Monday, December 31, 2012

Apa yang paling dicari dalam tahun 2012

assalammualaikum...

Hari ini 31 Disember 2012..Hari terakhir dalam tahun 2012 mengikut kalendar Masihi..
Cuaca hari ni mendung sedikit sbb malam tadi hujan mencurah2 turun ke ladang gandum..he he..
ape merepek daaa...

tajuk post hari ni apa yang paling dicari dalam tahun 2012 kan?
memula aku nak rewind balik apa yang aku cari dalam 2012..
first sekali aku mencari kerja gov yang stabil dengan qualification aku...
banyak tempat aku apply..sampai aku boleh post dalam blog aku nih psl
kerja kosong yang related dgn kos aku jek..account atau audit..

hurm..hasil yang byk jugakla boleh dikata dari usaha yang aku lakukan...
aku byk apply keje...semua badan berkanun dengan gov jekla..
yang aku dapat panggilan interview adala dalam 4 kali..majlis perbandaran sepang, mpaj,
mpm dan perbadanan perwira harta malaysia...dah 2 kali pegi interview asik tak lepas je
buatkan aku dah hampir mls nak interview lagi...tapi aku pergi jugak cuma langsung takde persediaan..
aku ni mudah mesra...so kat tempat interview aku selalu jumpa kawan baru..masa kali ketiga interview tu
aku asyik ketawa ketiwi jek..ha ha..mls nak fikir...last2 aku pulak yang dapat keje tu...
rezeki nak kahwin agaknya...aku dapat keje kat majlis peperiksaan malaysia...tapi kontrak 2 tahun jek...
aku harap masa tu diorg akan renew kontrak aku..hehehe...cinta hati aku suruh terima je..sbb gaji yang aku dapat lebih dari kerja skrg...alhamdulillah...

habis bab kerja..perkara kedua yang paling aku cari dalam tahun 2012 adalah jodoh!! he he..
alhamdulillah..bulan 4 haritu aku dah selamat bertunang...yang paling manis adalah majlis itu jatuh pada
hari lahir aku yang ke 28..yup.28...aku memang dah tua..haha...insyaAllah aku bakal berkahwin tahun hadapan..tarikh masih dalam teka teki..hehe..doakan aku dan cinta hatiku akan kekal hingga ke jinjang pelamin...

apepun untuk tahun hadapan 2013, aku harap semua yang best2 akan berlaku dalam hidup aku...tapi sebanyak mana pun kita berusaha, kadang2 ada sesetengah perkara kalau sudah ditakdirkan, pasti akan berlaku jua...aku harap, aku akan lebih tabah kalau hari2 yang pahit itu tiba...aamiinn...

|| saya dan cinta hati..hehe ||

Thursday, December 27, 2012

Pesta Buku - Bigbadwolfbooks

assalammualaikum..

23 Disember haritu saya dan adikberadik serta sepupu pergi ke pesta buku di MIECC, serdang..(ha ha, awat intro skema nih..aduhnyapun...)

sonok jugakla tgk gelagat2 org mengemas2 buku..ada jugak yang tukang menyepah..dah mcm lalat org kat sana...makin nak tutup kul 9mlm makin ramai..padahal buku dah tinggal sisa-sisa jek..lagi yang seronok, byk buku omputihla..kalau kat kedai2 biasa harganya melambung2 dek kerana harga buku + kos2 lain yang di caj..apa lagi yang seronok nyer eh..hurm, saya dan abg juga adik2 saya bolehla menghabiskan masa bersama..kami jarang keluar bersama...salu dgn kawan2 jekkan..dengan family kurang..so boleh kira quality time with family la nih...he he...lagipun, nihla masa nak membuli abgku belanja pizzahut..huhu...seronok sangat sampai nak share gambar ngan korang..




