Wednesday, May 25, 2011

aku nak mengaku ni...

Di hari rabu yang mulia ini (salu ari jumaat kan yang mulia, skrg mari kita tukar..huhu), saya ingin membuat pengakuan... pengakuan ape? pengakuan tentang sikap saya...
semoga dgn pengakuan ini, saya akan lebih positif
dan berdaya saing..(haha..ayat buku, absolutely not me!)

saya seorang yang suka : 

1) questioning hak dan keadaan orang lain...
    cth : saat suasana ofis tiba2 saja hening, aku mesti memulakan ayat..
   " kenapa diorg tu mcm neh? kenapa dia pakai benda nih salu rosak? apsal budak baru dpt lebih neh? 
    ha...lebih kurangla...seolah2 diri   sendiri xde salah..xbaik tau... 
    so, saya harap saya akan berubah ke arah yang lagi baik...
seperti - xperlu nak jeles atau mempersoalkan           
    hak dan keadaan org lain..          

2) ada yang kata saya terlebih kepoh..
org yg saya syg plak tu yg kata...ishhh..kecewa betul..hahaha..   tapi dalam kecewa2 itu sidia masih terus menyayangi diri ini..oleh itu saya rasa saya kena bersyukur dikurniakan org yg menyukai 
kebaikkan dan kekurangan diri ini...cuma, tipula kata klu xterasa masa dia tegur kan..
tp sengih jekla..sambil ckp..yeke? adake? mana awak nampak? betul ke?
hahahahha..tipikal answer bila kita mmg wat salah..
pesanan- xyahla cover weeiii~haha

3) cepat melupai masa silam..
wah! statement nih agak mengejutkan sbb saya mmg pelupa..makin besar makin pelupa..agaknya klu kurus akan mudah mengingat kot..hahaha.ape kena mengena..tapi betul kot..kena kaji neh..huhu..
masa silam tu mcm mana nak kata eh...okey, dulu ms sek ada best friend kan? bila dah besar makin dah x best friend...sdgkan dulu mmg kamcing giler..susahla..sbb bukan nak lupakan tau..cuma mmg dah kurang keep in touch so jadik lupala..(bole x bagi alasan mcm tu...hahah)
fakta - kawan baik saya nak berkahwin bulan september ini dan dia sbnrnya sudah bertunang tahun lepas!
ouh saya rasa agak kecewa kerna baru mengetahuinya skrg..seperti saya mmg bukan kawan yg baik...hermm...

4) pengtingkan org lain dari diri sendiri..
ha, ada yang kata baikkan? sbnrnya, dalam situasi saya..mungkin x..lagi2 klu saya sudah sayang seseorg itu..
saya nih terlalu murah hati..diulangi, TERLALU! sampai kena pijak kepala kot...
ada someone yang terang2 buat salah terhadap saya dan masih buat tak tau jek sampai skrg...
tau kenapa? sbb saya sendiri sudah melupakan kejadian itu dan berharap dia tidak mengulanginya
pada org lain...arrggghh...susah bile baik hati sgt..susah weiii..percayalah!

then, kenapa saya tulis mcm ni hari ni...sebab dah bertahun2 saya memerhatikan diri sendiri..
hahaha (sedih jek ayat..mcm xde sape kisah ngan ko~) sikap yg x baik harus diubah utk menjaga kesejahteraan diri dan mereka yang tersayang!

sekian, jumpa lagi....ahaks~
                                              

Wednesday, May 18, 2011

tolong mak dapat pahala kan?

salam semua...
hari wesak day kan...cuti dan takde aktiviti..
lama dah nak buatkan bisnes mak tu satu blog atau website..
tp ter buat...
mak bisnes apa? ha, nihla nak citer..
mak fina ni suka sgt wat desert...
cthnya mcm ni...

cupcake tema rose kuning

cupcake spesial design utk wedding

neh namanya ganache (sebut ganash)

tat buah

ha...nih baru empat yang sempat masukkan gambar..ada lagi APAM DOT la..
TAT KEJU BERINTI BLUEBERRY la...WEDDING CAKE...ah, mcm2 la...klu senarai sume mau kena buat satu lagi entry..hahaha...apapun fina harap sangat dapat tlg mak fina kali ni...xmo delay2 dah...
kitaorg dah siap buat facebook utk mak..nak tau harga ke atau nak tempah ke bole
dail no ni 0192651637 - salasiah ariffin (mak saya la tu..hikhik)
facebook - search sal's sweet bite
blog - www.salsweetbite.blogspot.com

alhamdulillah, hope mak gembira dgn perkembangan ini...apapun, jgn korang lupa jasa ibumu ya...

SELAMAT HARI IBU PADA SEMUA IBU DI DUNIA!
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space