Tuesday, June 30, 2009

++ suka dan duka dalam satu hari ++

salam..

part 1 : kisah suka

kita start ngan kisah suka dulu k..actually masa 13 june sepatutnya fina menghadiri majlis kenduri kwn fina kat perak..tp last minute cancel sbb xde sape nk teman kesana..masing2 sibuk..keje ari sabtu and x dpt cuti..sedih giler..ayah ngan mak x bg bawak keta sorang2..so masa ptg2 sabtu tu rs boring sgt..pagi fina keje sbb xdpt pegi perak kan..duk umah boring so dtg ofis..sampai ofis, zaki call ckp dia nk gi melaka jumpa amir..waaaahhh~cam best jek..terus jek menyatakan hasrat hati nk ke melaka..hahaha..so suh zaki ngan sadik tunggu kat lrt tasik selatan kul 3 then fina ambik dia terus shoot ke melaka..sampai alor gajah dah magrib..so singgah masjid and gi mkn cucur udang alor gajah dekat pekan alor gajah..sedap giler..
ne la rupa nya cucur udang alor gajah..sedap...


-- 3 air dan sepinggan cucur udang alor gajah yg berharga rm5 utk santapan fina,sadik dan zaki--

then, pas mkn kitaorg gi umah amir tuk surprise dia..haha..dia sbnrnya xtau yg fina akan dtg sana and drive ke melaka bawak zaki ngan amir..dia ingat budak 2 org tu jek yg pegi..sampai umah amir dia cam tekejut..haha...layan jekla..mlm tu siap2, kitaorg gi cc teman amir check email dia (tgh cr keje dia neh..br jek grad..) pastu kita org gi mkn kat restoran al - amin..
biasa jekla makanan dia served tu..cuma ada disediakan keropok tuk dikunyah2..tp kena cas tu..satu bakul tu rm 2 kot..tp sos dia xsedapla..adess..sbb tu fina mkn sket jek..neh ha menatang nya..


--sebakul keropok di hidang oleh restoran al-amin tomyan utk fina,amir,sadik dan zaki--

mlm tu kitaorg sambung gi karaoke plak kat pulau melaka, pastu jln2 kat pantai kelebang..jln2 sambil mkn steambot dan akhirnya duduk di warung order air dan borak2 sampai kul 2 pg..haha~dah ngantuk giler masa neh..tp layan kan jek..amir plak ngan garu2 kepala nk bg aku stay mana mlm neh..fina ckp fina nk tido kat dlm keta jek..tp dia x bg..last2, dia bg gak fina masuk umah tu tp duk bilik bawah tersorok tepi skali kt dapur...mcm bilik org gaji..waaa..tp xpela..nk wat caner~

ha,before that kitaorg ada gi jln2 sekitar pasar mlm alor gajah tu...nehla pic nya..

--pasar mlm alor gajah yg dirindui..(rindu pd psr mlm masjid tanah juga T-T )--

part 2 : kisah duka

masa sampai masjid alor gajah, kami gi solat..then biasala pompuan mestila siap lmbt kan..si zaki ngan sadik dah siap dulu..diorg lepak2 kat kete fina..bila fina sampai kat keta jek,

zaki kata " syed, mana logo proton ko yg kat depan neh?"
fina : "ha??..adala kat situ..siang td ada."
sadik and zaki : "mana ader syed..ko tgk sendiri..."
fina : "OMG!!! setan betulla:(( ..mmg xde....waaaaaaaa"
zaki : "xpela syed..nnti pegi kat proton beli baru jekla.."
sadik : "xpon ko fikir positif jek..maybe dia suh ko tampal logo BMW ke Mers plak kot...
ramai2 : " hahahahahh....siak jek ko sadik.."
fina : hurm...yela..(sambil mengeluh...)

kecewa seyy..bole ilang lak..pastu mmg susah nk tercabut sendiri tau benda tu..dia dah di klik ke dalam..melainkan kena cungkil..jahatla diorg neh..sape ntah yg ambik tu..bongok!!!kecewa giler..
baru pakai kete 3 bulan dah mcm 3 tahun..buruk keta aku tanpa logo itu..
meh korang tgk sendiri..

