Wednesday, October 31, 2012

personal loan untuk pekerja swasta

salam semua..
pagi2 dah runsing dengan masalah duit..
ada duit susah..takde duit lagi susah..
ada duit susah sebab:
- boleh membawa kepada bongkak diri (x elok yer kawan2)
- boleh membawa kepada lupa daratan (ni lagi  xelok)
- boleh membuat kita lupa bahawa hidup didunia hanya SEMENTARA
 yang kekal hanyalah di AKHIRAT kelak (sekian ceramah singkat.bhahaha)

takde duit susah sebab:
- kalau ada perkara urgent xde lubuk nak bayar duit..(lubuk means simpanan you all la)
- boleh gaduh sesama keluarga dan rakan sebab bila korang xde duit mestilah
  nak kena pinjam kawan atau keluarga. lepas tu dah byr benda lain, xde duit plak
  nak bayar org yang korang pinjam tu. xke bawak bergaduh..
- aku pernah baca juga kefakiran membawa kepada kekufuran..kalau boleh
  kita kalau xde duit tu, jgnla sampai hilang kepercayaan kepada Allah dan takdirnya..
  insyaAllah kalau kita bersabar, akan ada ganjarannya..(dahla tu ceramahnyer ustazah oit..oppss..sory..)

tu hal orang.
ni hal fina pulak. lagi 10 bulan nak kahwin perancangannya.
dengar macam lama kan? tapi tu sebenarnya tak lama.
dengan kelajuan putaran bumi yang sedia ada sekarang,
bulan 9 2013 tu akan datang dalam sekelip mata gergasi je.
nape gergasi..yela kalau sekelip mata dia agak lama gak la nak berkelip.haha.yeke?

tadi google la personal loan untuk pekerja swasta (macam aku ni)
tapi susahnya la nak dapat yang betul2 nak tolong org mcm aku ni...
ntahla..tensi jek rasa...bukan nak dabik dada cuma aku boleh sebenarnya nak simpan duit,
tapi most of duit aku dapat setiap bulan aku labur untuk perbelanjaan rumah.
macam bayar sewa la..aku anggap aku byr sewa jekla memandangkan
sepatutnya umur dah tua macam aku ni dah patut kawen lama dah...

tapi tuhan tu kata, jodoh aku lambat...lagi pula dengan rupa paras ku yang
xbegitu menawan serta aku seorang yang kasar susahla nak dapat jodoh kot..
seb baik ada "ORG BUTA" yang sudi nak bertunang ngan aku..bhahahahaha...
jahat la aku nih..mungkin dia nampak kebaikan didalam aku ni bukan luaran..
TERIMA KASIH untuk dia yang byk berkorban untuk kami hidup bersama (iskk2..sedih..)

dahla..cukupla tu..yang penting, motif kat sini, aku sebenarnya nak cari

LOAN UNTUK MAJLIS AKU NANTI...waaaaaaaaaaaa~

sekian.


nota kaki : pls anyone, help me?

(ehsan: encik google)

13 comments:

Anonymous said...

sme la kes kite...any1 can help.

___fina___ said...

hye there...pls see my other entry ya..this is the link http://myheartwithmysoul.blogspot.com/2012/11/pinjaman-peribadi-untuk-swasta-sahaja.html

Anonymous said...

Aeon credit bole membantu anda.cuma perlukan slip gaji 3 bulan,penyata kwsp dan comfirmation letter bg jawatan seperti swasta.pinjaman sehingga 1k sehingga 50k dengan tempoh pembayaran yg lama..proses selama 7hari bekerja.hubungi saya jika anda mahu.

___fina___ said...

hubungi "saya" tu siapa? xde bagitau pun...kan kan kan?

Anonymous said...

Cmna nk hubungi awak? Area sabah ada x?

nrsln said...

salam . fina ada num pegawai aeon tu

PEMIKIR said...

Ye ye la je la aeon credit nie. Mohon 20k dia bagi 6k. Nak belanja kawen cane.

PEMIKIR said...

Ye ye la je la aeon credit nie. Mohon 20k dia bagi 6k. Nak belanja kawen cane.

Anonymous said...

Hubungi saya nak dapat pinjaman cepat mudah bukan along cuma nak tolong 019 8956110 ridwan

Allen Jay said...

Hi,
Anda mengalami masalah kewangan? Nak pinjam pinjaman peribadi dgn kadar yg rendah??
Pinjaman peribadi interest yg rendah tanpa upfront payment, kelulusan cepat dlm 3 - 5 hari,

-Basic kena RM2K ke atas
-blackslist tidak boleh
-commitment / no commitment
-CONTRACT STAFF BOLEH APPLY
- Area KL dan Selangor shj

-----------------------

Hello,are you looking for personal loans with low interest( no upfront payments and fast approval within 3 to 5 working days) ,easy housing loans and car loans that able to apply with or without licences. All these need basic above RM2k,need into commitment(without also can /not recommended for high commitments) CONTRACT STAFF able to apply,overlapping ,NOT RECOMENDED FOR BLACKLIST,KL & selangor area only and its under bank with low interest..
Just emails us for further enquiries to /
Berminat just saya (Jay) ke

jaycappo@hotmail.com

Allen Jay said...

Hi,
Anda mengalami masalah kewangan? Nak pinjam pinjaman peribadi dgn kadar yg rendah??
Pinjaman peribadi interest yg rendah tanpa upfront payment, kelulusan cepat dlm 3 - 5 hari,

-Basic kena RM2K ke atas
-blackslist tidak boleh
-commitment / no commitment
-CONTRACT STAFF BOLEH APPLY
- Area KL dan Selangor shj

-----------------------

Hello,are you looking for personal loans with low interest( no upfront payments and fast approval within 3 to 5 working days) ,easy housing loans and car loans that able to apply with or without licences. All these need basic above RM2k,need into commitment(without also can /not recommended for high commitments) CONTRACT STAFF able to apply,overlapping ,NOT RECOMENDED FOR BLACKLIST,KL & selangor area only and its under bank with low interest..
Just emails us for further enquiries to /
Berminat just saya (Jay) ke

jaycappo@hotmail.com

Allen Jay said...

Hi,
Anda mengalami masalah kewangan? Nak pinjam pinjaman peribadi dgn kadar yg rendah??
Pinjaman peribadi interest yg rendah tanpa upfront payment, kelulusan cepat dlm 3 - 5 hari,

-Basic kena RM2K ke atas
-blackslist tidak boleh
-commitment / no commitment
-CONTRACT STAFF BOLEH APPLY
- Area KL dan Selangor shj

-----------------------

Hello,are you looking for personal loans with low interest( no upfront payments and fast approval within 3 to 5 working days) ,easy housing loans and car loans that able to apply with or without licences. All these need basic above RM2k,need into commitment(without also can /not recommended for high commitments) CONTRACT STAFF able to apply,overlapping ,NOT RECOMENDED FOR BLACKLIST,KL & selangor area only and its under bank with low interest..
Just emails us for further enquiries to /
Berminat just saya (Jay) ke

jaycappo@hotmail.com

Asa Loan Savings LENDING LTD said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space