Friday, May 29, 2009

++jalan2 lagi | dgn sape ekk?..++

haha~semasa membuat entry ini saya sdg mengantuk giler2 babas~dahla x nk wat keje ape pon~pastu pemalas ya rabbi..adOi...fina2...apela.huhuhu~
neh sume sbb smlm la kuar sampai kul 1 pg..abah dah bising dah..adess...yela sorg2 pompuan drive keta pastu balik mlm2..hurm..ish3...tp nk wat camne..sekali sekala teman member jln2 kl neh..bukan selalu aku wat keje2 camnih :))~ muahahaha:))..
hurm..kitaorg gi times sQuare jek~memula men bowling sambil tunggu ieka..

neh pic men bowling..

----[baju putih : muss , baju hitam : fiss , paling cute : spark, manis bertudung : fina ]----

hahaha~perasan seyy aku~tp korang layankan jek k..huhu~
then pas ieka sampai,kitaorg decide tgk wayang~Night at Museum 2~perghhh..mmg best giler~xrugi pegi seyyy~hahaha~beli tiket kul 5:30 pm tiketnya kul 7:10pm..hurm..ape nak wat??sementara tu kitaorg begambar kat promo2 movie yg ada kat situ..

nehla hasilnya~hahahaha~



then, kitaorg gi mkn..kat times sQuare food cOurt tingkat 10~tau ape yg kitaorg mkn??
ha meh2 tgk sendiri~huhu~



ok dah siap tu fina and friends gi tgk wayang~after that,ingat nak balik..tetiba dak2 neh ajak lepak mamak~minum2..so minum2 dulu~dah puas tg tv and minum2~ingat nk balik dah...
sekali diorg ajak gi karaoke di ....... hahahha..~fikirla sendiri~adesss..
dahla mahal gile~sian lak aku tgk kwn2 aku neh...fina plak lom gaji..waaaa...klu x xyah diorg kuar duit..seb baik sume x berkira..best ada kawan cam korang~xpe,fina akan membalasnya nnti~cr masa sesuai kita enjOy~~~!!!!

hari itu berakhir dgn riangnya..(mcm kanak2 tadika plak~adesss~hahah) tp unfortunately fina mmg kena balik awal~ayah dah bising~so, fina dgn berat atinya meninggalkan mereka sitempat karaoke itu~waaa...tp xpe..since dh mendapat enuff keseronokan before that pon kira okla..~huhuhu...ape pOn, stay cheer,stay crazy,stay fun for MUSS, SPARK,FISS,and IEKA..
semOga berjumpa lagi~lalalalala~

Thursday, May 28, 2009

++hebat ke? | kagum jek..++


--WSK 6762, putih, mantap dan bergaya..(tagline la konon~lalala~haha)---

salam~
hurm..ape yg hebat sgt neh??siap kagum2 lagi..hahaha~xdela..nk story psl smlm..
the fact is, fina xpenah drive mlm2..ada sedikit cuak disitu..cuma smlm kan ntah camne
leh ada kekuatan lak..(baca dOa byk2 kali neh..haha~) smlm naha abes keje kul 9 mlm so nk jimatkan masa, fina kenala drive sampai tmpt keje dia then barula pegi riki jln kepong tu..siap sesat2 lol betulla..hahaha~ape lg call naha la suh dia tunjuk jln..sbnrnya klu siang xsesat kot..sbb mlm kan..byk benda yg gelap so bole telepas lak simpang tu..terus sampai ke AU5 huhu~

actually drive mlm2 neh best gak..sejuk jek..kete pon xbaper banyak cam waktu siang..smlm dr umah fina nak ke highway MRR2 tu jek dah 15 minit, itu sampai tmpt naha..sampai jln kepong tu jek sejam..tu bawak 80km/sejam tu..sbb xde jem lgsg..kadang2 jek naha bawak smpi 100km/sejam..tp tula..jauh sey..klu sekali jek nk pegi xpela..neh nk gi keje ari2..melalui jem yg sama ari2..masak la saya..~adessss...

ha smlm fina kata nk test lebuh raya baru tu kan..highway DUKE tu..hurm..hampeh~xde jln masuk ke jalan kuching utara..dia terus ke damansara..masak gak tu nk patah balik..adess..so smlm seb baik leh uturn..kitaorg patah balik pastu nek mrr2 balik menuju ke kepong..kena gak lalu jln jauh..ingat bolela nk cepat sket..

fina harap sgt x jem kejap lg..letey kaki tu satu hal..satu lg, saya neh PEMALAS nk TUKAR GEAR laaaaaaaaa...waaaaaaaaaaaaa....hahahha~biasala mampu beli kete manual jek..huhuh..
ada duit lebey sket nnti pastu rs cam saga tu dh season kan..fina akan tukar kete lain dan ianya pastila auto~haha~(sabar yer fina menanti hari itu..haha~)

OKla..nk kemas2 umah..masak2 sarapan pastu sida2i kain...pastu siap2 nk gi interview...dOakan saya yer kawan2~(dah 18 kali suh kwn2 doakan..haha hampeh~) thanks korang..xoxo..