-- proton saga BLM without his logo..waaaaaaaaa T-T--

apa2 pOn,fina hepy giler dapat jumpa diorg, borak2..mcm dah lama x gather around..hurm..zaki and amir neh la teman fina bila suka dan duka..banyak benda diorg tlg fina..xpenah berkira..waktu kat uitm pon xpenah kedekut ilmu..fina neh garang cam singa pon diorg leh relek jek thn telinga bila kena bebel..bila xkuar sama2 pandai majOk..hahaha..bila xde rasa rindu..ayah fina salu bebel bila fina kuar ngan diorg.."ko neh kuar ngan pakwe org jek..kuar la ngan pakwe sendiri.." adess..ingat cr pakwe mcm cr gula2 kat kedai runcit ke..klu untuk suke2 ,xyahla jadik pakwe..i want pakwe merangkap future husband okeh..huhu.. lg satu, kawan2 uitm panggil fina, syed - shortform for syeda..hehe..(jgn baca sayid plak..it's syed..)huhu~

okeh..nehla pic gembira saya yg di ambil di rumah amir..hehe


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Saturday, June 27, 2009

++surat tawaran | betul ke ape aku wat neh??++



ha~ketas ape neh~ooooo...nehla surat tawaran ke program professional tu~kena blur kan sbb byk info penting dalam tu~hahahah~tp nk tunjuk gak adess...actually dalam kegirangan mendapat tawaran neh byk jugak yg bermain di akal fikiran neh...

memula sOal pendaftaran~adesss..kenapala kena daftar 1 july 09 neh~tarikh sama ngan hari masuk keje baru la..adess~hahaha..ntah ape2 ntah diorg neh...buat pening pale aku jek nk fikir..
pasneh kena call ofis tu ckp psl nk masuk keje 2 july la..adess..harap2 diberi kebenaran~neh ayat yg aku dah karang tuk ckp esOk..

" hello madam chia..yesterday i've got my offer letter ask me to register myself on 1 st july at uitm s.alam..sO, i want to ask ur consideration if i can start work on 2nd july??"

hehe~Ok x? so harapan aku agar mdm chia akan beri permission la...amin ya rabbal alamin...

next prOblem pecah kepala is the yuran~adess...yuran hampir 200 la plak...aku dah kira duit gaji aku..cukup2 jek nk byr expenses bulan lepas...adoiiiiiiiiii~nk cut kt mana lg neh~adess...camne neh fina..nk simpan duit lg tuk paper exam nyer yuran..200 br yuran uitm..adoi..masalah problem betulla...xpe..kena byk dOa dr Allah neh biar murah rezeki..

Okeh~that's all..away lama2 nk fikir dulu the solutions~hahaha..daaaaaaaaaaaaaaa~

Friday, June 26, 2009

++rindu.............should i let it gO..++

saya rindu..kenapa saya rindu??saya pOn x tau..bila saya rindu saya rs nk wat bnda yg leh melupakan rindu itu..ape yg penting..saya rindu dia walaupun dia menyakiti saya..saya masih rindu dia walau dia xpenah fikirkan psl saya..dan kenapa saya masih rindu??ntahla...meh tgk icon neh lama2..


++sup cendawan | resepi si pengantin baru ++

resepi ini didatangkan khas dr pengantin baru~hahaha~silala cuba barula tau! cam cedap la plak~weeeee~


~lebih kurang camnihla pic sup tu nnti~

++ sup cendawan miri ++

cendawan
kentang

soon
halia
lada
bwg putih
bwg merah

garam

carrot / lobak merah
kiub sup ayam
bunga lawang, kayu manis & rempah ratus yg sesuai..

cara2nya :

hiris halia, lada, bwg pth n bwg merah..kemudian tumis..bila bau dah naik letak air dan garam secukup rasa.Selepas kuah mendidih, masukkan kentang, carrot..bila da nak lembut letak cendawan dan terakhir sekali soon. Sebelum tu, td masa tumis masukkan kiub sup ayam sket.. bila dah mendidih, sila rasa kuah sup anda~jika rasa tawar tambahla garam yer~

okeh disini ada tips2 tambahan mengenai sup~

1. kalau nak pedas sila guna lada api / cili padi la...
2. soon sila jgn masak lama2 coz nanti dia serap kuah...
3. kalau msk sup ayam, sila jgn tumis dulu....kena rebus ayam dan kena tumis darat.. apa itu tumis darat?? tumis darat adalah : bahan2 utk tumis tu..tumis kat kuali lain then brla dimasukkan dlm sup ayam yg dah nak msk td...
4. wit ( pengantin baru itu) masak sup tak letak bwg merah coz dia ikut chinese style~
5. klu sup nasi ayam lain plak jenis sup dia~ sup nasi ayam tu pakai air rebusan ayam jer dan sup nasi ayam dia kosong xde letak ape2~

