Friday, October 30, 2009

++keliru menjadi buntu++

akhirnya selepas 2 bulan 9 hari menunggu, dia telah membalas sms aku.seyes begitu lama sampai aku dh xbetah nk menghitung hari2 itu lg.. siapa? ahh kalian sudah bole meneka bagi sesiapa yg begitu mengikuti "drama" dalam blOg fina neh~

itulah sidia yg fina nantikan..sbnrnya, aku yg memulakan sms itu..meminta maaf soal memberi no hp nya pada org lain tanpa memberitahunya dulu..sOmetimes ada org yg xsuka kan, kawan2 menjadi "pengedar tidak rasmi" kepada kwn2 lain..lagi2 psl peribadi..(maaf, fina mengganggap no telefon bimbit adalah perkara peribadi ya..kalian?) ingatkan dia dah xsudi nak membalas msg fina lg..sbb sebelum2 ini langsung xde balasan klu fina tergatal tgn menghantar msg bertanya khabar~ sekali dia balas! wohhh~terkejut giler..rasa sebak menguasai diri serta merta~ini baru balasan sms..klu dia tiba2 call, mesti talian itu berjawab tp sepi tanpa suara buat seketika..hanya sebak dan tangisan yg mendahului...

wuuuu~sengsaranya hati kerana merindui yg tidak sudi..apetah lg kasih yg diharapkan bukanlah terlalu beban..cuma ingin terus menjadi sahabat dikala susah dan senang..oh ya, intipati sms itu?

kandungan sms2 dr sidia dan aku(setelah diringkaskan),

sms dr dia - owh xpe..saya dah bersembang pon dgn org tu smlm~

sms dr aku - herm..bagusla..knp senyap je..rindu tau! bz yer? kamu sihat?

sms dr dia - xdelah bz sgt cuma xsuka dgn keadaan yg berlaku skrg..

sms dr aku - owh..kenapa? apa maksud kamu? fina ada menyinggung hati kamu ke?

sms dr dia - xdela..tp maaf ckp, saya xsuka dgn apa yg org fikir psl kita..mula2 mmgla gurau tp lama2 semakla..ehehe..

sms dr aku - (ayat dia sgt terkesan dlm hati hingga xmampu nk melafazkan ape2..jadinya aku tidak membalas..)

*dan apabila menjelang petang...*

sms dr dia - eh fina ada antar sms ape td ya?

sms dr aku - eh, ada ke? mana ada antar ape2 lg..xtau nak bls ape dgn ayat kamu td...

(ayat diatas neh ayat perli sbnrnya...)

sms dr dia - owh xde ke? saya br terdelete td dlm pkl 530pm..xperasan msg siapa..

sms dr aku - silap org kot..bukan fina..fina x menaip ape2 pon..maybe a**y yg bg kot~

(a**y neh kawan perempuan yg rapat juga dgn dia..ada kwn2 yg kata aku jeles dgn budak perempuan ini..hakikatnya tidak lgsg! yg sebenarnya aku sgt2 terkilan sbb dgn budak tu boleh plak dia rapat tanpa kisah ape org lain nak fikir..knp dgn aku dia kisah sgt org lain berkata yg bukan2 mengenai hubungan kami? padahal sudah terang lagi bersuluh yg aku HANYA KAWAN sahaja~kadang2 aku rasa terhina kerana sepertinya sume org tidak boleh berkawan dgnku..)

sms dr dia - klu dgn dia xde sms2 neh..terus call jek..ehehhe

sms dr aku -owh terus call ke?bgsla..

ayat2 slps ini xperlula aku tulis kerana aku hanya membls sms drnya dgn separuh hati..hakikatnya, aku tidak mahu terbawa2 dgn sms2 drnya yg sejak dr awal telah membuatkan hati aku berbunga2..yg pasti aku tidak mahu terluka lagi..

M.Y H.E.A.R.T I.S F.R.A.G.I.L.E



~sekian dari hati seorg yg keliru
menjadi bu
ntu utk berbuat apa2...~

Friday, October 23, 2009

++aku "dijaga" ?++


salam~
hurm, dah lama aku perasan benda neh..td masa mandi terfikir nk berkongsi rasa dalam blOg..dulu, aku sekolah arab. maahad pontian.tahun 1997-2001.lama dah..zaman muda2..haha~okeh, masa kat sekolah dulu..aku salu mengalami kejadian pelik2..paling pelik adalah ape yg bakal aku ceritakan..

