Wednesday, September 30, 2009

++baru aku tau...rupa2nya...++

well...hari ini sama mcm biasa...bz dan bz..cuma ada sedikit perbezaan dalam kesibukan itu..hari ini 30 September 2009..hari rabu..buat pertama kalinya aku tau tentang 2 perkara..

Pertama:

hari ini adalah hari lahir org yg ku suka itu~aku x tau, seyes..bukan x nak ambik tau..tp rsnya dah penah tanya but xde jawapan..so diam jekla..mcmana aku bole tau? ha..kebetulan, one of my fren msg tanya kami x celebrate ke besday dia..hurm..of course la x kan..sbb aku rs dah ada org yg menunggu utk wish dia and kuar bersama menyambutnya..well..eventhough jauh dlm hati neh nak sgt kuar mcm dulu2 tp aku tau itu hanya harapan yg tinggal impian..dont eva u dreaming la fina~

ape pOn, to U lalink~i hOpe u hepy olways and get wut ever u wish at ur burfday~
HEPY TUA day k~muahaha..(hOpe he will read this.. T-T)

heppppp~korang jgn kepo2 nk tgk rupa dia tau..muahaha

Kedua :

ape eh yg lg satu neh..seyes terlupa..td ingat..alamak lepas neh mmg kena tulis kat kertas la isi2 penting tuk berblogging..adOi fina neiiiiiii~xpela..len kali la..klu ingat fina edit entri neh serta merta!huhu..daaaaa~

*sambungan di atas*

actually nak berkOngsi kesedihan dgn kOrang~bengang + geram + kecewa sgt2..baru aku tau yang selama neh aku awek no 2 jek...siak betulla..nak marah xleh sbb orgnya tgh sakit..
aku neh sakit2 hati pon masih mampu nak melawat dia kat hospital and basuhkan baju2 dia yg berdarah2 itu dgn jayanya..
tuhan jek yg tahu betapa sakitnya hati neh sbb kena tipu..lelaki mmg camtu eh??dah ada steady masih lg nk berpOya2 cr awek lain?? korang neh xdgr and x hayati lagu siti yg terbaru tu eh?
ape tajuk dia? ha..KU PERCAYA ADA CINTA. bukan cinta biasa tau..no,no,no,no...CINTA SEJATI. setia pada yang satu. xde nak berpoya2 cr anak dara lain or janda berhias lain..
paling fina hangin ape tau, dahla dia ngan pompuan tu dah dekat 2 tahun..bukannya kejap tau..2 TAHUN! klu kahwin dah bole dapat anak 2 soon going to be three tau! iishhhh...tp tuhan nak tunjukkan hikmah tu sekejap jek..tolongla korang tak kira LELAKI ke POMPUAN yg suka berpoya2 tu ambil iktibar~ jgn jadik mcm ORG yg suka aku neh!
dalam sakit2 hati aku neh, terselit jugak rasa kesian pada dia..lagi2 bila dgr dia merintih..
"kenapala nasib saya mcm neh? kenapa kena kat saya bukan org lain.."
masa tu aku sempat gak perli2 dia..aku ckp,
"sabarla..mungkin ada hikmahnya..kesakitan tu kan penghapus dosa kecil..." then dia kata..
"yer..saya rasa nehla balasan utk saya dari tuhan sbb sakitkan hati awak, tipu awak.."
aku jawab, " klu itu yg awak fikir, saya xleh ckp ape..tp ambikla iktibar and fikirla positif sket..maybe tuhan memberi ujian utk kuatkan diri awak di kemudian hari.."
ceh ceh ceh..~ayat mcmla dulu aku neh bekas ustazah sekolah agama sesi ptg.hahaha.(kenapa sesi ptg? ahh layan jek~)huhuhu..
so, aku skrg tgh memikirkan utk mengundur diri~even dia suka aku x beerti dia utk aku..aku lebih rela terluka demi menyelamatkan hati org len~lebih khusus lg hati "wanita" itu~yela kalau difikir2 aku nehla yg mengganggu hubungan diorg~aku dtg kemudian sdangkan wanita itu sudah lama berada dalam hati fifi..dan skrg neh, aku redha sekiranya dia bukan utk aku..xapalah..maybe tuhan dah sediakan sOmeone yg best2 di luar sana kan utk aku..awwwww~(dah berangan neh~)hahahaha..aku belum ckp dgn fifi lg hasrat aku nk undur diri..nnti aku update lg ape jawapan dia..thanks kalian kerana mendoakan yg baik2 utk fina..

