Wednesday, August 26, 2009

++dan sebenarnya...++

dulu..klu aku bertanya ape2, dia dgn pantasnya menjawab...
tp sekarang dah x dah..mesti "errr...errr...xpastila.."

dulu..klu aku ajak gi mana2, dia dgn relahati akan pergi...
tp sekarang dah x dah..mesti " (diam 2 minit) nntila saya fikir dulu..."

dulu..klu aku sesat jln, dia dgn sabarnya menunjukkan jln yg betul..
tp sekarang dah x dah..mesti " (dgn kasarnya) fina neh apsal lalu situ plak!"

dulu..klu ada masalah atau apa2 ke, dia akan bersedia menjadi pendgr yg baik..
tp sekarang dah x dah..mesti dia ckp "nnti ada masa ckp lgla, saya ada hal kejap"

dulu..klu ada perjumpaan dgn kwn2, dia mesti akan turut serta..
tp skrg dah x dah..mesti ada jer alasan dia xnak join...

sejak fina beritahu tentang "itu", dia seolah2 cuba nak menjauhkan diri..
mungkin fina x patut ckp hal tu dgn dia..tp niat fina nak suh dia bertindak..
grab ape yg ada depan mata tu tp nmpknya dah silap..
fina dah semakin kehilangan dia..iskkk...
deep inside my heart, i really want u to fulfill my life back..

" i really missing u~"



*sigh*

Saturday, August 22, 2009

++pertunangan si dia..++

ngeh2..sape si dia neh?ahaaaaaaaaaaa...
nehla pertunangan ex-senior roomate masa
diploma merangkap kakak kesayangan (since fina mmg xde kakak kan) ~
farah wahidah yg sgt cantik wooo pd ari itu~
walaupun majlis neh diadakan nun jauh
beratus batu di sungai gulang2,kuala selangor
tapi suasana tetap meriah dan sedikit klasik..
kenapa klasik? sbb diadakan di kampung k.farah yg
mmg bebetul kampung~umah kayu tu...
siap tangga kayu lengkap ngan anjung..perghh mmg damai la~

jejaka bertuah bernama iskandar yg mencuri hati si gadis jelita iaitu
farah wahidah telah selamat bertunang pada 16 ogos yg lepas..
dijangkakan akan "membina masjid" samada pada
bulan march atau may tahun depan, 2010.
Mereka berkenalan ketika sama2 bekerja di panasonic senai..
walaupun berlainan department tp bak kata org
bila dah jodoh tu x kemana..seluas2 panasonic tu leh plak diorg bertemu kan?
adesss....mcm cerekarama plak~hahaha..
xnak membuang masa dan tenaga menaip segala mcm hal
jOmla tgk pic2 neh~fina dah combine sume..harap puas ati yer..

Saturday, August 15, 2009

detik yang berlalu pergi...

(amaran : ayat2 yg bakal ditaip adalah melampaui tahap menulis karangan 3 jam di final exam universiti anda. sila sediakan barang2 keperluan anda seperti bantal, selimut dan lain2.. )

detik yang berlalu pergi..cececeh...tajuk xnak drama..adOi...hahaha~
actually detik neh nk cerita hal tentang 2 hari cuti yg macam x cuti..
giler mcm2 benda buat..pegi sana pegi sini..adOi..dah mcm robot..

first day : khamis 13 august 2009.

sebab cuti yg utama adalah kerana MID TERM EXAM paper P3 - Business Analysis..
xnak mcm org nerd la kan baca buku jek dari pagi sampai mlm..exam start pukul 8 pm.so takut nk drive mlm fina pon decide nk gi petang..petang tu call sidia tanya pendapat, federal highway tu yg paling x jem pukul berapa? dia kata before org balik keje la seelok2nya..maybe dalam kul 3 atau 4..tp sbnrnya 4 pon dh ramai yg balik keje kan..then fina pon decide nk gi kul 3 la..tetiba masa baca buku teringat...adooiii...fina nyer KAD MATRIK x ambik lg..adoi...then tgk jam masa tu kul 1.30 pm..secepat kilat ambik wuduk, solat, siap2 and shoot ke shah alam..memula perjalanan agak ok..tp sampaila ke jln loke yew nak masuk ke simpang federal highway tu dah start jem..padahal jam br kul 23o pm..kecewa betul...tp perjalanan masih diteruskan..tp dekat kul 415 pm br sampai uitm..adoi..sampai jek sana terus gi fakulti.parking jek kat tempat staff..suke ati jek buat uitm tu mcm sendiri punya..hahaha~tp masa tu byk parking lot staff dah kosong..maybe dah balik dah diorg~so di kaunter fakulti sekali lagik kecewa..fina nyer kad matrik xde. xde okeh. alasannya sbb x aktif lg.dia kata ada dokumen fina x antar kat sana.hello~fina dah antar seminggu pas daftar aritula..diorg yg x update..pastu bila cek mmg ada.tp dalam sistem xde..adoi..mula la aku nk menyumpah kat situ kan...kecik ati betulla..dia kata kena pegi BPP (bahagian pengambilan pelajar) utk di update.dahla jauh nun kat depan pagar kat pintu masuk belakang uitm sambil membawa fail sulit ku..herm..last2 aku ckp esok jek saya dtg balik..seb baik jumaat cuti~tp dlm pada itu, dptla jugak saya berjumpa KETUA PROGRAM ACCA saya..diorg panggil puan tengku~orgnya comel cute miut~fina mintak pengesahan dia untuk surat tawaran aritu~then lepak2 kat kedai abg fina, pastu tumpang solat..
mlm tu exam..dengan berbekalkan ntah ape2 ilmu dlm otak neh, fina tryla gak menjawab~adoi..mcm ape ntah..huhuhuh~doakan jekla yg baik2..amin..