of course masa sekolah arab dulu, aku neh agak bersopan santun berciri muslimah sejati la..huhuhu..tudung labuh..ayu berbaju kurung..even bergaya muslimah, aku neh sbnrnya seorg yg agak kasar..kdg2 berckp lepas saja, x sedar org xsuka dgn ayat2 yg dikeluarkan itu..so yg paling aku notice, bila aku dah start MENGUMPAT, MEMAKI dan MENIPU mesti aku akan kena ULSER mulut..sakit woo~

sakit dia akan berlarutan sampai bila2 selagi aku x insaf dan beristigfar! bila aku ingat ALLAH balik dan mintak ampun dosa2..dalam masa 24 jam mesti baik.diulangi MESTI baik!..perrghhh...seram say...

susah nk ckp betul ke x ape yg aku rasa neh cuma apa yg pasti sejak dr sekolah sampai skrg aku dh wat pemerhatian..klu aku start bad talking..confirm aku kena ulser mulut.and bila aku degil xnak maafkn org tu and xnak insaf..makin byk lorr ulser dtg..T-T..

apepon, aku xrisau ape2 kerana ini benda baik utk melatih aku lebih menghormati dan berjaga2 dlm berckp...sebab org tua2 kata.."KERANA MULUT, BADAN BINASA" kan? huhu~

Tuesday, October 13, 2009

++saya gembira bersama mereka++

hari ahad.ntah tarikh bile.adoi super x ingat..boring2 pas klas terus ajak zaki dan amir pegi ioi puchong~niat hati nk start projek "book review" kat blOg..tu yg kena pegi beli nOvel tu..
aktiviti pertama pegi beli tiket wayang...ingat leh terus dpt xyah tunggu lama..tgk2 xde tiket yg waktu dekat2..masa tu kul 330 pm..so kitaorg beli kul 515 pm nyer tiket tajuk "Momok the mOvie". sbnrnya plan nk tgk citer neh ngan fifi tp al-kisah masa hari nk pegi tu dia eksiden plak..xpela..xdpt pegi ngan dia seb baik ada kwn2 baik aku neh~huhuhu..

sementara nk tunggu waktu tgk wayang, kitaorg gi sOlat dulu..then pegi window shpping kat kedai jepun.jual barang2 rm5..sume rm5 tau.sgt menarik weh barang2 dia..fina kan berjiwa seni so byk gakla barang2 yg terasa nk beli tp xbeli pon..dalam kedia tu asik gelak2 jek tgk pose2 diorg neh depan kamera..adoi..tgk neh! adOi, kOnon2 machOla..xsedar ke tanda harga x bukak lg tuh bang Oi! hahaha~



then next we pegi tgk wayang la..after that solat and mkn2 pizza~free extra 25% cheese lg..(tp seyes, xnampak pon free extra tu kt pizza dia..hampeh je~) korang tgkla sendiri..






selepas tu, kami men bowling plak~sonok..huhuhu...walaupun kalah tp bole dimaafkan..haha sbb lawan ngan 2 lelaki okeh! huhuhu..apepOn mmg hepy la...sbb mereka berjaya melupakan kesedihan fina buat seketika..thanks brO~



~Love u Guys always..hOpe our friendship remains until hereafter,AMIN..~

Friday, October 9, 2009

++gadis diselubungi penyakit misteri++



begini.(ayat first dah tiru ayat kat entri latest zahiril adzim.huhuhu.kenal x sape dia?.pelakon la.xkenal lg? ha pi la cr sendiri blog dia.best woo..puitis.tu jek nak ckp.okeh sambung..) begini. hari nih semasa sedang bersiram, aku terfikir...sejak dua menjak ni, aku mengalami sakit atau ketegangan di bahagian bahu sampai la leher..semua sebelah kanan..sakiiiittttttttttt sgt. sampai sekali tu masa drive, aku terlepas stereng secara tetiba sbb bahu dan tgn kanan rs sakit dan lemah..agak2 nya kenapa yer...?

bila aku fikir2..aku start sakit neh hari fifi xciden.seyes.mmg that day! then, td aku saja2 search kat encik google psl ketegangan neh..korang tau ape jwpn diberi?
  1. Tension
  2. Tekanan
  3. Emosi terganggu

perghhh..tekanan sangat ke aku neh sampai aku sakit x pulih2 sampai skrg? tension sgt ke aku neh menghadapi kekecewaan sampai aku sakit bahu xhilang2? terganggu ke emosi aku neh bila tahu perkara sebenarnya yg amat pedih ditambah lg xmampu nak berbuat ape2?ada ke semua tu dalam diri aku neh??biar betulll weeehhhhhh~xkanla...*sigh*

apa ubatnya yer? sakiit betul2 neh x men2..bila angkat tgn terasa leher mcm nk tercabut..lebih teruk lg bila ketegangan itu telah merebak ke kepala..betul2 belakang telinga kanan..setiap hari urut..tp makin sakit adala...aku dh penah bgtau mak aku psl neh, dia kata "salah bantal"..aku mcm x pecaya coz dulu klu aku "salah bantal" pun, aku akan baik 2-3 ari pas urut sket2..

makin hari makin merebak sakit dia..tu yg buat aku xleh terima..bila sujud lgla...yaAllah..sakitnyerrrr~berdenyut2! mcm ada org tunjal2 kepala kat belah kanan tu..aku x rasa tension pon..knp berlaku sakit yg mcm neh?ada cadangan utk mengubatinya kalian?fina mOhon sgt3 pertolongan kalian..maybe ada yg tau mcmana nk bg baik...