sO guys~hepy trying!! klu sedap leh komen kat sini keh~hehe~

++ofis kena rOmpak | OMG!!++



salam~
hurm..sekembalinya fina dari mersing, esOknya fina gi kejela cam biasa~patutnya fina kena gi seremban outstation kt sana..tp otw nak gi sana tu, bOs pompuan call kata Ofis kat KL kena pecah masuk~adessss~pintu ofis fina yg tebal, sOlid dan kalis api tu leh berlubang..iishh2...tau x,diorg neh dahla berjaya pecahkan grill, pastu ada 5 lock kat pintu yg tebal tu pOn sume abes terbukak...teruk giler la~pintu tu berlubang mcm kena gigit tikus..xtaula diorg pki ape nk korek kunci tu..sbb kunci yg plg susah nk bukak tu mmg khas utk fire door yg tebal..harga installation RM600++..tu pOn diorg bole bukak!hampeh ayam betulla..mmg terukla...

hurm tau ape yg hilang?? sebuah laptop jenama NEC+beg laptop yg berisi RM800..adess..ha, lg satu..bOs fina baru jek beli satu sOftware yg limited edition dr seOrg programmer di UK..harga sOftware tu 1500. giler ar~dahla mamat UK tu dah balik UK..adess..ntahla xtaula..

lapOran pOlis sume dah wat~pOlis pon dah menjalankan siasatan dgn mengambil cap jari~(cam CSI lak rs..hahahahah~) so skrg tunggu jekla diorg nyer feedback..but fOr ur infO, kawasan Ofis fina neh mmg black area la..sampaikan klu fina balik lewat dlm kul 8 mlm mesti makcik cafe kat sebelah neh bising2 suh fina balik awal~sbb dia risau fina balik sorg mlm2..dia xbg..dia kata bahaya~then after that fina akan balik awalla..cuak gak bila makcik tu citer mcm2~

zaman skrg neh hantu org dah xtakut..org lebih takut manusia yg berperangai mcm hantu~betul x??polis tu syak indOn..tp xtaula nk kata ape...yg peliknya, scanner fina ada dlm bilik baik duduk dlm kotak tp dia x ambik..pendrive 2 bijik baru beli dlm bilik bos dia xambik...komputer dekstop dlm bilik bos dia xusik..adess..xtaula ape yg perompak tu fikir~agaknyer dia dah penat korek2 pintu fina tu nkpecah masuk sbb tu bila dah masuk dia ambik laptop ngan beg laptop jek..ahhaha.. hurm....apepOn, kOs nak betulkan pintu hampir RM2000++ tau..ape kess??adessss~

Wednesday, June 24, 2009

++kembali bersama kenangan di mersing..++

salam all~i'm backk~yuhuuuuuuuuuuu~hahaha
hepy+hepy dan hepy sangat2~sOnok giler dpt merelakskan minda di tepilaut~
walaupun aku x mandi laut..tp tgk keindahan pantai tu pOn dah wat hati aku berbunga2~*wink*
huhuhu~hepy sbb dapat jumpa teman2 baru~sesi icebreaking mmg best..gelak2 jek~then esoknya sesi sukaneka mmg xbest sgt sbb grOup "yahaven" aku kalah~hahahah~tp still okeh..sbb aku dapat banyak adiah..muahahaha~memula dapt adiah karaoke no 3..haha xsangka~pastu dapat adiah cabutan bertuah~sgt comel..suka menatang tu...huhuhu~(nnti fina upload pic dia..)
sebelum straight balik kl kitaorg singgah muar - kampung dean..abg bOb kata nk mkn durian so layan jekla~sampai muar dah magrib..so solat and tolong mak dia hidang makanan..mkn nasi pastu makan durian..bepeluh2 giler badan aku coz mkn durian dgn beria nya~hahahaha~prince malu2 nk mkn..tp sbnrnya nk lg tu~huhuh..aku ngan sha dok mengadap hingga ke akhirnya..cuak gak sbb aku berpeluh x berenti tp aku selamatkan diri sendiri dgn petua org kg..minum air guna pangsa durian~huhu..kurang sketla tp berpeluh2 gak..
istimewa kat umah dean neh ape tau~