Wednesday, May 27, 2009

++interview | adesss++



salam~
huhu~esOk interview..
agak malas disitu utk pergi kerana tempatnya jauh~
actually xde la jauh sgt~cuma ia jadik jauh sbb jem~

kena masuk kl klu nk jimat kos..klu xmo jimat kos nek
highway duke(h/waybaru beb~)huhu~

tp pegi balik rm4 adess... rm90 sebulan :|

sangat kecewa..

huhuhu~mlm neh nk kuar ngan naha kot tgk jln~
ayah fina outstation..pastu adik fina demam~
mak plak jaga adik yg last tu..ades...terpaksala mintak tlg
kawan2 terdekat..thanks in advance naha~
wish me luck fOr tomorrOw interview ya my dear friends~
~thanks~



Monday, May 25, 2009

++ikhlas utkmu++

~Jangan Pernah Berubah~
ST12

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini
kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhk
an airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang in
dah hilanglah sudah

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya...

-----[--ikhlas utk dia,dia,dia dan semua yg pernah singgah dihatiku..trimas--]-----


++kisah si dia...++

salam all...huhu lama x berblogging~
tau kenapa?? sbb asik mengadap ym + cr keje baru ~
huhuhu..

hurm..kisah si dia?? sape si dia tu ekkk?? ahaaaaaaaaaa..(kojie pinjam trademark kejap~hahaha~) sidia tu adalah kawan fina masa praktikal kt audit firm dulu..
nama dia fina panggil
k.ila..umo 26 kot..pastu asal hulu langat..

hurm..ape yg best psl
"dia" neh~kan??
okeh~citer dia camnih..dulu masa fina kenal k.ila neh orgnya
baik+cantik+lemah lembut+penyayang la~best dpt kenal dia..xpenah sombong~then satu ari (masa tu fina dah nak abes praktikal) fina dgr citer dr teman2 ofis yg dia putus tunang~waaaaaaaaa~sedih woooo~masa tu fina yg mcm terasa sgt kepedihan itu..sbb seingat fina, dia sgt syg dgn tunang dia tu..sayang sampai dah bertunang tp tetiba lelaki itu wat hal~OMG!!!sedey gilerrrrrrrrr~the fact is,lelaki itu telah jatuh hati ngan wanita lain di tempat kerja/belajar nya yg baru..(something like that la..) yaAllah...sampai ati dia ekk??
masa tu fina perasan yang kak ila sgt
moody+pendiam+kusut masai sket+sedey jek..
(kita yg tengok dia pon sedih..:()

fina dulu
ofis 4 tingkat..klu nak solat kena naik sampai ofis dia kat tingkat atas skali...
so mesti jumpa dia 2 kali sehari..
ahahaha~(itu wajib ok..)then bila jumpa dia that day kn,rs nak peluk dia,nk nangis sama2 ngan dia sbb terasa sgt yg dia kecewa..tapi..dr senyuman dia yg lesu tu nampak yg dia sgt TABAH menghadapi perkara itu..wa tabik spring woooo~hurm..dalam hati fina bermonolog and tertanya2..kenapa lelaki itu sanggup meninggalkan wanita yg pernah dia syg, dah bertunang lg and yg paling penting cantik fizikal dan budi pekerti..KENAPA ehh??

ada yg kata~itulah namanya jodoh..even kamu dh
bercinta+bertunang
bertahun2 lamanya klu dia bukan jodoh kamu maka bukanlah..~mesti ada hikmah dan perkara yg lebih baik akan dtg di kemudian hari..