Segala pertolongan/cadangan amatlah dihargai..
sudilah kiranya membantu GADIS YG DISELUBUNGI PENYAKIT MISTERI ini....


Tuesday, October 6, 2009

++hObi baru | mari2 cik adik, mari2 cik abg..++


Ungu Karmila. saya baru saja beli nOvel ini di POPULAR, IOI Mall puchOng ahad lepas..
kenapa tetiba beli buku nOvel neh?salu rasa membazir jek..lebih suka tebalkan muka pinjam dr beli kan?..hohoho..actually,setelah mengalami beberapa "kejutan" akibat perkara2 yg tidak dpt dielakkan..maka saya cuba utk meneroka hobi baru..actually hobi baru pon tidak.kerana membaca sudah lama menjadi hobi saya sampaikan dalam family hanya saya sorg yg pakai cermin mata dikala umur masih muda iaitu darjah 4. ini akibat suka sangat membaca walaupun dalam gelap..ish3..adik2 abg2 jgn amalkan yer..

Ada satu kisah yg tidak boleh dilupakan mengenai membaca neh masa zaman muda2 dulu..
well, sesiapa yg mengenali saya akan noticed yg kampung saya di johor dan perak..dulu masa kecik2, ketika nenek dan atuk ada, slalu balik dua2 belah kampung masa perayaan..
nak dijadikan citer, yg aku neh punya la excited suka membaca+nk balik kg, sanggup x tido semata2 nak baca papan tanda atas jalan..abes sume papan tanda aku baca..bila ada perkataan JOHOR BAHRU dan IPOH, PERAK mesti baca kuat2..hahahaha~samapi mak ayah aku fed up dgr! xjemu2 plak tu..adOi..tula aku yg suka membaca..xleh buat ape dah~huhuhu..

sO, hObi baru aku sbnrnya mulai skrg akan ada sesi "Book's review" dalam entri2 saya akan datang..ngeh2...Oleh itu, jOm kawan2, adik2, abg2 support saya supaya kesedihan hati saya berkurangan dgn adanya kalian sume..heheheh..ape pOn, thanks~

notakaki : Ungu Karmila masih dalam sesi pembacaan dan penghayatan watak2 nya..setelah puas ati, akan saya beri bintang dan komen nya skali k!daaa~