Monday, September 28, 2009

++inikah dinamakan frust giler???++

salam sahabat..situasi sebentar lg adalah utk penilaian kalian..

jam 4:30 ptg, di ofis sdg menaip msg utk fifi :


fina : "fi, nnti jadik x nak kuar?"

fifi : "jadik..arinih fi abes keje awal k. kul 7pm"

fina: "orait, nnti fina dah sampai BHP fina call"

fifi : "ok sayang, hati-hati drive.."

jam 7.00 mlm, di BHP selepas parking baikkkk punyerrr..

fina: (call hp fifi) "fi, kat mana? fina dah sampai neh.."

fifi: "sayang, fi ACCIDENT.." (tapp. talian putus..)

fina: (dalam hati) eh biar betul ape aku dgr neh...xkanla...then, (call lg skali)" fi, jgn main2..org dah sampai BHP neh.."

ali ( warga indonesia rakan sekerja fifi) : alo..aku ali..neh fifi lagi eksiden neh..ada dihospital.kaki nya patah.

fina : (tergamam & rasa nk nangis )"ya Allah... betul ke neh..?? abg Bob ada ke x?"

ali : "ada2..sedang mengurusin hal fifi lagi.."

fina : "tlg ali, panggil abg bob kejap.."

abg bob : " fina, tlg tunggu jap..abg bob..abg nak uruskan pendaftaran fifi..nnti abg bob datang sana k..fina tunggu k.."

fina : "ok abg bob..fina cuba tunggu.."

sedang kalut2 memikirkan fifi, sharul yg kerja situ gak bgtau yg encik malik (supervisor fifi)
ada kat dalam..then encik malik tanya fina nak gi hospital ke x..dengan pantasnya fina ckp NAKKKKK!!! then kami naik satu keta terus sampai HKL..

di HKL plak..x dpt masuk coz waktu melawat dah tamat..sedih giler..punyala jahat kami neh xnak tunggu lama kan, kami pegi la lalu jln belakang..sampai kena kejar ngan pak guard..xleh blah..hahaha..tp sampai gakla kat sana...tingkat 2 wad 4..abg bob ngan cik malik x lama kat situ..diorg balik sana jaga BHP then diorg ambik keta fina bawak semula ke HKL..fina la teman fifi sampai waktu kena operate...then dekat kul 1230 am fina keluar..

sepanjang perjalanan menuju ke parking tu mcm2 fina fikir...dan mcm2 yg fina rasa..sedih psl fifi eksiden..sedih psl x jadik keluar..dan sedih sbb fina dah tau sesuatu yg selama neh dia beria2 sembunyikan dr fina...ternyata mmg betulla setiap yg berlaku tu ada hikmahnya...hati mmg frust tp jauh di dalam sbnrnya fina harus bersyukur sgt2...kerana ape? kerana itu akan diterjemahkan di lain lembaran k...(nk pegi ambik tisu kesat air mata..)


~kesiankan dia..tp masih leh gelak sbb malu kaki patah diambil gambar..haha~

Thursday, September 24, 2009

++berani mati wooo..++

hye.lama sey x bukak blog..maaf yer buat kamu bersawang..bukan bermaksud tapi dah terbuat..relakan jekla..

entri ini dan seterusnya adalah entri melayan kesedihan dihati..sedih mcm esok nak kiamat.sedih mcm esok nk mati.itula dia sedih org yg iman setipis kulit bawang.like me.seyes mmg like me.

hermmm...sedang fina melayan sepupu2 dan makcik2 pakcik2 dikampung jhr..masa tu la byk msg yg diterima dr kawan2 menyebut soal bermaafan dan aidilfitri..dalam banyak2 msg tu, ternyata hati fina menanti2 msg dr seseorg yg fina sayang (bukan org yg sayang fina tu)..
sape lg klu bukan DIA..

sedih coz dia langsung x reti nak membalas msg fina yg BERANI mati itu..berani mati sbb selepas menaip perkataan maaf, bole plak menaip perkataan rindukan sgt pada DIA..bodoh.wat malu jek..tgk skrg, dia x balas pon..apela..

letihla asik sedih jek..tp itulah perasaan nya dikala ini...wuuuuuuuuuuuu...(menangis tidak berlagu..)