aaahaaaaaaaaaa~(kojie pinjam lg..huhu)statement tu fina rs mmg sgt BETUL..
sbb ape tau...ari ahad lepas fina sempat dtg ke majlis perkahwinan akak tu..
woweeeeeeeeeee~best giler plak rs..hahaha~(sape yg kawen neh~)huhuhuh~bukan ape..tgk wajah dia yg cantik+ceria tu bersama pasangan dia mcm xpercaya yg dia penah hadapi kekecewaaan satu masa dulu~nah!ambik ko..korang nak tau sape suami dia neh??definately bukan mamat curang tu~hahaha~kali neh lelaki yg suka dia mmg fina rasa worth it la utk akak tu..sbb dia neh tauke kaya(perniagaan ape ntah..aku dh lupa)~ensem lak tu~yg paling best dia syg giler kat k.ila..sbb ada bebudak neh citer kan,dia penah send flowers tau kat k.ila sempena besday dia~adoi...best sgt~antar kat Ofis lak tu..adoi..jeles2..hahahahaha~
(ada sape2 ke yg sudi nk antar bunga pada saya di hari lahir ku nnti??)
huhuhu..(hopeful mood~haha)

hurm~best kan..dh selamat dah diorg tu berkahwin~tula hikmahnya dulu lelaki tu tinggalkan dia..k.ila dpt org yg 100x ganda bagus+baik dr mamat curang tu~br tunang dah curang..klu dah kawen lgla..ishh2..huhuhu..
so,the
MORAL of the stOry~~

----
setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya cuma lambat dgn cepat je kita akan mengetahui hikmah itu..so ketabahan anda amat diperlukan sehingga ke hari itu okeh~huhuhu~----

~live happily ever after~
~the end~

Monday, May 18, 2009

++luahan~luahan dan luahan++

herm..salam all~

firstly, fina nyer masalah aritu dah setel satu~pasal kete kena saman tu seb baik xde kena ape2..Credit to Sarjan Ahmad Fadil yg sgt baik hati dan memahami~xkena pon kOmpaun..maybe sbb aku byk argue giler2 psl kesalahan aku and psl lambat wat report tu~
geram2... sampai 2 jam aku bertikam lidah~hahaha~dah mcm lawyer lak~sian Sarjan tu layan aku neh yg cam bagus jek bila berckp~haha..sampai fina lupa ayah fina ada kat sebelah fina jek..fina berckp ngan Sarjan tu sesedap rs sesuka hati jek..lalalala~..klu Sarjan tu ada anak lelaki yg dah bole kawen,mesti confirm dia xnak ambik aku jd
menantu..wakakakak...
tapi ape yang penting,sumenye dah SELAMAT alhamdulillah...kesalahan excident tu Sarjan tu letakkan ke atas aku..tp ikut moral, kereta wira tu yg x de tolak ansur..kecik ati aku ngan wira tu..dahla melayu jugak..seb baik ALLAH memberkati aku..xkena byr ape2~cuma aku harap wira tu xdptla claim insurans...hehe Amin...(jahat fina doakan yg xbaik..lalala~)

then now, fina ngah struggle nak cr keje then esOk yg paling penting ada interview tuk sambung study ACCA~GOD help me pls~xde idea langsung nak wat ape~layankan jek neh~esOK mesti ntah ape2 essay and interview aku..T-T..

~harap2 rezeki murah kali neh~AMIN~


Sunday, May 17, 2009

++the 3 F's JOurney++

salam...
yea.....akhirnya dtg jugak mOod nak update blOg neh~hahaha
kenapa 3 F's ekk?? huhu~smlm kan fina kuar ngan fiss dan fir...sbb tu 3F..
~fina,fir,fiss~


hahhaha~ok..at first we meet at KLCC..fina sampai dulu tau..xaci..huhu..pastu fir sampai then dia tunggu kat PARKSON..pastu kami split ngan kwn fir then kitaorg decide nk tunggu fiss sambil duduk2 kat grOundfloor..(atas kusi and bukan atas lantai~haha)..then dalam 10 minit berbual ngan fir,fiss sampai~hurm..dia x call fina ngan fir pon yg dia dh sampai..alih2 dia dah ade depan mata kitaorg..(fina br perasan la..psikik ke fiss tu..camne dia tau kitaorg tunggu kt situ..erk~) ok then decide nak gi MID VALLEY coz ada mamt tu duk KL ntah dh baper thn tp MID VAlley pon xjejak lg..OMG~(napela mamat psikik tu..sian plak dgr..)tp..xpe..fina dgn baik atinya menjadi pemandu pelancong x rasmi pada 2 org jejaka ensem..hahahha~(tetiba jd ayu coz diapit 2 jejaka macho~lalalala~) haha..