1. dikelilingi dgn sawah~wuuuuuuuuu~best..sawah all over that house..klu menguning esOk,mesti cantik pemandangan situ..huhuhu

2. family dean bela landak tau..huhu..cOmel,jinak jek tgk dia..(tp tgk dr jauhla~hahaha) nama dia jantan.kata dean,ptg2 diorg lepaskan landak tu cr mkn kat tepi2 sawah..pastu nnti landak tu pandai balik sendiri kt sangkar dia..adess...bagus betul~

3. depan umah dia ada pokok mempelam..buah dia besar giler!!! dahsyat~dahla banyak...pastu besar2..mmg puas atila klu mkn...tp malangnye..dean x tinggalkan satu mempelam tu kat fina masa antar fina balik..fina bawak durian jek..iiskkk T-T...

huhuhu~xpela..maybe nexttime kot~anyway..gath kali neh best giler~dpt jumpa mereka2 yg hanya dikenali di alam maya saja sgt best~pasneh entry ini akan diakhiri dgn gmbr2 disana~



Thursday, June 18, 2009

++maaf saya tiada | sila jgn rindu++

salam sume~
fyi, fina akan xde di Ampang,selangor mahupun kuala lumpur serta di blOg ini untuk 4 hari bermula esOk jumaat hingga ahad (19 june 2009 - 21 june 2009 )
jangan mare, kerana fina nak pegi cuti2 malaysia di mersing~(dekat jek x jauh mana pon walaupun ia sgt terpencil~huhuhu)
di harap sekali kepada sume sila jangan rindu saya~hikhikhik (ada ke yg rindu:">) kerana saya berkira2 ingin menutup henfon saya juga selama 3 ari itu~(tp tkt lak klu ada ape2 yg berlaku pd family dn sy akan menyesal dikemudian hari..>.<)hurm..xpela akan difikirkan~
esOk saya jadik ahli tumpangan sahaja..bOyfren putih mantap bergaya itu tidak akan dibawa..T-T..(owh gonna miss him!!)
gUys,do me a favor...pray for my safety and my cheerful weekend..hopefully everything gOnna be alright and working smoothly as it~

p/s : untuk keterangan lanjut mengenai cuti2 malaysia ini,sila klik SINI



Lot's of lOve and i mean it (especially u~),
_____fina_____

Tuesday, June 16, 2009

++selamat suda.. | berkat dOa sume katanya..++


~SEMOGA KEKAL HINGGA KE AKHIR WAKTU SAHABATKU..~

RASHIDI
&
LINDA


P/S : ~sila tatap gambar ini puas2 sementara fina mencari kata2 semanis tebu yg ditanam dipinggir bibir untuk dikomen keatas pic ini~huhuhu~


okeh~kata2 semanis madu itu akan diterjemahkan dlm bentuk pantun..ini kerana saya sudah letey nk mengarang..hahahaha~meh kita sama2 selami kesenian pantun ini~

"PANTUN PENGANTIN BARU"

Laksamana cergas dan tangkas
Cukup berilmu dengan gurunya
Ibarat dakwat dengan kertas
Sudah bertemu dengan jodohnya

Berborak hingga hari senja
Kerana bercakap bersulam cerita
Berdebak berdebuk hati dirasa
Kerana mengadap pak imam tercinta

Padi rumbia ditampi-tampi
Isi keladi beremi dan turi
Hari bahagia dinanti-nanti
Resmi jadi suami isteri

Penantian kini tiada lagi
Salam bahagia bersulam senda
Menanti suami berada di sisi
Malam bahagia malam pertama

Banyak merata hanya disini
Jarang dijaja kini kembali
Tidak terkata gembiranya hati
Orang dipuja berada di sisi

Guling bantal diberi menantu
Esuk balik minta dikunjung
Paling nakal siisteri baru
Masuk bilik minta dikendung

Sudah bersarang burung tempua
Sarangnya tinggi tidaklah rendah
Dahulu seorang sekarang berdua
Ikatan janji tertunai sudah

huhu~layan jekla k~hehe~


Friday, June 12, 2009

++ dapat keje baru | yeay!! ++

hehe~alkisahnya saya telah dpt keje baru~yahOoOo....
even kena keje ari sabtu (tula dulu salu kutuk org keje ari sabtu..ambik kO!haha) fina layankan jekla..
tp bukan sume sabtu~alternate sabtu means minggu ke2 and ke4 jek keje..