ada lagi nak cerita, yang tak best pon ada jugakkkk...boring jugak jalan2 selama 2 jam tapi takde buku yang menarik hati...sebab mostly buku melayu yang ada adalah stok2 lama yang tak terjual...majalah pun majalah2 lama...buku omputih jekla yg ada..bestla sape2 yang kaki novel bahasa inggeris nih..sbb aku bukan..he he he...ape pon, aku harap di masa hadapan akan ada byk lagik pameran buku untuk buku2 agama dan novel2 melayu...sebab abah ku order buku  Feqah dari ustaz harun din xdapat ku tunaikan..huhuhuhuh

hurm,taip2 panjang tapi nak tau buku apa aku beli? nih ha...

|| ihsan: amazon.com ||

ape lagik..layaaaannnnnn...harga? RM5 jek...he he he..

daaaaaaaaaaaaa~




Wednesday, December 26, 2012

Persiapan Perkahwinan - || kad kahwin ||

hai semua..

saya nih hari-hari bukak blog sebenarnya...cuma tak tahu apa yang dipersembahkan pada korang..
jeles jugak tgk org lain berhempas pulas menaip cerita2 dan karangan best dalam blog diorg.
tapi xpe..jeles yang bermanfaat adalah bagus untuk diri kita..jgnla sampai jeles yang mendatangkan mudarat pulak...taknak taknak taknak yer....

okeh, since tak tau apa nak tulis..fina nak kongsi apa yang ada dalam minda nih ha..sekarnag tgh usha kad kawen...konon nak cari yang CANTIK + MODEN + MURAH..hahaha..semua orang pun nak macam tu kan..bukan saya jek...hehhe

so, disamping saya mencari2 nih, saya nak kongsi jugakla dengan korang kat mana lubuk saya dapt cari kad kahwin yang cantik murah dan moden...check it out~

1) SEKEPING KAD.BLOGSPOT.COM

    hurm..apa yang dia boleh offer sangat mengujakan.sebab design kad2 dia cantik...siap ada promosi banner lagi...contoh kad yang saya suka :


harganya boleh lah tengok kat SINI . ha, diorg boleh jugak designkan kad ikut keperluan dan kehendak korang tau..coooollll~

2) MYKADKAHWIN ONLINE

kedai online nih offer banyak kad kahwin budget..sesuai untuk ku yg suka barang budget murah tapi nampak mewah.ha ha..antara kad kesukaanku adalah : 
   

nih sume yang promosi 25 sen harga kad dia..ada jugak yang budget untuk 35,45,50,60,80 sen..selain tu, dia jugak ada promosi free bunting dgn banner..ada jugak jual thank you tag,t-shirt rewang ngan goodie bag...korang boleh tgk lebih lanjut lagi diorg punya kad2 yang lain...


ha yang nih lain skit.kalau u oll ada budget lebih dan nak unik sokmo bolehla liaise dgn diorg...kepakaran diorg adalah design kad korang yang pasti tak sama dengan org lain..cool~ design dia sangat2 moden. xnampak lagi gaya2 tradisional...korang yang inginkan kelainan bolela tgk situ...harga? hurm..rasanya depend pada design korang kot..kalau meletup, kebabom la harga kau kan? ha ha...opss..lupa gambar...



nak info lain untuk kad2 kahwin idaman korang leh pegi SINI!!

have fun searching ~

   

Wednesday, December 5, 2012

Bukan tak suka, Bukan tak cinta.

PUISI : BUKAN TAK SUKA,BUKAN TAK CINTA

Kebaikkan yang ada memang banyak..
cukup untuk membuatkan kita membuka mata luas2.
cuma nya kekurangan yang ada pada diri ku yang
membuatkan ku tak mungkin memiliki mu...

bukan tak suka atau tak cinta akanmu..
tapi perbezaan darjat kita amat menyusahkan..
aku tak mampu memilikimu andainya jurang
itu tidak didekatkan..
maafkan aku jika tidak dapat memilikimu

wahai HONDA JAZZ HYBRID idamanku....



hukhuk...xmampu beli, dapat tgk gambar pun jadila...

