Saturday, November 21, 2009

++wa caya sama lou lah!++

ahhaaaaaaaaa~seronok waktu men benda alah neh..huhuhu...best2..ape yg fina try neh adalah numerology untuk nama penuh fina..korang leh cuba sbb nnti fina akan upload utk korang..nehla yg terhasil daripada kiraan itu~


Youthfulness is your outstanding characteristic. You are energetic and outgoing, and probably very popular. Negative traits to watch out for are an inclination to become too self-centered and interested in shallow pursuits. You will be happier if you are selective in your friends and let people get to know the real you.In romantic relationships, you may have trouble settling down.Achieving other kinds of goals will probably take priority, at least for. However, many people of the opposite sex are attracted by your

charm and youthful qualities. You are most compatible with those having 3, 6 and 9 personalities. When you find the right mate, it is someone who understands your ambitions in life.You have so many talents, you could probably succeed in any career you choose. Although you are not always highly practical, you are quite bright
and a quick learner. When you concentrate on one thing, you have the ability to rise to the top
..

sekian.



Tuesday, November 17, 2009

++lagi skali...adoiiii~++

hurm, dulu ingat x fina nyer lOgo kereta "diculik" org? ha..sampai nak pandang depan keta tu pon x lalu..buruk sungguh..mcm keta second hand plak..padahal penat beli yg baru..Okeh, xsempat fina nak tukar yg baru logo tu, dah jadik kes lain plak..KECEWA betulla..kali neh, fina nyer belakang kereta kena "langgar lari".

Masa tu fina parking baik punyer dalam kotak..then terus gi kelas..balik dari kelas dah petang dah..dalam kul 2.30 pm..memula fina sendiri xperasan..jap lagi member fina yg tanya.." apsal dgn belakang kereta kau neh?" bila fina tgk dah teruk dah ngan calar2 nya..adoiiiiiiiiiiiii~ benci betul! rasa mcm nak langgar kat dinding mana2 kasik kemik pastu claim insuran...(ceh macam senang jek nak claim..)

tapi kan yg peliknya..alhamdulillah..dah baper kali keta fina kena langgar samada sengaja atau tidak kan, mmg xde kemik tau..sumenya calar balar jek..rasa untung plak pakai keta neh bila fikir2 balik..yela, keta kebal katakan...

hOpe lepas neh xdela lagi kes langgar lari ke atau langgar xlari kena kat keta fina..xlarat la nak sedih2 sbb keta dah jadik buruk..dahla kaler putih..semakin susah la nak jaga..adoi..korang tgkla neh...


notakaki : byk impian aku pada kereta ini.nti akan disenarai pendek kan..

Sunday, November 15, 2009

++wow! ada org dah bertanyala...++

salam...
hari nih agak terkejut sket bila bukak blOg~xsangka ada jugak yg aware dgn apa yg fina tulis yer...
sampaikan si dia membuka satu persOalan disitu..fina xkisah ada Org nak tanya2 neh..cuma yg fina kesal, si dia tu x memperkenalkan diri..xpela, fikir baik mungkin dia suka menjadi misteri guy or misteri lady~huhu..soalan sidia :

"perlu ke beritahu semua orang apa yang terjadi?"

hehehe..interesting jugak soalan ini sampai rasa nak kOmen plak...hihi..actually perlu atau tidak tu terpulang kepada banyak faktOr..apa yg fina bole bgtau adalah perkara2 di bawah ini..

1. Tanya pada diri sendiri, adakah apa yang TERJADI lalu di BERITAHU pada semua org itu adalah perkara yg BENAR atau TIDAK? klu xbenar, lebih baik jgn mengada2 nak letak sbb mungkin org yg akan TERASA  dengan entri itu akan rasa panas dan sakit hati atas perkara yg TIDAK BENAR! klu fina pon marah org nak fitnah kita kan?? By the way, klu perkara yg diTULIS itu adalah BENAR tiada yg lain melainkan BENAR-BENAR belaka, itu adalah HAK seseorg untuk meluahkan perkara tersebut di mana2 pOn kan?..tapi itu pendapat fina..klu ada yg x setuju sila tuliskan komen anda di hujung entri ini ya~