yg paling best tempat keje itu sgt dekat dgn rumah~hanya 5 minit perjalanan menaiki kereta...nek motor rempit mesti 2 minit jek..waaaa~sgt serOnok..huhu..masuk keje kul 830 kul 8 bgn pon xde masalah..hahaha~tp awal2 keje neh kena la tunjuk rajin..huhu..adat katanya..(eh ayat cam kenal..haha) hurm..nama company tu nama melayu tp rs owner dia bukan melayu..chinese kot..xpela..dr buat teka teki sendiri bek cek jek nnti..haha~bukan ape..fina xsuka keje ngan chinese..lebih prefer keje ngan melayu la...kenapa ekk??ntah xde alasan..mmg hati suka camtu~(jap, koyak kulit dada tanya hati~hahaha..brani plak aku..haha)

dulu salu kutuk org keje ari sabtu..ayat caker yg selalu di lontarkan adalah...
"nepal ngan bangla jek keje ari sabtu weh...~"
hahahah...sekarang kena batang idung sendiri~adessss....layan jekla..wat muka tembOk jek..hahahahhaha~apepOn,pls dOakan fina selamat menempuh
alam pekerjaan di tempat baru k korang~huhu..
thanks~


++tahi lalat baru?? | errkkk!! ++

lately baru terperasan ada tahi lalat baru di tapak tangan kanan saya~kecil tp masih bole nampak dr jauh...tetiba jek muncul~adOi..lalat ke berak ditgn sampai fina xsedar neh..~sgt menyampah~hahahha~

ape maknanya ekk? fina ada tanya2 kat kawan fina..dia kata tu tandanya fina SUBUR..alamak...mcm suh kawen awal jek neh~hahahaha~klu ada calOn neh,dah lama dah ajak kawen..huhuhuhu~adesss, kantOi..huhu~

tahi lalat baru neh terletak di tapak tangan kanan dan betul2 selari ngan jari ibu..akibat terlalu ingin tahu apekah maksudnya terus jek fina bertanya pada encik gOogle..hahaha~neh jawapan yg diberikan...

1. DilaDellila - www.virtualfriends.net (VF)
Tapak Tangan Kanan
Kecil : Bercita-cita menjadi kaya.
Sederhana : Pandai membahagi masa dan membuat untung.
Besar : Setiap perkara yang dilakukan mendatangkan hasil yang lumayan sahaja.

erkk..nampaknyer tu jek makna yg bole fina dptkan..haha~cr2 yg lain xde plak..adess..xpela..apepOn kata org, klu cr makna tahi lalat just tul suka2 bolela..klu nk percaya takut mendatangkan syirik plak..sO, just baca and lupakan jek~huhu..

nehla tahi lalat baru yg disebutkan tu...

Wednesday, June 10, 2009

++ adakah ini benar?? | hahaha!++

entry ini diambil dr SINI..korang pon leh cuba buat untuk nama kOrang k...huhuhuhu~

ur name resembles ur personality??

S - You are very broad-minded.
Y - You cause a lot of trouble.
A - You love to make the people around you happy and cheerful.

H - You are not judgemental.

I - You are always smiling & making others smile.

D - You have trouble trusting people.
A - You love to make the people around you happy and cheerful.
H - You are not judgemental.


hepy trying friends~

~terkini dari kOtak hati..~

huh...malam smlm aku terpaksa gak meruntuhkan egO aku neh dgn call dia..memula dah patah hati dah xnak call dia lg..pastu tetiba aku still sesat..waaaaa..T-T xsukala camnih...sejam tahan perasaan xnak call,tp sbnrnya dah blur neh xtau nak lalu jln mana..last2 tepaksa gak call..huh! menyampah seyyyy...tp tula aku admit yg aku akan sesat klu dia xtunjukkan jln..adesss...

so after call dia tu..aku dah ok dah sket..xdela hati aku neh terbakar kepanasan jek mcm smlm~huhuhu..pastu dia pon terangkan la ape yg dia wat mlm tu...hurm..layankan jek~tp mlm tu jumpa lg mkn2 jap kat wangsa maju..restoren tu mmg bestla..sedappppppppp dan murah~

pas mkn sampai 1230 pastu aku ajak yana balik...sblm balik dapat keychain tshirt gantung2 yg sama cam dia utk diletakkan di belakang kereta...ayat dia yg xleh blah..