- ku memanag minat honda jazz.dari zaman universiti lagi dah berangan.
xtaula nape..sampai termimpi2..lagila bila kereta versi mesra alam ni dah keluar..
rasa bertanggungjawab je nak beli untuk selamatkan bumi..hahahahahah

- lagi pula kereta ni naturally malaysian which is they produced the cars in MALAYSIA babe!
  jimat cost la of course..mudah-mudahan harganya pun jimat. tapi lepas review kat  SINI,
   starting harganya cuma beza rm10,000 je dari jazz biasa..cuma kebaikkan guna kereta ni
memang banyakla...

taip banyak2 pun tak guna, pi la test drive sekali kat honda branch berdekatan anda! hoyeaaah~

notakaki: ku ada impian nak tukar kereta blm sagaku selepas 5 tahun pakai.sekarang dah 4 tahun.tapi ingat nak tukar proton jugak..huhuhu..bilala nak dapat jazz ni kan...berangan jekla...

Wednesday, November 21, 2012

hadiah dari ibu

salam semua..semoga ceria walaupun pelbagai masalah datang menjelma...senyum...hehehe

|| Sumber: En.Google||

hari ini saya nak cerita betapa ironinya pengalaman hidup saya apabila melibatkan hadiah dari ibu saya...
saya ingat lagi masa saya dapat 3A 1B semasa UPSR, perasaan memang sangat sedih..
sebab konon2 masuk kelas paling top dapatla aura untuk dapat full A...tapi harapan tinggal harapan..
tapi bila fikir2 balik, sebenarnya saya tak kisah pun dapat 3A je..cuma yang membuatkan saya teramat sedih adalah bila result B tu adalah untuk BAHASA MELAYU penulisan! omg..memangla aku ni takde bakat menulis...huhuhu...sungguh devastated hati ini...

Tapi, bila balik rumah yang berjaya menggembirakan hati saya adalah apabila ibu saya memberi hadiah sempena kejayaan saya mendapat 3A 1B..yahuuu~ hadiahnya adalah:

|| Sumber: En.google ||

ya, diari muslimah  tapi versi 1997. sampai sekarang satu2nya buku yang paling saya sayang adalah hadiah dari ibu itu...cuma sampai sekarang jugak buku itu ntah kat mana la letaknya..hahahah..biasala dah lama kan..

Sekarang tahun 2012..insyaAllah tahun depan saya bakal berkahwin..doakan yer kawan2...tetiba semalam mak saya bagi hadiah lagi..ironinya, semalam adalah sehari selepas result UPSR 2012 dikeluarkan..hahaha..teringat-ingat time dulu2 dapat hadiah dari mak sempena UPSR...sekali lagi hadiah nya adalah buku..meh tengok..

||sumber: en.google||

ha..tak sempat baca lagi..tapi nihla sipnosis yang fian ambik dari GALERI ILMU ONLINE

TRILOGI AKU TERIMA NIKAHNYA merupakan gabungan buku best seller Aku Terima Nikahnya, Bercinta Sampai ke Syurga dan Murabbi Cinta. Ia diterbitkan dengan hard cover bersama tajuk depan dengan  Gold Hot Stamping bersama dan teks dalam yang dicetak dwi warna. Turut dihiasi dengan petikan-petikan daripada setiap artikel untuk kemudahan pembaca. Dihasilkan dengan sasaran menjadikannya sebagai cenderamata dan hadiah perkahwinan, juga sesuai sebagai koleksi peribadi.

nota kaki: Untuk sesiapa yang berminat, korang boleh dapatkan di kedai2 buku berdekatan anda...



Tuesday, November 20, 2012

sayang by SHAE

salam untuk semua..

hurm, hari ni nak cerita pasal lagu nih..
ntah kenapa, ntah bagaimana sangat seronok plak bila dengar lagu ni..
tapi orang kat ofis fina bergosip kata si SHAE ni anak orang kaya...
sebab tu dia dapat produce lagu walaupun suara dia  xbrape bagus..
tapi bagi aku pulak, suara dia dah cukup bagus untuk di kategorikan
sebagai merdu..betul tak??

cer korang nilai sendiri....
||sumber: youtube ||

ni bukan official video dari SHAE, cuma lagu yang orang lain upload dan design ikut suka diorang..
ada lirik lagi so enjoy!!

