Sunday, May 20, 2012

tentang rasa - astrid

wOw! sedap lagu nih...fina suka sangat...sebab tu terpanggil (adoi, "terpanggil" sgt..hahaha) untuk berkongsi ngan korang kemerduan empunya suara bagi lagu nih..meh tgk video dia..sumber2 mestila dari youtube beb!



sape penyanyi dia? mestila si cantik molek astrid dari indonesia..jap2 meh tgk pic dia..cun ngak??



sebelum tu jom la kita nyanyi ramai2 sambil membaca liriknya...weeee~


Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

daaaaaaaaaaaaa~

Saturday, May 19, 2012

++ Persiapan Perkahwinan - 2 (custom album)++

Salam buat sume umat islam dan selamat sejahtera pada semua yang bukan islam...

fisrt skali nak kongsi rasa gembira bila bukak2 blog jek dah nampak statistik people yang view blog..
alhamdulillah..ada peningkatan...sebenarnya niat di hati nak naikkan traffic coz hopefully duit dr blog ni akan meningkat..adala sket duit nak tambah2 untuk majlis kahwin nanti...hati tak sabar aww, gatalnye! tapi kewangan mengekang...sian kita kan? hope korang leh saling membantu insan lemah kewangan ini..huhuhu..
apepun, thanks in advance..klu korang ada rahsia mcmana nak tingkatkan traffic blog ni, bgtaula kita..sharing is caring kan?

intro dah ada..so meh masuk ke isinya pulak...actually persiapan ini jugak adalah untuk mengurangkan kos jugak.. hajat di hati nak upah photographer beserta pakej  membuat albumnya jugakla..tapi..bila survey harga mak datuk agak mahal disitu dan tak termampu plak rasanya...seram plak nak citer ngan cik abang sayang sebab takut rambut dia gugur plak nak cari duit tambahan..huahauhauhua

so dipendekkan citer, fina sekarang tengah kumpul material dan ilmu2 untuk membuat custom album sendiri...
apa itu custom album? ha jap fina cari contoh dlm encik google...treettt....treettt.....

ha nih dia! 
contoh dari encik google..sape punya album ntah..
mintak maaf yer tuan tanah..hamba pinjam buat contoh buat reader2 nih ha...hehehehe

okeh...ada banyak tutorial dan ilmu2 yang boleh korang gugel..semua untuk save budget...
tapi tang print tu korang memang kena kuar blanja gak la...kita jimat dari segi artwork jekla...
sebab design artwork kalau sub kat orang memang kena bayar jugak..penat kan diorg memerah otak..hehehe
printing agak mahal gak..rasa dalam  RM200 ke atas depends pada berapa muka surat ngan material korang nak guna...

bagi fina kreativiti xde, xpe...sebab kita boleh observe macamana orang lain buat then kita apply kat kita punya album kan...rasanya takde masalah sebab kalau dia xnak org ambik artwork dia..jgnla publish dak? lagi satu..kalau ada copyright yang berdaftar barula kita dikira curi kan? but apela salahnya berkongsi ilmu dan kepakaran yang ada...ilmu itu tidak akan berkurang pun kalau kita share melainkan ia bertambah lagi adala! hehehe..ada mcm pengganti ustazah nurbayah tak? wakakakaka..ceramah org plak dia nih..hampeh ja..tp tu cuma pendapat fina..yang lain2 korang nilaikan sendiri la yer kawan2 ku...

fina nak bg link tutorial blog and web mana yang best utk korang buat reference..jap2....

1- http://www.kuizikel.com/2009/11/cara-membuat-custom-album.html (dia nih best giler! tak kedekut at all! i love u la..hahahaha)

2- http://sawanila.com/v10/2010/05/kelas-foto-cara-mudah-untuk-membuat-custom-album/ (dia nih pun best..semoga Allah yang membalas jasa korang! amin...)

3- http://sawanila.com/v10/2011/04/senarai-kedai-printing-custom-album/ (ha, nih senarai kedai2 priting yang dia kata best quality..korang pandai2la pilih yer...)

ha, misi fina tuk percubaan nih adalah nak buat custom album untuk album tunang fina..dah byk pic2 yang fina kumpul..so fina nak satukan dan cuba buat custom album!!! doakan misi fina berjaya tau!! jap2 lebih baik set deadline tuk diri sendiri ekkk....bila ehh..jap ekk fikir....

notakaki: ha, dah dapat..deadline adalah sebelum puasa dah siap printing! 
maknanya pertengahan bulan 7 la kan...chaiyok2!!!!!