" kereta Org ada gantung2 dia pOn nak jugak gantung2...heh! "

cececeh...ala..Org ckp jek..manala tau dia ada keychain lebey...klu xnak bg sama ngan dia,xyahla bg org keychain lg satu tu..eleh.....(dalam hati melOnjak gembira kerana sgt suka keychain yg supercute itu! )

apepOn thanks for everythings...
esOk2 klu fina xde lagik jgn lupakan fina Okeh..
u're such a gOod friend of mine..lOve u..muuuuaaaaaxxxxxzzzz...


Tuesday, June 9, 2009

++erk...mOnolOg hati..++

aku xpasti adakah aku patut rasa sume tu...tp tula...waaaaaaaaaaaaaa...
yela..xkanla dia nak kuar ngan aku jek kan...aku paham tu...lgpOn bebudak neh dah start bercakap..tu yg xbest..padahal bukan ada ape pOn..ntahla...xsukala apa yg aku rasa neh..

ko dah nampak kan fina..setiap kali kuar jek mcm x keruan kan...sms lg..call lg...ko kena fhmla fina..ko neh mcm menganggu idup dia jek....xnampak ke lol!!!

mmgla fhm..tp...

ntahla ko neh mintak yg bukan2la..

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sakit atiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..bengangggggggggggg...iiskkkkkkkkkkkk....aku nak dia teman jer.....

tp bila dia ada program lain ko jgnla sibuk2...

ntahla..waaaaa...:((bongok3....xsuka perasaan neh..benci2..wekkkk..>:p..maybe aku dah x biasa xde dia..abessla..waaaaaaaaaaaaaaaaaaa...dahla..mls nak wat ape..aku nk wat bodo jek..
YM sucks!!


(eleh nk salahkan ym plak..ko yg giler fina..)

so wat??bencila ngan ko neh perasaan mereng!!!weekkkk!!~pegiiii jauhhhhhhhhhhhhhh!!!!
i hate u!!!!!

Sunday, June 7, 2009

++blogger bOy | satu lg drama tv favOurite!!++



huhu~anOther favorite drama stOry frOm 8tv..wahhhh~best gilerla~xrugi tgk...neh sipnosis dia..coPy kat utube jek..mls nak translate~hehe..

" "Blogger Boy" follows the ups and downs of Mr. Average Budi, a tuition teacher to a bunch of energetic and mischievous fifth formers, he has a secret identity on the Internet by way of his confessional comics blog. For more, visit www.bloggerboy.com.my "

okeh tu jek~mmg best~hahahah..

p/s : sebenarnya jauh dlm hati aku neh masih risaukan sOal kerja dan duit utk sambung study...mls nak fikir tp kena fikir..tempat nk meluahkan perasaan pon xde..mcm sedih jek hati~seb baik ada blOg..lehla gak mencurahkan rasa hati..huhuhu..kata2 semangat tuk diri sendiri..-dOnt give up fOr sOmething u dOnt knOw wut will be in future-

++my best friend's wedding++



salam...
kawan baik saya di ym ini mahu kawen pada 14 june ini~
tetiba macam2 perasaan bermain dalam diri..antara gembira dan sedih~
kenapa ya??? gembira sbb dia akan melangkah ke satu alam yg lain dan insyaAllah akan bahagia selamanya~tapi aku sedih sbb xdpt pegi and memikirkan diri sendiri yg masih xde langsung ke arah itu~hahaha~ye kOt~adesss...

hurm nak sedey2 pOn ape gunanya kan..sO think pOsitif la..Allah itu telah menetapkan TAKDIR yg terbaik utk kita insyaAllah..(neh ayat menyedapkan hati sendiri..so sweet~hahaha) apepOn nak mengucapkan tahniah buat MAGIC_WITCH81..semOga anda kekal bahagia bersama pasangan anda sehingga ke akhir waktu~ tapi di sebalik perkahwinan itu adala cerita2 nya dan ada QUOTE yg terlintas di fikiran fina utk magic_witch81 masa borak2 dlm pm smlm..

