utk sahkan mykad adik"

aku - "adoi..kenapa xde dalam lawan web ptptn kak? tiap2 ari saya bukak.xde pon advertise nk suh dtg uitm s.alam utk tandatgn perjanjian kelompok kedua?saya tgk senyap jek ptptn neh.call xpenah dapat.asik engage jek.sbb tu saya dtg.bila dtg mcm neh plak.penat saya kak."

akak tu - "mmg x advertise dik,sbb neh kaunter express"

aku - "alahai..mcmana nak express kak klu akak x bgtau budak2 luar kena dtg esok kat uitm.nnti ada org ptptn jek kat sana tp budak2 xde~"

akak tu - "akak xtaula tp adik kena dtg sana samada ari esok,ahad sampai isnin."

aku (dalam hati) - "ape ke bangang nyer diorg neh..klu bebudak yg hostel kat s.alam bolela tau ada sesi tndatgn ari sabtu sampai isnin.klu bebudak separuh masa mcm aku neh ape cer plak???!!sape nk bgtau?giler betul."

bengang x korang klu kena mcm tu??aku bengang sampai sekarang siut walaupun aku nyer ptptn dah setel berkat aku pegi sana ari sabtu( tu pun selepas aku kena tunggu selama 3 jam hanya utk semakan dan tandatgn) dan terlewat ke majlis perkahwinan sepupu aku sendiri di jln ipoh aritu.sampai2 org dah xde.seb baik mknn ada.wtf ar.mmg penyabar giler aku aritu.dahla aku kena gi uitm gak arinih.sebab ari sabtu BPP xbukak.then ptg tu pas solat jumaat,aku gi uitm.pegi bpp bawak segala fail la kan.sampai sana dia xtgk pon fail aku.dia kata.."awk sbnrnya boleh call jek suh kami aktifkan nama awak dlm server uitm.xyah susah2 dtg bwk fail2 neh." terkedu aku.siak betulla.dah sah2 org fakulti suh aku dtg sana bawak fail.perghhhhhh~hangin giler! seb baik abg kaunter bpp tu ensem.hahaha~terubat sket hati yg panas neh. then aku leh jwb mcm neh.."xpela encik,saya mmg suka pegi kaunter sekitar uitm sambil bawak fail saya mcm neh kan.." abg tu gelak jek~hahaha~muka xnak innocent masa mengucapkan ayat tu..adoi..pastu dia suh aku gi fakulti antar file then gi psmb tingkat lima kat menara ambik matrik kad. aku pon pegilah..dan dengan jayanya kad matrik aku berjaya di hasilkan (walaupun muka sangat tembam didalam gambar itu..oh x sukanya..tp terpaksa terima hakikat mempunyai aset berharga itu.wtf )

apepon, sume selamat kecuali aku terpaksa suh adik aku antar servis keta pada ari isnin dan sebagai balasannya kenala aku merajinkan diri menghantar dia ke UKM mlmnya~sekian.huhuhu..

Monday, August 10, 2009

++malam ini ku sendiri..++


~i love the man who can play this instrument well..:p~

"malam ini kusendiri..xada yang menemani..seperti malam2 yang sudah2.."
ini antara lirik lagu munajat cinta oleh band THE ROCK.
malam neh fina sendiri sambil mengulangkaji pelajaran~huhuhu..
otak neh separuh jalan jek masa study td..sbb terfikir nk tulis blog..
tiada apa2..cuma memikirkan pengertian utk ucapan
yg terbit dr mulut si dia itu siang tadi..
kebetulan ada masa relax..so aku tryla call dia..
saja tanya khabar demam dia tu..takut melarat plak..
(actually takut terlambat if something do happen)
perbualan yg mengambil masa kira2 15 minit dan
15 saat (lama x??) tu diakhiri dgn ayat ini..

"terima kasih call saya.." aku jwb, "sama2.." (dalam gaya speechless).

kenapa aku nak speechless??
sbb utama adalah dia xpenah ckp mcm tu selama neh..
otak aku terus ligat tertanya2 apakah maksudnya..
puas berteka teki akhirnya aku just decide
maybe ia hanya spontan...(i wish..)


Sunday, August 9, 2009

++selamat tidur kalian~++

hye..slamat tidur..entri yg tiada hala tuju..
just untuk remind diri sendiri yg 13 august 2009 ini ada exam okeh.
fina,ada ACCA MID TERM exam khamis neh..chapter 1-6..
there are 2 questions which involve 2 hours for completed it
and i must do my very best for this exam..
eventhough, i dont have much time to prepare any reading,
i must study smart..how are??
rasa macam nk wat mind mapping and just understand the topics..
hOpe i can get flying colours..wish me luck k all~
thanks so much!! chaiyOk2 fina~weeeeee~...