2. Seterusnya, Dimanakah ianya DI BERITAHU, DI TULIS, DI CERITAKAN dan lain2 pada semua org itu? Adakah anda dgn sewenang2nya memberitahu kepada khalayak ramai secara tiba2 atau di tempat yg mungkin semua org sudah fhm bahawa itu mmg tempat meluahkan ape yg mereka rasa? bagi fina, tempat2 itu mungkinlah bole dikategorikan sebagai BLOG, DIARI, CATATAN PERIBADI, PERSONAL WEBSITE dan lain2 lagi...itu adalah hak mereka2 ingin berkata dan menulis apepOn asalkan jgn melanggar tatasusila kita sebagai anak melayu kan?? sesiapa yg mungkin rasa fina memandai, bole ajukan komen anda dihujung entri ini yer~

3. GAYA BAHASA yang digunakan dalam menceritakan tentang sesuatu itu..Kalau sesiapa yg mmg sudah mengenali fina, ayat2 fina mmg agak kasar namun ianya jujur tanpa cacian dan makian..sebenarnya klu fina nak letak boleh je..cuma memikirkan kurang manis pulak nak bercerita bila diselitkan dgn "madah2 tidak diiktiraf" itu kan?

apepOn, kepada mr / miss GUEST itu, andainya fina pernah menulis entri yg mengguris hati, menyesakkan dada, mendebarkan raga dan menusuk kalbu, RIBUAN AMPUN DAN MAAF fina minta pada mu~ Fina tidak berniat sekadar meluahkan apa yg BENAR-BENAR terjadi untuk kepuasan hati sendiri~ Sekian.


Thursday, November 5, 2009

++sukarnya menjadi A.K.U++


A.K.U neh aku atau saya bukan OKU tau..huhu..herm..kata Org bila kita susah hati, kita kena lihat org lain yg lebih susah dr kita...semOga kesusahan mereka itu akan membuatkan kita merasa lebih bernasib baik dan bersyukur dgn ape yg ada...

ya, saya bersyukur dgn apa yg ada cuma terasa susah nak menggapai apa yg masih belum ada...kata Org lagi, jgn terlalu fikirkan perkara yg kita rasa sukar utk dicapai cuma bertahan dgn apa yg ada..tp, dalam hati masih terasa x puas hati..itu namanya tamak ke??

ntahla..sejak semakin dewasa neh aku terasa susah utk menjadi diri aku sendiri..mcm2 yg bermain dalam fikiran sampai aku pon dah buntu nak setel mana satu..tula masa buat xsedar diri..hahaha~

tula luahan hati hari nih..xtau ape sbnrnya point cuma yg penting
hidup dewasa kini terasa sangat kesukarannya~


~nak kembali ke zaman kecil2, bole?~

Monday, November 2, 2009

++sajian hiburan hati kala ini..++

salam kalian...
jOm selami bait2  indah dari lirik lagu ini..
bagi fina ianya segar dan menusuk hati~


Hampa Hatiku 
Ungu ( Feat Iis Dahlia & 7 Kurcaci )

Pernah kah kau merasa 2x

Cukup sudah kuberikan cintaku
Cukup sudah rasa ini untukmu
Mati sudah hati ini padamu
Mati sudah hasrat ingin bersamamu

Pernah kah kau merasa
Hatimu Hampa
Pernah kah kau merasa
Hatimu Kosong

Buang saja kata cintamu
Buang saja kata maafmu
Hasratmu sudah hati ini padamu
Hasrat sudah hasrat ingin bersamamu

Rap version 7 Kurcaci :

Pernahkah, pernahkah kau merasa
Dikala siang datang terasa gelap gulita
Tiada cahaya hanya gelap hitam dan kelam
Tak ada lagi suka tak ada rasa
Pernahkah, pernah pernah pernah pernahkah, pernahkah kau merasa
Disaat diri terlelap
Meski gemuruh kian beradu slalu mengaduh
Kau tetap terlelap dalam tidurmu

Dangdut Version Iis Dahlia :

Maafkan aku sayangku
Bukan maksudku menyakitimu, mengkhianatimu
Ampuni aku sayangku
Cukup katakan aku tak lagi mencintaimu

Pernahkah kau merasa 3x

okeh fina tambah lagi dgn video klipnya dari yOutube okeh~


 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space