Sunday, January 29, 2012

politik hati

ingatkan politik kat dunia ni jek yang hebat2 belaka..rupanya mainan politik perasaan dalam hati ni pon bole tahan jugak...menambah stress jek rasa...tapi aku xleh stress nanti jerawat berterabur naik muka..adoinyer...

politik ini bermula bila mana pelbagai perasaan mula menerjah ke dalam hati.setiap prasangka mula merangsang pemikiran dan tanggapan. bermulala setiap perasaan itu cuba untuk menjadi pendahulu dan bersaing untuk merebut tempat pertama di atas liga hati.perghhh...karya sastera gile..usman awang pon xmenaip mcm nih..hahaha..

biarla terus ke matlamatnya, ketahuilah wahai dunia aku rasa cemburuuuuuuuuuuuuu! xtaula kategori cemburu apa hati nih...cemburu buta la kot...aku xsuka saat2 perasaan ini datang walaupun aku sepatutnya rasa bersyukur mengenangkan perasaan inilah yang menjadi kayu pengukur bahawa aku sebenarnya sgt menyayanginya...

Oleh itu, wahai hati..cukup2la kau datangkan perasaan itu sekali ini...aku xmampu..hukhukhuk..
apa yang aku jeles sgt tu? biarla aku je yang simpan...sebab aku xanak perkara ni jadi besar di kemudian hari (padahal xnak rasa malu kalau satu ari nanti kantoi yg sbnrnya bukannya ada ape2 pon..hahahahha)

hurm, tukar topik sat..aku nak tukar hair style..jap ar..tgh cuba satu utilities nih...tgk hair style tu sesuai x dgn wajah aku nih...hurm..xjadikla..xpela..meh aku tunjuk satu gambar yang aku rasa aku nak hair style mcm ni...

okeh, agak seksi tapi aku nak rambut bukan baju -.-" jgn tgk jauh sgt..tgk rambut jek..heppp...biasa dia..huhuhu..tgk muka dia agak bulat sesuai la ngan aku ini..muka bOOOlat..dah rimas rambut panjang..nak pendek, rebon,fringe. tu jek..tq..heheh.

Okeyla..chow sin ci..nak tgk melodi lor...

Tuesday, January 24, 2012

SHARING IS CARING~(yeah,definitely..)

dearest all..

rupanya ada satu entri yang dah lama nak publish tapi rupanya masih duk dalam draft...
hahahha....cian dia...meh2...kita abeskan taip tuk entry nih...
sambil menaip nih sambil BBM ngan cik abg sayang..kang lmbt reply kan hangin plak dia satu badan..aduhai..
sayang katanya...kita pun sayang dia..Ouch! hahaha

cakap pasal sayang..biasanya org yang sedang berkasih sayang nih tak kisah untuk berkongsi barang..
lagi2 harta benda wang ringgit...berkongsi dengan harapan akan bertaut lagi kasih sayang itu kerana sifat bertolak ansur...tak gitu? hehehe..tp berhati2 lah..bimbang org yang kita sayang tu sebenarnya tak sayang kita pun..hanya berkepit untuk meraih simpati dan paling teruk lagi kita plak kena tipu...hOpefully xdela jadik macam tu kan pada kita...mintak dijauhkan...amin...

ha...alkisahnya, fina baru jek tukar template blOg ni....saja tukar angin di tahun naga ini..(hahahaha..ape kena mengena plak~wakakaka) terbaru dari encik ahmad fedtri yahya..saya minat dia ..fb dia pon saya follow...dia rajin update pasal islam.alhamdulillah...sharing macam nihla yang patut ada dalam masyarakat kita...kan?

fedtri yahya pesan, adalah syirik jika kita mempercayai ramalan nujum, bintang dan apa2 yang seangkatan dgnnya...iishhh...bahaya2...kdg2 org kata.." alah kita xpercaya, kita baca jek.." korang rasa bole percaya ke..takut2 nanti sedikit sebanyak kita terpengaruh plak kan??

haaa, ada satu lagi icon negara yang korang leh follow dalam facebook..sangat best! USTAZ AZHAR IDRUS....dah mcm satu fenomena plak dalam malaysia nih...nnti kita buat biografi pasal dia plak eh...
okla, len kali celoteh lagi yer...fina nak edit blog nih sket lagi..huhuhu

notakaki : cantikkan bunga sakura (cherry blossom) ini? (saja nak share keindahannya..hehehhe)



Subhanallah~ daaaa...

Monday, January 9, 2012

giler hot and best sangat3!!

memang rugi kalau x share video nih dgn korang...
sangat best ini video sampai rasa nak melayang jek...

dengar plak time hati tgh meruntun2 kesedihan dalam perhubungan...
terasa seolah2 lagu ni memahami segalanya...wah gitu! hehehe..
ape lagi..meh la check it Out!



sgt best suara dia...i loikeeeeee~ daaa...

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space