:::fir yg suka ketawa ketiwi:::
gi mid neh xde nek keta sbb sume xtau jln ke sana:)) haha..(including me~haha) then kitaorg nek train la..nek lrt putra sampai kl sentral then nek Komuter sampai Mid.adOI...nek putra ok lg..nek komuter yg xleh handle~BEREBUT + SESAK tahan cipan~malu seh ngan fir~tp xpe pengalaman..sbb mamat psikik tu pon dah lama x nek pengangkutan awam..so it's time to dera them...hahaha~Ok..sampai mid kitaorg nyer pewut dah berzapin kan..so mkn dulu~fiss open table nasi kandar 1 and nasi beriyani 2 + air milo (yg ori okeh mcm air kotak tuh~:p..) 3 gelas~mmg best!!! fina x abes mkn~haha..sbb pedas sket..fina xtahan..then lepak 10 minit pastu decide gi solat zuhur and pasneh nk tgk MOVIE~besh3!!! uhuhu...fiss open table lg~tgk citer "POWER KIDS" best giler citer dia sedih tp kelakar~huhu~pas tgk movie kitaorg decide nak balik semula KLCC and ambik kete fiss~
:::fir and fiss dlm train kena dera..haha:::
sampai KLCC, kitaorg ambik keta and byr parking RM14~mahal giler~5 jam xsalah parking tu..sian fiss T-T..seb baik dia SpOrting + BEST!!(fiss,dh penat puji melambung neh~nnti blanja lg eh..:">hahahah~)ok then, kitaorg decide gi TIMES SQUARE plak men BOWLING~neh part kelakar neh~fina terkenang kenangan lama jatuh gedebuk depan fiss kat tmpt bowling neh la..hahah~pandang muka fiss jek nk gelak~wakakak~malu giler~apela aku neh..xreti kaver ayu betul~dahla firsttime jumpa fiss masatu..seb baik dia SPORTING!!!(dia xgelak pon tau masa tu~tp xtaula belakang aku T-T)hahhaa~ men 2 game tuk 3 org..kali neh fina Open table~RM 48~hehe..(masa tu confident jek kuarkan duit 50,padahal xtau harga lg)..hahaha..ok pemenang dua2 set mestila mr.psikik tu kan~adOi..dia boring jek xde org nak bersaing ngan dia~hahaha~fina ngan fir markah dekat2..tp fiss asik spare ngan strike jek~confirmla jauh meningglkan markah kami T-T...
hahah~fina baling ayu jek pastu xkuat...klu fina baling bole tido jap pastu bukak mata br bola sampai kat pin..hahhaha~tp klu masuk longkang br laju sket bola gerak~adoiiii~sengal betul~
:::fina pon melayan jek diorg..haha:::
ok then~pas solat magrib~kitaorg singgah 711 beli slurpy ngan redbull pastu nek keta fiss menuju ke bukit langat melalui jln ampang coz nk bawak fir tgk pemandangan kl waktu mlm kt atas bukit~fina asik sengal jek masa nak pegi sana~kOrg xyahla tau..malula fina~seb baik sume sporting..wawawa..then kitaorg duduk lg kt gerai2 sambil mkn YONG TAU FU ngan berger~sedap2~borak2 itu dan ini~gelak2 sakan brla balik~sampai umah fina kena bebel coz kuar lama2~hehe~tp dh explain dah..kitaorg bwk tetamu dr singapore jln2~huhu..

last but nOt least, THANKS fir coz sudi dtg kl..THANKS fiss coz sudi teman jln2..then THANKS both coz being my SPORTING and BEST mate that nyte!!love to see ya again~

Wednesday, May 13, 2009

++xsuka begini??++


salam~
stressnyer rasa~
xtau nak describe mcmana~
pale serabut giler~
TUHAN...hikmah apakah lg yg perlu kutunggu..~
berikanla aku kekuatan untuk ini ya ALLAH~
~AMIN~


*sambung entry neh jap~hehe~
nape eh fina stress..hurm..mcm neh citernya...arinih sesi meluahkan perasaan
selama neh fina citer psl org jek kan..neh citer psl fina lak...

1. minggu neh baru dpt tau yg bOs berniat nak clOse company sbb nak gi sambung study kat us....adOiiiiiiiiii..xtau nak ckp ape dah..speechless~sO,dia bg masa sampai bulan 6 tuk fina cari keje lain~pening²..tensiOn²...klu xada tanggungan xpela..neh fina ada wsk 6762 yg perlu dibayar~pastu ada loan ptptn lg~ada bil hp lg~ada bil2 umah lg~pening2...