" kdg2..ape yg kita rs untuk diri kita kan..xsemestinya takdir kita syg.."

ape pendapat kOrg??~renung2kan dan selamat beramal~huhu

Friday, June 5, 2009

++ mesin tuk kira hantaran | wow!! must try!!~++


salam all~
hahah~
neh ada benda best nak kOngsi~wooweeee...
after this, korang xyah susah2 nak kira duit hantaran baper nak letak or baper nak bg kat pasangan masing2...hehe..
tadaaaaaaaaaa~ada sebuah kalkulator khas telah dicipta utk kOrang semak wang hantaran yg paling sesuai tuk diri masing2~huhuh..check this Out..

http://www.ridzwan.com/cgi-bin/survey/sfesurvey.cgi?hantarancalculator2007

kOrang klik situ and just answer few Questions and then
walla~see the result~hahaha..
Ok fina dah try, and the result is this..~

"Thank You for using this calculator.
Based on the matrimonial information you have supplied and considering prevailing economic conditions, your Hantaran would be $8,000.. "

wakakaka..8,000 jek...adesss...nak 10,000 hahaha..mampus aku x kawen sampi bebila..~hahahah~lol fina neh~Okeh friends..slamat mencuba~haha~

Wednesday, June 3, 2009

++ mcd nyer hal~ | adessss..++


----menu : one set of BIG MAC and one regular chicken porridge..----

~ada ape ekk ngan MCD?? Okeh..seperti yang dijanjikan..huhu..mcd neh bukan ada ape2 pOn..adess..semalam borak2 ngan bebudak jb3..bOrak psl makanan..adOi..ape lg..mengidam sOkmo..haha~kebetulan gaji baru kuar..hehe bawakla adik gi mamam sat~tp masa ajak dia tu adalah terjadik perbualan ini...

fina : iera, jOm mkn mcd..paling dekat kat depan hospital ampang kan?

iera : hurm..ko nak mkn ape?? mcm dah lama giler kan x pegi mcd..


fina : aah..last aku ingat mkn mcd 6 bulan yg lepas..huhuhu..kenapa ekk kita x mkn??lama tu..

iera : la..aku ingat ko tau kenapa ko x mkn mcd lama2 tuu??betul ke ko x tau kenapa ko x mkn mcd?( dia jeling aku mcm aku neh menipu..ceh!)

fina : kenapa ekk?(sambil menggaru kepala..)

iera : la..kan kita BOIKOT this product~ save the palestine lol!

fina : ha..ok2..(sambil sengih2 dan bermonolog errkk..adesss..seyes aku lupa)

fina : abes nak gi x??

iera : xpela..ko yg byr kan..aku mkn jek..rezeki mana bole tolak..hahaha~(ketawa setan tu..)

fina : ceh! aku yg byr so aku kira menyokong la eh??(ciss~hampeh nyer adik~)

huhu~sO guys, since early 2009 xmkn mcd till now kira dah lama la kan aku boikot..so, klu mkn sekali sekala leh kan??hehehe..that's all~lain2 korang fikir la sendiri eh~xleh kOmen manyak2~huhuh~salam~

Monday, June 1, 2009

++setelah | Owh sgt best!!++

The A.C.A.B. - Setelah

Aku menjerit, memanggil berjuta kali

Aku merintih, mencari kau tak aku temui
Hingga ku tertanya, entah di mana salah & silapnya?
Apakah engkau hanya bersandiwara, membiar ku sengsara?

Engkau & aku nyata dah tak dapat menahannya
Engkau & aku bila kan bahagia?

Setelah, setelah
Sekian lama berdua
Mengapa seakan tak bermakna?
Setelah, setelah
Sekian lama berdua
Mengapa seakan tak bermakna bercinta?

~lagu ini sangat best kerana bunyik drum yg mantap~huhuhu~then lagu ini pernah ditujukan pada fina oleh my ex-bf~haha~dh dgr lagu neh aku fhm la yg dia nk break kot..so fina pon ckp...klu nak break jomla..so, kitaorg break jekla~tp since dah break..dia makin rajin call and tanya kegiatan harian aku~ sangat2 xfhm~huhuhu..maybe dia menyesal tp dia xnk mengaku~lg satu maybe dia mempunyai EGO yg sgt tinggi and xnak mengaku yg dia memerlukan aku~lalala~ biarla dia..tp sebenarnya, best giler lagu neh~ntah mcm tertarik plak..adesss~ jap ah fina post video dia~so korang leh dgr lagu neh~hehe..



enjOy the videO clip~

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space