Sunday, September 13, 2009

++7 hari sebelum raya..++

sedikit kegiatan harian yg sudah dirancang (hanya ALLAH yang menentukan) ingin saya kongsi bersama..cekidout!

  • 13 september 2009, ahad - pagi2 dah berasa down kerana niat nak merebut pahala 10 hari terakhir ramadhan telah berakhir..bulan mengambang penuh tanpa segan silu pada hari ini...ditambah lg pagi2 aku dah start sakit kepala yg amat sgt..sampai si fifi msg tanya khabar dan dia nmpk risau sgt..(bahagia sekejap..huhu) hati nih kecewa sedikit tp masih mengharap hikmahnya...xpela..semOga ini bukan ramadhan terakhir utkku..okeh, back to normal. happy gak sbb arinih bilik air siap rumah siap direnovate ( paip sahaja T-T ) dan adik aku upah org pasang wallpaper utk ruang tamu dan ruang mkn rumah kami..cantik dan nampak rumah luas.hehe..tema kali nih gold/peach...

  • 14 september 2009, isnin - masih terfikir mcmana nak melahap mknn masa bekerja kat ofis neh arinih?? aku klu bulan mengambang mmg agak besar selera tu..klu x mkn senang letih and start la bad mood..ntahla..aku blur..maybe beli roti kot..mak suh pegi carrefour beli barang2 rumah..tgkla camne..

  • 15 september 2009, selasa - aku ada plan nak ikut zaki and amir nak gi berbuka pose ngan ctot.our oldtimer bestfriends..dulu kami berempat study group bersama2...best friend dr diploma sampai degree..cuma degree aku ngan ctot dah terpisah..sbb aku amir and zaki sume dapat sambung degree kat melaka..ctot masih dpt kt segamat..xpela..maybe bukan rezeki kami sbb sejak tu mcm dah lost contact.skrg neh yg aku dgr dia dh bertunang..dahla ada kisah sadis di sebalik pertunangan dia tu..susah nak ckp tp mmg sedih..nnti nak jumpa mesti berpeluk2..hehe~

  • 16 september 2009, rabu - arinih masih ramai lg manusia kat ofis..so aku maybe masih rasa segan nak mkn and minum walhal aku sgt memerlukan ituu..try my best utk menyorok2 sambil mkn..huhuhu..

  • 17 september 2009, khamis - aku ada kelas. kelas ganti..kena berusaha utk balik on time..mesti berbuka dalam kereta lg..apela nasib..layan jekla..arinih fifi dah cuti..ramai ofismate pon dah cuti..fifi kata nk balik kg lewat sket coz kami plan nak dating dulu..hehe..

  • 18 september 2009, jumaat - arinih mesti ofis sunyi..hati aku pon sunyi sbb fifi dah balik kg..tp klu ofis sunyi aku bole mkn ngan riang gembira tanpa rasa takut menyinggung hati sesiapa...hohoho..

  • 19 september 2009, sabtu - ayah aku kata nk balik kg arinih..pagi2 sesudah subuh..sbb nak elak jem..tahun neh balik jhr..best giler sbb lama dah x balik jhr..nak rasa masakan makcik aku yg enak2..weeee~aku x mkn kuih raya sgt sbb aku x suka benda manis..so target aku adalah makanan2 lain selain kuih raya..mesti best..

  • 20 september 2009, ahad - confirm arinih dah raya..pakai baju raya dan pergi beraya la..hoho..daaaa~

Sunday, September 6, 2009

++sesi menyambut merdeka di Genting Sempah++

perjalanan bermula apabila kami selesai berbuka puasa si rumah dean..woweee~sedap punyer! bak kata saleh yaakob dalam tv,itulah yg aku fikirkan sewaktu menikmati nasi ayam hidangan dean tu...xleh blah, mmg sedap.sampai aku suggest dean bukak kedai mkn..