Friday, November 16, 2012

Borang BR1M 2.0 - jom isi!




|Ehsan: malaysia-kini.com|

Salam jumaat buat semua..

Hari ini fina nak berkongsi dengan semua mengenai Bantuan Rakyat 1 Malaysia untuk mereka yang layak..
ada banyak cara nak isi dan hantar borang ni...

Cara pertama  - download borang kat SINI (klik la yer)
                      - isi borang dengan terang, nyata dan jelas
                      - kemudian sila hantar ke CAWANGAN LHDN (Lembaga Hasil Dalam Negeri) yang
                        terdekat
                      - opss, jgn lupa bawak salinan kad pengenalan yer..

Cara Kedua - isi online jer...klik SINI
                    - ikut arahan yer..
                     - tunggu la keputusan samaada anda layak atau tak..

hmm...isi borang sudah tapi ada lagi ke yang ragu2 layak ke tak kalau korang nak isi? meh jenguk
syarat2 nya kat SINI

OKla...fina nak sambung kerja...selamat isi borang dan  mengerjakan solat jumaat untuk semua! daaaaaaaaaaaa~

notakaki: lupa nak bagitau, korang boleh start memohon dari tarikh 1 Nov 2012 yer..

Wednesday, November 14, 2012

Salam Maal Hijrah 1434..

Salam Maal hijrah kalian...

Hari ini adalah hari terakhir bagi Tahun Hijrah 1433...
biasanya pada hari terakhir ini, sebelum masuknya waktu magrib,
aku akan membaca surah yasin 1 kali dan membaca doa akhir tahun
dengan harapan aku dosa setahun ku yang lepas akan di ampunkan Allah swt..

korang macamana? ha, xde doa akhir tahun ke? jap yer fina letak sini...
|ehsan: En Google|

Jangan lupa baca yer sahabat2 blog ku..sebelum magrib hari ini 14/11/2012..tapi kalau baca tapi xtahu maknanya susah jugak kan..macam tak menghayati pulak...jap2 cari maknanya...

|ehsan: En Google|
haaa...kan bermakna gitu kalau faham pengertian doa kita baca hari2...xdela membuta tuli sahaja baca...hihihi...tambah lagi, selepas magrib ni, kita kena baca pulak doa awal tahun..tujuannya untuk memelihara diri kita dari segala kejahatan yang akan datang...sekejap fina cuba cari doa nya...



inilah dia...mari membaca dan sebarkan amalan ini yang hanya tiba setahun sekali...bersama pengertiannya semoga kita dapat menginsafi segala perbuatan tidak bermanfaat yang dilakukan oleh kita nanti...daaaa~

notakaki: tema apa ya maal hijrah di Malaysia tahun ni? ehem..jgnla ada kena mengena ngan satu malaysia..xsesuai kot...owh ini dia - wasatiyyah tonggak kesatuan ummah-

Thursday, November 1, 2012

pinjaman peribadi untuk swasta sahaja part 2

(pic ehsan: encik google)



salam...

petang2 jgn marah2..sape2 yang rasa tertipu dengan entry fina aritu, mintak maaf la yer..
saja ek buat teaser untuk entry yang betul..hehehehe

siannya korang bila bukak jek tgk2 just cerita peribadi yang ku paparkan..
okeyla nih yang real punya..fina wat kajian 2 hari dua malam..hahaha. kajian la sangat..

fina tau perasaan korang yang mencari loan mcm fina. xkira la untuk ape tujuan pon.
fina faham sangat-sangat-sangat perasaan korang. but,

sory to say..sape yang keje SWASTA tapi BLACKLIST, fina x mampu nak tolong...
nih utk sape2 yang KEJE SWASTA tapi clear la dari blacklist...

jeng..jeng..jeng...fina buat list untuk korang bank2 yang bagi swasta loan. semua ada, interest min loan, max loan, link untuk info lanjut dan syarat2 nya..

tanpa byk soal, jomla baca list nih yer kawan2...