2. keta aku kena saman~surat tu suh aku dtg balai 12 mei kul 12 pm tp surat tu sampai umah aku 13 mei..:|ape kes..:| menaikkan marah betulla...pastu..mamat sengal wira bongOk tu pi wat report padahal dia yang langgar aku dr belakang~sket jek calarnyer...aritu pon dia x berenti..pastu ilang kemana ntah~iishhhh..geram jek...harap2 aku xkena kOmpaun la sbb aku xde wat report..sengal la mamat tu~

3. hurm...berita gembira + xgembira = lebih banyak xgembira..so menimbulkan tensi..haha~fina br jek dpt surat interview dgn test utk sambung study ACCA kat uitm s.alam..adOi...xtaula nak gi k x..sebab tetiba terfikir yuran itu mau dibayar guna ape~dahla xtentu lg dpt keje ke x neh~gaji nyer camne~mampu ke nnti nak byr yuran~pening2~

sO...the mOral of the prOblem is~fina must dO what fina must dO kan~lalalalala~
huhuhu~memula cr keje~sambil tu setelkan hal keter tu sambil2 tu jugak kena study fOr exam and interview ACCA tu~dan terkahir skali fina kena TAWAKAL + REDHA (coz dlm hati masih xleh trima neh..) dan hOpefully sume akan setel dgn jayanya~AMIN~

p/s : dOakan fina yg molek2 yer kawan2..thanks~

Tuesday, May 12, 2009

++selamat hari ibu++

salam sumer...
entry neh maybe dah lambat utk di buat..
tapi fina kena post gak sbb neh adalah sesuatu yg fina
rasa perlu dikongsi pada sume~huhuhu...Ok,
kita tau ada mcm2 cara nak express kan rasa kasih pada ibu kita
dan cara nak sedarkan anak2 bahawa sayangilah ibu mereka kan~
sO, masa 10 mei 2009 tu fina Online cam biasa..status pOn ikut tema la kan..
then fina masuk jb3..masuk2 sana ape lg..borak2 + vc2...
tetiba masa ngah rancak menaip..ada lak satu id neh masuk...
id dia mcm neh..indramayu_27...cara dia utk mengingatkan org len
tentang istimewanya IBU mmg best..kOrg tau, dia neh masuk2 terus menaip..
panjang lak tu..ntah ape ntah...fina ingat dia ngah latih skrip teater..
pastu Cok ingat dia ngah menjampi room kasik aman..haha..
rupa2nya...dia ngah taip "citer rakyat" tau dalam room..
hahahah..the stOry goes like this~jOm baca~

"turunlah angin......puting beliung...

semasa dulu di selat bengalir dekat bangol tanjung sepuji
tersebut kisah dedap durhaka budak yang tidak membalas pula
kais dedap dagang ke luar kasihnya dedap pergi merantau
setelah kaya lupakan diri bunda kandungnya tak diakuinya
dedap durhaka budak celaka tak tau diri asal jadinya
bagaikan kacang lupakan kulit setelah kering ditimpa panas
taburlah sumpah bunda kandungnya
turunlah angin puting beliung lancang si dedap menjadi pulau
tumbuh mempelam manisnya asam.."

adOI...fina xtau nak ckp ape..tp budak neh mmg kreatif..waaa...hebat2...
hahahha..tp yg paling fina kagum ape tau..lepas fina puas chat kat jb3..
fina pegi
jb7..tgh taip2..tetiba masuk id dia lg dlm jb7 plak..adoi...wakakakak..
taip lagi benda yg sama.
.dia bukan PASTE tau..dia TAIP satu2..
adoi....
rajin giler kan??punyela semangat nak sambut hari ibu.. apepOn...sepatutnya,kita semua mmg harus
ada
cara + semangat tersendiri utk menyambut hari ibu..
sbb tan
pa IBU siapalah KITA...
Ok kwn2...
SELAMAT ARI IBU and
JGN LUPA ASAL USUL KITA OK~

assalammualaikum..

Saturday, May 9, 2009

~pesanan seOrg saHabat~


KENAPA???

Kenapa cinta susah datang?

Walau mata sudah bertentang,
Walau hati sudah bergoncang,
Walau Sayang sudah terbentang,

Kenapa cinta susah datang?
Bila kekusutan selalu dikongsi,
Bila sayang sama berbahagi,
Bila melodi bertukar ganti,

Kenapa cinta susah datang?
Walau hati menggigil menahan rindu
Walau wajahmu tak terpadam dihatiku
Walau hatiku seakan-akan milikmu

Kenapa cinta susah datang?
Bila hati mula tak keruan,
Bila pertanyaan jadi soalan,
Bila jawapan jadi pertaruhan,

Kenapa cinta susah datang?
Walau ia ujian kesabaran
Walau jodoh bukan ketentuan
Walau ini kehendak tuhan

Kenapa cinta susah datang??
Sebab cinta tiada paksaan
Sebab sayang hanya persahabatan
Sebab takdir yang layak menentukan..

**thanks a lOt to my friend COK fOr the nice and meaningful reminder..
i'll keep it closely in my HEART..**
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space