selesai mkn kami membuat ape yg patut dan segera bersiap2 ke tempat keje abg bob - BHP jln ipOh la mana lg...(aku nk jumpa fifi gak skali..huhu..). actually masa sampai sana diorg still lom decide nk kemana..penat fina tunggu diorg wat keputusan..siap leh dating kejap ngan fifi dalan bhp tu..iishh..issshhhh...siap fifi blanja fina "something" lg..save duit aku..huhu..fina mmg nk sgt benda tu..akhirnya dpt jugak..yeay!

akhirnya masing2 memberi keputusan ingin ke genting sempah..saja lepak2 sana.sampai sana, bising sbb ramai giler mat2 rempit a.k.a samseng jalanan yg cuba nk menonjolkan "bakat terpendam" mereka..mcm2 style la..then sambil minum2 kami membincangkan soal gath yg bakal diadakan bulan 12 nnti dan sambil2 tu fina mengadakan satu sesi fotografi la..huhuhu..okeh, lets make the pictures talk~



first skali mestilah pic sayang fina,sue..dah lama xjumpa,masih comel cute mcm dulu..cuma agak sedikit kurus..ishhh2...sedey aku tgk..xpela..biar dia belajar erti kesusahan utk kesenangan dikemudian hari.(wat the hell are u talking about fina..hahaha~ wuteva!)



next pic is dua org kuat "komuniti cbb". on ur right is ABG BOB and besides him is DEAN. cool x mereka ini?(sila jwb dgn jujur dan sepantas kilat.) huahuahua..so noty la aku neh..hurm..komen about them : dean - special chef with his nasi ayam..and abg Bob - special boss yg sgt bek ati..(abg bob, dunhill blue tu jgn sembur byk2 eh..semput nk tarik nafas..haha~)
okeh fina pat komen next pic..



okeh, bg fina tarik nafas balik sambil cuba mengingati nama2 mereka ini..haha..fina ko neh asik berangan sampai nama diorg pon ko nk lupa2..wtf la..okeh dah ingat. on ur right is zila_arie dan sebelahnya cik il.tu jek yg fina tau..il.so mari ramai2 ikut saya sebut..IL..okeh good.haha~2 beautiful ladies also joined us minum2 kat genting sempah itu..tgk2..ramai x org yg lepak2 kat sana tu..(see behind this 2 girls k) ramai kan siap ada yg buat pc call lg...fina rasa sbb suasana situ sejuk,tenang dan relaks..



okeh,manusia yg menjelir lidah neh bernama local dan yg cute mute tersenyum riang tu adik dean.seyes aku x tau nama dia.just call him adik dean..hahaha:)) local neh aku kenal dan jumpa dia sama ari aku kenal dan jumpa sue serta cham..masa tu kitaorg otw gi umah qiemie kawen..seronok kwn ngan local sbb dia byk jugak menyedarkan aku erti idup.jeng jeng jeng..ape la yg bererti sgt tu..ahh korang layan jekla..paling best dia lahir 2 ari sebelum fina.so dia adalah abg aku 2 ari dgn tidak rasminya..huahuahua...okeh.adik dean neh dia aku xkenal sgt cuma aritu yg aku perasan dia maybe suka mkn sayur la sbb dia x kasik aku alih piring berisi tomato ngan timun masa mkn nasi ayam tu jauh2..hahaha~



okeh, mamat suka gelak tu bernama ajit dan yg baju merah tu gelaran dia budu.if i'm not mistaken la.klu salah harap maafkan ye:))hahaha~dua org abg yg bekerjaya sama cuma tidak sama pangkat.then mereka neh mmg suka join klu ada ape2 gath rasmi atau x rasmi.sebagai cth, si ajit neh penah ajak kitaorg keluar minum2 kat kl sedangkan jam sedang begerak menuju ke pukul 12 mlm..adoi..aku neh dahla duk ngan mak ayah..bole plak keluar mlm2..nk kena sekeh mamat neh kerana selamba membuat aku jeles x dpt join diorg mlm itu. huh!(keluhan yg agak kecewa disitu..)