INSTITUSI
MINIMUM PINJAMAN
MAXIMUM PINJAMAN
JUMLAH INTEREST SETAHUN
KELAYAKAN
HONG LEONG BANK BERHAD
RM5000
RM50,000
FLAT 12%
(Actual monthly installment will be rounded up to the nearest RM5.)
           Malaysian citizen only
           Age between 21 to 60 years old
Minimum income eligibility of only RM24,000 per annum
No guarantor and no collateral
AMBANK BERHAD
RM5000
RM100,000
8.50% to 9.88%
           Malaysian citizen and Permanent Resident only
         Age between 21 to 58 years old
Minimum income eligibility of only RM24,000 per annum
No guarantor and no collateral
AEON CREDIT SERVICES
RM1000
RM50,000
from 14.4% and above
          Malaysian citizen only
         Age between 21 and above

Alliance Bank Berhad
RM5000
RM150,000
9.88% flat rate basis
Malaysians and permanent residents working and residing in Malaysia only.
Malaysians working in Singapore, but residing in Malaysia will be considered.
Age requirement:
minimum 21 years old
maximum 60 years old (upon maturity of Facility)
Income requirement: minimum gross monthly income of RM2,000 or RM24,000 per annum.
HSBC AMANAH
RM6000
RM120,000
Flat rate from 10.5%
          You’re aged between 21 and 55
           Your monthly salary is RM2,000 or above
            You are Malaysian or have Malaysian PR status
CIMB BANK
RM2000
RM100,000
from 6.88% up to
13.38%
           Single name application
        Malaysian citizen only
          Age between 21 to 60 years old
Minimum income eligibility of only RM24,000 per annum
Employment / business for more than 6 months
CITIBANK BHD
RM1000
RM120,000
Effective Interest Rate of 17.9%
          Malaysian citizen only
         Age between 21 & above
Minimum income eligibility of only RM24,000 per annum
OCBC BHD

RM6000
RM20,000
24%  
            Malaysian citizen only
           Age between 21 & 28
           Minimum income eligibility of only RM2500 per month
RHB BANK

RM2000
RM50,000
24%
           Malaysian citizen only
           Age between 21 & 28
          Minimum income eligibility of only RM1500 per month
           Must have EPF statement
STANDARD
CHARTERED

RM1000
RM50,000
18.36% reducing 
balance method
          Malaysian citizen only
           Age between 21 & 65 YR
           Minimum income eligibility of only RM2000 per month
UOB MALAYSIA

RM5000
RM100,000
From 9.99% up to 11.99%
Age 21 to 55 years.
Minimum income:- RM24,000 p.a. (salaried employee); RM36,000 p.a. (self-employed)
            


gud luck...fina akan cuba update institusi lain mcm koperasi yang beri pinjaman untuk org mcm kita pulak...


tata~

Wednesday, October 31, 2012

personal loan untuk pekerja swasta

salam semua..
pagi2 dah runsing dengan masalah duit..
ada duit susah..takde duit lagi susah..
ada duit susah sebab:
- boleh membawa kepada bongkak diri (x elok yer kawan2)
- boleh membawa kepada lupa daratan (ni lagi  xelok)
- boleh membuat kita lupa bahawa hidup didunia hanya SEMENTARA
 yang kekal hanyalah di AKHIRAT kelak (sekian ceramah singkat.bhahaha)

takde duit susah sebab:
- kalau ada perkara urgent xde lubuk nak bayar duit..(lubuk means simpanan you all la)
- boleh gaduh sesama keluarga dan rakan sebab bila korang xde duit mestilah
  nak kena pinjam kawan atau keluarga. lepas tu dah byr benda lain, xde duit plak
  nak bayar org yang korang pinjam tu. xke bawak bergaduh..
- aku pernah baca juga kefakiran membawa kepada kekufuran..kalau boleh
  kita kalau xde duit tu, jgnla sampai hilang kepercayaan kepada Allah dan takdirnya..
  insyaAllah kalau kita bersabar, akan ada ganjarannya..(dahla tu ceramahnyer ustazah oit..oppss..sory..)