Thursday, May 10, 2012

++persiapan perkahwinan - 1(warna tema)++

salam semua..

hari  ni mood untuk membuat persiapan kawen dah datang..kenapa tetiba bole datang plak? yela, aku sebenarnya malas..tapi disebabkan bb wat hal xbole nak cas so aku terpaksa la melayari intenet..
tengah syok2 melayari intenet, teringat nak bukak youtube..sekali lembab jek plak dah...maklumla komputer lama..

tapi tadi sempat gakla bukak video si Awal nyanyi tuk isteri dia Scha tu...lagu sedetik lebih..sangat jujur nyanyian tu sampai aku pon rasa nak menangis.(padahal dah nangis pon..) waaaa...sebak sgt sbb dia nampak ikhlas sgt nyanyi tuk wife dia..aku tak tgk lama pon..aku taknak nangis lama2..haha

okla, janji nak citer persiapan perkahwinan kan?
nih ha aku dah fikir ape benda nak wat memula nih...
first skali yang penting, tema kaler apa yang aku nak wat ni...

aku dah pilih dah...
bagi pendapat sket kalau kaler..

GOLD 


PINK PASTEL


KENA TAK EHHH?




Tuesday, May 8, 2012

Jalan2 hati senang,mari tengok Pic Tunang~

Malam2 nampak kunang2,
Mari tengok gambar tunang...

Haha...berpantun kita...Disebabkan aritu xdapat berpantun, maka hari nih mari kita langsaikan..
huhuhuhu..xdela..sebenarnya saja nak berkongsi kegembiraan dengan kawan2 blogger sume..

Alhamdulillah segalanya berjalan lancar walaupun ada banyak rasanya yang mencacatkan majlis tapi kira halal lah sebab cincin pun dah sarung...xmaulah banyak bunyik.nanti org kata ape, "Rumah dah siap tapi pahat masih berbunyi.." wah, ala2 seram pon ada..yela umah dah siap tp ada bunyi pahat lak..sape ketuk mcm takut jek..huhuhuhu.. ha..sebut pasal cincin, nak tgk cincin kita yang "tersangatla mahal" (tgn kat bahu mata ke atas) tu..hahaha...nih dia!


jari sgt gemuk..maafkan kami..hehehe..sebelah kiri cincin tunang dan sebelah kanan cincin merisik..
tamak kan? hahaha...sekali datang bawak dua sekali...muahahaha...seb baik x mintak cincin batu kalau tak mau kena label pompuan materialistik...kekeke..

hurm, sebab ape mintak dua kan..sebab mak ayah dia duk jauh di muar johor so susahla kalau nak dtg dua tiga kali ...so senang antar rombongan merisik dan meminang sekaligus...berapa hantaran? wah, kepohla korang nih! hahahaha...aderla..xdela letak tinggi2 kerana korang taukan kitaorg bukan ada duit sangat..kang lambat lagi plak nak langsungnya..hehe..mehla tgk plak pic hantaran dari lelaki..

5 ja sebab nanti nikah nak bawak lagi..
1-sirih junjung 2- buah2an 3- cincin 4- kek 5- wang simbolik dan baju..

ni yang kami balas dari pihak perempuan..
1- sirih junjung 2- buah2an 3- gula2 4-coklat 5-baju melayu 6- kek (tempah khas)
 7- kek coklat lembab dalam tupperware kecik2.. sume mak punya air tgn yang buat..kek ngan gula2 ja org len sponsor..

nak tgk kek yg bg kat diorg tu dekat2 tak? hehe..jap..
secret recipe..macadamia nuts cake...

nampak sedap kan? sayang saya pon xdpt rasa..huhuhuh..xpela, pegi secret recipe beli jekla sendiri..
naju saya pon mak yang buatkan..katanya baju kain lace tu dah lama beli kat padang besar masa dia pegi setahun lepas...rugi kalau xguna..seb baikla saya nih xcerewet..saya pakai je apa yang diberi...jap eh saya tunjuk gambar nya...

dari belakang...


dari tepi...


close up muka sket...


jap2 betulkan baju ngan kerongsang sat...



ha, tu dia! last pose istimewa untuk semua..hahahaha..manja la konon...


apapun..syukur sangat majlis dah selesai..dari dalam lubuk hati ini saya nak berterima kasih pada...

TETAMU YANG HADIR


ADIK-BERADIK & SEDARA-MARA YANG BYK MEMBANTU




SAHABAT YANG DISAYANGI, CIK NORAWIRDA


LAST BUT NOT LEAST..MY BELOVED MOTHER! SAYANG SKET MAK!!



Daaaaaa~

Notakaki: Pls friends, doakan perhubungan ini menuju ke jinjang pelamin dan kekal sepanjang hayat juga dirahmati Allah hingga ke syurga..amin...



 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space