disebelah kiri itu dikenali sbgi abbg dan sebelah kanan plak nama dia errr...errr....alamak sure xtau~sbb rsnya dia x join kitaorg bebuka nasi ayam tu..err..xpela..nnti fina komen..nak kompomkan nama dia dulu k.hehehe..(ampOn....[-o< )



last but not least, din and sute..dua2 umah kat sg buloh so mereka selalu dtg bersama2 ketika dtg ke perjumpaan rasmi dan tidak rasmi..din tu ngah pakai baju club "SIC" tau. SAGA ISWARA CLUB.yg fina perasan SIC damansara.kat baju dia tu ada nama tu..din_441. bestkan? fina tetiba nk join club"saga blm" plak pas neh.. ada ke eh?hahaha..berangan..okeh cik adik manis itu dipanggil sute..nama panjang fina x tau..dia sebaya fina and for me she is adorable and so cute!! xnampak 25 pon...fina nampak lg tua klu berdiri sebelah dia..sbb tu korang xnampak kan pic fina ngan dia..hahaha..saja jek xnak korang compare..wekkkk..:p..haha~

okeh..penat mengomel..kang fina nak letak pic collage gambar candid yg selebihnya ketika kami disana...x byk pon..just nk buat kenangan utk tatapan sesiapa yg nk melihat..hehehe~

sampai jumpa lg~salam..

++wajar atau tidak?++

hye~memula nk tanya pd diri sendiri dan pada org yg membaca entri ini..

  • wajar ke x aku leh baca blog org len berjam2 tp blog sendiri dah masuk september xupdate2 lagik?
  • wajar ke aku dok sibuk jd org tgh utk hantar borang cuti raya pd bos tp aku sendiri x dpt cuti?
  • wajar ke aku neh yg kononnya dah terima utk "kapel" dgn org yg suka aku tu tp hati aku 100% masih terkunci pada org lain?
  • wajar ke aku buat entri neh sambil set target sekurang2nya kena buat 15 entri utk bulan 9 neh?
jawapan2 yg aku dah fikir sepanjang akhir august dan september neh..

  • x wajar sbb blog neh bole merajuk xnak berfungsi klu aku sibuk dok usya blog lain xpedulikan dia..mungkin klu blog neh bole ckp, mesti dia ckp.. "amboi,masa org buat blog ko pon sibuk nk wat..bila dah ada, xnk update.sekeh kang!" (hahaha~mmg blog mafia, ganas mcm tuan dia..:)) )
  • wajar sbb tu mmg dah jadik tugas kau fina. lg satu, tolong-menolong adalah amalan terpuji. walaupun xdpt cuti (sbb klu cuti kena potong gaji,fina masih dlm tempoh percubaan lg,xde keistimewaan utk annual leave..iiskk..T-T ) kena gak tlg officemate antar borang2 tu yer..fikir baik jek, moga betambah pahala di bulan puasa..amin...
  • i dont know whether this is a good news or bad news..ya, saya dah terima dia menjadi sebahagian dari hidup saya. siapa dia? owh,yg sukakan fina tu la..xtaula ini keputusan yg betul atau tidak.cuma yg jelas, saya telah keluar date ngan dia 2 kali dan menghabiskan duitnya sebanyak lebih kurang beberapa puluh ringgit tapi masih tidak merasa apa2 dalam hati.saya sgt jht.ya, saya tau.kalian x perlu memberitahu secara berulang kali.saya mencuba cuma hasilnya masih tidak ada..
  • ini SANGAT WAJAR kerana saya sepatutnya menghabiskan byk masa bersama blog saya.utk itu saya mintak maaf sbb saya tidak mempedulikan anda dalam 10 hari yg lepas.. untuk menebus kesalahan saya,satu target yg sepatutnya wajib dicapai akan di setkan. (cik fina, sila alert okeh.jgn buat2 lupa..)
ini jawapan saya, kalian bagaimana??



notakaki: kepada seorg rakan perempuan ym..berhentilah menangis kerana "lelaki" itu..walaupun ucapan dan perbuatannya tidak seindah yg diharapkan, harapanku semOga kau akan terus tabah menjalani hidup seterusnya kerana "langit tidak selalunya cerah dan hujan tidak turun berpanjangan.."InsyaAllah akan ada sinar kebahagiaan untukmu di lain hari..

notakaki 2 : kepada 2 org rakan lelaki ym - sn4p dan bob_scan2000 - selamat ulangtahun, semOga anda berdua diberkati Ilahi selamanya..amin...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space