~P3 - Paper Business Analysis Text Book~

Saturday, August 8, 2009

++sesi memarahi diri sendiri..++

sekali lagi ia terjadi.damn it! sekali lagi aku mengikut kata hati yg pasti mati ini.sekali lagi aku neh wat keje yg agak2 sket bodo kan~adoi..fina pls change la..why u be liked this???ggrrrrr...geram ngan diri sendiri.aku rasa xpatut tadi aku pegi tempat dia keje~knp aku pegi?semata2 sbb terasa hati sgt kosong sbb smlm gado dlm tepOn..then pas balik keje call dia jap coz xsure nk gi ke x tempat dia, tp bila dgr sore dia lain terus tetap iman nk gi sana..ntah ape2 ntah.dia kata dia on going nk demam~simptOm2 demam mulai ada..masa sampai kt kedai dia pon dia xleh berdiri lama2 sgt~ dahla mlm neh ada appointment katanya~cececeh..jumpa member2 ym gak, men bowling..tp dia kata maybe dia xleh pegi coz kesihatan x memuaskan..aku plak,xde dia hati neh x berapa rajin nak gi..ntahla..xbiasa gi sana sorg2..salu dia ada..aarrghh~xsuka camneh.mengada jek lebey fina neh.. wut to do~totally dOn't know~*sigh* but, dalam pada itu..fina perasan masa fina otw nak gi sana ngan balik dari sana..asik kedengaran lagu neh jek dr radio mana2 yg fina tukar..sOme kind to alert or "petanda" that wut ever i do is totally wrong..meh hayati lirik dia yg baru di search menggunakan encik goggle...

Teruskanlah
by Agnes Monica


Pernahkah kau bicara tapi tak didengar
Tak dianggap sama sekali

Pernahkah kau tak salah tapi disalahkan

Tak diberi kesempatan

Kuhidup dengan siapa ku tak tahu kau siapa
Kau kekasih ku tapi orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja kau dengan duniamu saja

Teruskanlah..
teruskanlah kau begitu

Kau tak butuh diriku aku patung bagimu

Cinta bukan kebutuhanmu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja

Teruskanlah teruskanlah

Kau kau begitu

Teruskanlah
..

*lagunya akan diputarkan di playlist kat sblh okeh~sedih beb! dgr byk2 kali leh bengkak mata neh.huh!

Friday, August 7, 2009

++the never ending wish..++


huh..kecewa nya..mlm td gado dalam tepon ngan org yg kusuka tu.aku xtaula ape yg aku fikir psl dia..hati sakit jek dengar ayat2 dia..sambil mata aku dah mengalirkan air mata..ape yg dia ckp tu lgsg aku xnak dgr..seyes! aku nk dgr dia ckp dia suka aku gakkkkkkkk~ape yg susah sgtttt~waaaaaaa~xpenah paksa dia utk confess ape2..sbb tu aku sanggup tunggu~sbb tu aku sanggup tunggu hati dia, mulut dia yg berkata sendiri bkn sbb aku yg suruh or tanya~but i've make my self clear..if he still say nOthing until early next year, i will accept the one whO loves me.dOne!
ckp psl neh pOn otak dh keliru dan celaru tau..waaaa..ape tah lg nk wat decision camneh...sebak seyy..~knp kita salu xdpt ape yg kita nak..hidup neh bukan panjang mana..umo neh bukan lama mana..kenapa xdpt mencapai ape yg dihasratkan??
menangis laju2, teriak kuat2 pOn, aku rs dia mmg xambil peduli..aku harap otak ngan hati neh cepat2 mencapai kesefahamannya~lupakanlah ape yg diinginkan dan kembali kepada yg terbentang didepan mata...plssss fina..plssss...xkasihankah pada hati yg selalu menangis neh~walaupun susah..terpaksa jgk tempuhinya..sudahla hati..lepaskan kehendak yg tidak akan dpt dipenuhi itu...sudah jelas sbnrnya..tp masih diselubungi EGO melampau yg masih menipu diri...hurm~sadis betul...
Align Center

Wednesday, August 5, 2009

++ini "habit" saya... | apekah "habit" anda??++

huhu~salam all...arinih idea dtg time buat resit dalam sistem QuickUse Accounting Software~nak citer psl HAbit diri sendiri dan anda.hehe..dah 25 tahun menjadi diri fina neh, fina dah banyak mengumpul habit2 tersendiri~hahaha..antara yg jelas dan "rare" :

  1. bila fina x cukup tido kan, mesti pagi2 esoknya diri dan hati neh akan jadik EMO giler2..xtaula, tetiba mudah sgt menangis..mudah sgt bersedih..kalau dulu nek train gi keje kan, mesti temenung sambil mengenang nasib diri then start menangis..adOi..ada skali tu sampai ada org hulur tisu tau!..waaa~serabut betul...adess...buat malu jek..in fact, sampai skrg mmg akan mcm tu..padahal bila ari2 biasa xde ape pon even mslh besar melanda...gila punya habit..
  2. fina suka sgt usap bibir sendiri guna tgn kanan or kiri klu rasa x pasti atau takut..haha~cth cam bila drive kan, x sure nak lalu jln mana, tgn kiri automatik akan terangkat usap2 bibir sambil otak ligat berfikir..adoi...merepek jek...motif xtau~masalah x setel pon bila wat camtu..hahah~tp mmg bahaya, xsedar pegang stereng sblh jek tu..adoi...
  3. masa kecik2 dulu, fina mmg suka gigit kuku..pantang kuku panjang sket mesti rs x selesa..pastu selagi x potong, mesti nk gigit..lg satu bila befikir, kdg2 gigit kuku..sbnrnya x elok tau utk otak...bakteria mudah tersimpan di bawah kuku, so klu kita suka gigit kuku,mmg senang la nk kena penyakit..seb baik masa kecik2 jek habit neh..tp kdg2 dah besar neh pon ada gak buat..sume nya di bawah kesedaran..
  4. * masih dalam pencarian..hahaha~

apepOn habit korang, hrp tidak menjejaskan mana2 pihak dan diri sendiri k...

~enjOy being urself is a true happiness bebeh~

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space