Saturday, October 3, 2009

++serius aku pon x sangka seyy..++

salam.."tiba masa utkku pergi...melangkah pergi dari sini.." ape yg fina taip depan tuh sape yg terer mesti terus leh recognize kan?? lirik lagu maaa...best plak rs coz kena ngan diri sendiri dikala ini..hohoho..byk benda sedih and kelakar nak dikongsikan bersama arinih Sabtu, 3 Oktober 2009..
hari ni aku decide nak ke hospital buat kali terakhirnya utk tgk dia..aku buat keputusan tu coz xnak masalah neh berlanjutan..kat sana nnti aku akan ambil sume brg2 yg aku pinjamkan kat dia then say good bye..dalam perjalanan ke sana tu aku teringat yg smlm dia ada ckp psl "madu" aku tu nk dtg jugak arinih dr pg sampai ptg..so aku pon rasa akan ada situasi janggal klu kami just 3 org jek kat sana nnti..then aku pon decide ajak One of my friend teman aku..kwn aku neh fifi mmg kenal sjk dr kecik lg..coz diorg sekampung..mari panggil dia sebagai Encik D.
nak dijadikan cerita bila aku tiba kat sana dlm kul 330 pm, fifi dah dibawa masuk ke operation room utk second operation..dia nk tampal tempt koyak rasanya..aku sampai katil dia tu hanya ada wanita itu sahaja..biarla aku namakan dia sebagai Cik R.
Mmg peramah abes aku bertanya psl fifi kat Cik R tu..mcm aku xde ape2 rasa jek..actually kehadiran Encik D disitu byk menguatkan semangat aku gak coz aku neh depan kwn2 ada sket ego..aku xkan tunjukkan kesedihan aku kat situ..then, setelah difikir2, nk tunggu dia abes operate lama la plak kan, sO kami gi la mkn dulu...
dalam kul 430 pm, fifi call Encik D. dia kata dia dh abes operate..so kami pon siap2 byr and menuju ke HKL skali lagik..sampai sana Cik R masih ada bersama fifi..aku dtg pada diorg sambil tersenyum mesra..(dalam hati tuhan jek yg tahu..)
kOrang tau x, aku rasa mcm nak pegang jek lengan Encik D tu depan fifi masa tu..tp aku xbuat sbb aku tkt Encik D akan tekejut..ntahla ape aku fikir..niat aku maybe nak jeleskan fifi and biar dia rasa ape yg aku rs bila tgk dia dgn Cik R tu kat situ.serius giler aku mmg jeles!! tp baik punya cOver...aku still bole berborak mcm biasa and mmg agak profesional depan diorg...(cayalah fina! )
tp ada satu epIsod yg membuat aku rasa pilu + kelakar..mcm neh..tgh2 beborak tu fifi kata dia nak buang air besar..then fina ckpla..cepatla klu nk buang..fina ambikkan kerusi roda..dan dia kata xpela nntila..selang beberapa minit kemudian, tetiba nurse dtg nk masukkan air+ubat..benda tu kan lama kan klu nk tunggu dia abes menitis..so fifi ckp dgn nurse tu dia nk buang air dulu...then nurse tu ambikkan kerusi roda and suh cepat...bila fifi dah duduk kat atas kerusi tu, nurse tu tanya soklan killer.."ha, neh sape nk temankan dia kat toilet neh??" korang tau x, semua diam kat situ...Cik R yg dia syg2 tu pon x ckp ape2..last2 fina yg ckp..okla xpela fina teman dia..then ada gakla waktu kami nk berdua2an sekejap kan..tp fifi xckp ape pon..sampai toilet jek, fina bole plak telanggar kan kaki fifi yg sakit tu kat pintu toilet! adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~ bongokla aku neh! sumpah fina x sengaja okeh! fina xreti nk adjust pintu toilet tu ngan kerusi roda dia....menjerit dia bila kaki dia kena langgar..terus dia bgn masuk toilet cepat2...
dalam hati fina mesti dia ingat fina sengaja kan buat macam tu sbb nk bls dendam..hermmm...seyes fina x sengaja..sumpah! geli hati pon ada gak sbb bila fina citer kat Encik D, dia leh ketawa giler2..hampeh tul!dia kata.."ha..br kau rasa..."adoi~sumpahla wehh fina x sengaja...waaaaaaaaaaa:((...fifi dah tarik muka masam jek...
then lg satu peristiwa masa kat toilet gak..fina tunggu dia lama gak..then sempat borak2 padahal dia dlm tandas..fina ckpla.."comel girlfriend awak tu eh?" then fifi diam kejap..tetiba dgr bunyik siren polis, pastu dia ckp "ha tu najib dtg dah.."(kebetulan datuk seri najib mmg dtg HKL lawat rakyat malaysia yg kena gempa bumi kat indon tu..) then fina bls.."fi, xyahla nk tukar topik plak.." pastu dia bebel2 dlm toilet ape ntah..:))hahaha..dia geram la tu ngan ayat fina..adoi mcm2 la dia neh...
dalam kul 615 pm tu aku decide nak balik..sedih nk lepaskan dia coz tu la insyaAllah hari terakhir aku akan nampak dia lg..xpela..aku sedih tp aku redha..semOga akan ada hikmah dikemudian hari..



notakaki : fifi akan pulang berehat dirumah nya mulai minggu depan selama 4 bulan .so aku harap cukup waktu untuk aku melupakan dia dan segala memori yg ada...pray fOr my success dear friends~thanks..

++mungkir janji yg tidak elOk utk kesihatan jiwa++



salam...tajuk yg berkenaan hanya mungkir janji jek..ayat selepas itu hanya utk perhiasan...
DAN
klu saya kata saya tidak sakit, saya hanyalah menipu..
klu saya kata saya tidak sedih, saya hanyalah menipu..
klu saya kata saya tidak frust, saya hanyalah menipu..
klu saya kata saya masih bole handle semuanya, saya hanyalah menipu...
JUGA
ketahuilah kalian sahabatmu ini sedang sengsara bergelumang dgn mainan perasaan yang lara..ia meminta utk dibelai,dikasihani, dan disembuhkan dari segala macam kesakitan jiwa~
OH
tuhan kau kabulkanlah doa2ku dan kuatkanlah hati ini utk menempuhi semua ujian2 darimu..amin...
SELEPAS
saya post entry neh maknanya saya dah MUNGKIR JANJI untuk tidak bersedih lagi...huh~

Thursday, October 1, 2009

++ ha....dah ingat..++

salam all..fina dah ingat ape nak masukkan kat entry lepas..huhuhu..ape yg fina letak? xyahla teka2..just cekidout la link neh yer~

http://myheartwithmysoul.blogspot.com/2009/09/baru-aku-taurupa2nya.html

*hint*


~i'm still smiling eventhough i'm deeply hurt~
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space