tu hal orang.
ni hal fina pulak. lagi 10 bulan nak kahwin perancangannya.
dengar macam lama kan? tapi tu sebenarnya tak lama.
dengan kelajuan putaran bumi yang sedia ada sekarang,
bulan 9 2013 tu akan datang dalam sekelip mata gergasi je.
nape gergasi..yela kalau sekelip mata dia agak lama gak la nak berkelip.haha.yeke?

tadi google la personal loan untuk pekerja swasta (macam aku ni)
tapi susahnya la nak dapat yang betul2 nak tolong org mcm aku ni...
ntahla..tensi jek rasa...bukan nak dabik dada cuma aku boleh sebenarnya nak simpan duit,
tapi most of duit aku dapat setiap bulan aku labur untuk perbelanjaan rumah.
macam bayar sewa la..aku anggap aku byr sewa jekla memandangkan
sepatutnya umur dah tua macam aku ni dah patut kawen lama dah...

tapi tuhan tu kata, jodoh aku lambat...lagi pula dengan rupa paras ku yang
xbegitu menawan serta aku seorang yang kasar susahla nak dapat jodoh kot..
seb baik ada "ORG BUTA" yang sudi nak bertunang ngan aku..bhahahahaha...
jahat la aku nih..mungkin dia nampak kebaikan didalam aku ni bukan luaran..
TERIMA KASIH untuk dia yang byk berkorban untuk kami hidup bersama (iskk2..sedih..)

dahla..cukupla tu..yang penting, motif kat sini, aku sebenarnya nak cari

LOAN UNTUK MAJLIS AKU NANTI...waaaaaaaaaaaa~

sekian.


nota kaki : pls anyone, help me?

(ehsan: encik google)

Tuesday, October 23, 2012

++persiapan perkahwinan++ budget perkahwinan~

salam all..

hari ni saya jahat.. bos pagi2 dah masuk pastu ntah hilang ke mana so saya pon naik tocang la..huhuhuhu
selepas SIAPkan sume keje (ni penting okeh), barula saya mencari bahan2 untuk membuat budget perkahwinan...

terjumpa satu website ni yang best sangat sbb bagi detail jugakla untuk budget perkahwinan...
maksud detail tu bagi fina adalah perkara2 untuk anda buat untuk hari perkahwinan anda ada di situ..

totally fina punya budget ambik buat kat situ...tapi fina ubah sikit dalam excel pastu letak price ikut
apa yang fina dah buat...honestly fina tak suka nak fikir benda2 yang memerlukan ketelitian KECUALI
kalau itu proses penyiasatan..serius. I LOVE to investigate! hahaha

nihla padahnya kalau banyak sangat baca buku2 penyiasatan, tgk cerita2 detektif, tgk tv, tgk filem..huhuhuh
ha selit sikit cerita filem terbaru yang fina nak kongsi and giler dying nak tgk..

TAKEN 2

ahhhhhhhhhhh...citer ni sangat mendebarkan...(dah tau padahal belum tgk lagi) hehehe
ni based on perasaan tgk taken 1 la...seronok untuk dinikmati cerita ni..pi la tgk...jgn malu2..hehehe..

oklah..inila link website yang fina ambik detail untuk buat budget perkahwinan...happy budgeting!!


p/s: lupa nak bagitau, ada checklist sekali apa yang perlu dibuat untuk berkahwin..heheh..


Friday, October 12, 2012

teman pengganti (ku sudah lama ada :p)

Salam Jumaat semua...

Hari ini rasa sayu telah menyelubungi di pagi hari..susah nak ungkapkan kenapa...
mungkin aku bukan penulis blog yang baik untuk mengungkapkan segala isi hatiku
sebab tu korang xdapat nak menyelami apa yang aku rasa...
hahaha...merepek suda....

sebenarnya pagi2 hari aku dah dengar lagu ni..(scroll la bawah yer..)


Teman Pengganti - Black ft Malique

Susah nak nafikan lagu nih MEMANG BEST giler!!
enjoy guys! jap2...pos lirik dia sketla..

Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/06/lirik-lagu-teman-pengganti-black-ft.html#ixzz293ujvK4




 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space