secOnd day : jumaat, 14 ogos 2009

arinih cuti lagik.ckp ngan bos ada exam..padahal nk cuti sebab len..(hahah~seronok kau menipu yer fina..iishhh..taubat2..) arinih actually plan nak pegi antar hani gi keje, servis keta kt ampang putra, photostate kat kedai bawah, pegi settlekan ptptn kt wisma chase perdana cheras dan pegi uitm mengambil kad matrik di s.alam then pas asar pegi kenduri doa selamat kat jln ipoh,kl..adoi.penuhnya schedule kau.bole ke neh??ahh layan jek~
okeh..kul 8 dah kuar gi antar hani,setel.then bergegas balik umah nk gi servis keta.tp xpegi pon.sbb siapkan dokumen utk ptptn la.then pegi photostate,setel.tgk2 dah kul 11 pg~ayah dah bebel2..sbb dia yg kena antar ke wisma tu.fina x tau jln..timbul lg satu prob.mak x cop pengesahan lg utk dia nyer ic..adoi..lg betambah bebelan2 ayah..tukar plan.ayah gi ofis dulu ambik cop pengesahan,aku gi pos ofis beli setem hasil.kena tampal kat perjanjian beb. pastu begegas gi cheras.sampai sana terus pegi kaunter..akak tu kata..

"dik,xleh antar kat sini.esok kami nk dtg kat uitm shah alam utk tandatgn."

aku - "xleh ke antar kt sini kak?alang2 saya dah sampai sini?"

akak tu - "xleh dik, sbb adik kena thumbprint utk sahkan mykad adik"

aku - "adoi..kenapa xde dalam lawan web ptptn kak? tiap2 ari saya bukak.xde pon advertise nk suh dtg uitm s.alam utk tandatgn perjanjian kelompok kedua?saya tgk senyap jek ptptn neh.call xpenah dapat.asik engage jek.sbb tu saya dtg.bila dtg mcm neh plak.penat saya kak."

akak tu - "mmg x advertise dik,sbb neh kaunter express"

aku - "alahai..mcmana nak express kak klu akak x bgtau budak2 luar kena dtg esok kat uitm.nnti ada org ptptn jek kat sana tp budak2 xde~"

akak tu - "akak xtaula tp adik kena dtg sana samada ari esok,ahad sampai isnin."

aku (dalam hati) - "ape ke bangang nyer diorg neh..klu bebudak yg hostel kat s.alam bolela tau ada sesi tndatgn ari sabtu sampai isnin.klu bebudak separuh masa mcm aku neh ape cer plak???!!sape nk bgtau?giler betul."

bengang x korang klu kena mcm tu??aku bengang sampai sekarang siut walaupun aku nyer ptptn dah setel berkat aku pegi sana ari sabtu( tu pun selepas aku kena tunggu selama 3 jam hanya utk semakan dan tandatgn) dan terlewat ke majlis perkahwinan sepupu aku sendiri di jln ipoh aritu.sampai2 org dah xde.seb baik mknn ada.wtf ar.mmg penyabar giler aku aritu.dahla aku kena gi uitm gak arinih.sebab ari sabtu BPP xbukak.then ptg tu pas solat jumaat,aku gi uitm.pegi bpp bawak segala fail la kan.sampai sana dia xtgk pon fail aku.dia kata.."awk sbnrnya boleh call jek suh kami aktifkan nama awak dlm server uitm.xyah susah2 dtg bwk fail2 neh." terkedu aku.siak betulla.dah sah2 org fakulti suh aku dtg sana bawak fail.perghhhhhh~hangin giler! seb baik abg kaunter bpp tu ensem.hahaha~terubat sket hati yg panas neh. then aku leh jwb mcm neh.."xpela encik,saya mmg suka pegi kaunter sekitar uitm sambil bawak fail saya mcm neh kan.." abg tu gelak jek~hahaha~muka xnak innocent masa mengucapkan ayat tu..adoi..pastu dia suh aku gi fakulti antar file then gi psmb tingkat lima kat menara ambik matrik kad. aku pon pegilah..dan dengan jayanya kad matrik aku berjaya di hasilkan (walaupun muka sangat tembam didalam gambar itu..oh x sukanya..tp terpaksa terima hakikat mempunyai aset berharga itu.wtf )

apepon, sume selamat kecuali aku terpaksa suh adik aku antar servis keta pada ari isnin dan sebagai balasannya kenala aku merajinkan diri menghantar dia ke UKM mlmnya~sekian.huhuhu..

Monday, August 10, 2009

++malam ini ku sendiri..++


~i love the man who can play this instrument well..:p~

"malam ini kusendiri..xada yang menemani..seperti malam2 yang sudah2.."
ini antara lirik lagu munajat cinta oleh band THE ROCK.
malam neh fina sendiri sambil mengulangkaji pelajaran~huhuhu..
otak neh separuh jalan jek masa study td..sbb terfikir nk tulis blog..
tiada apa2..cuma memikirkan pengertian utk ucapan
yg terbit dr mulut si dia itu siang tadi..
kebetulan ada masa relax..so aku tryla call dia..
saja tanya khabar demam dia tu..takut melarat plak..
(actually takut terlambat if something do happen)
perbualan yg mengambil masa kira2 15 minit dan
15 saat (lama x??) tu diakhiri dgn ayat ini..

"terima kasih call saya.." aku jwb, "sama2.." (dalam gaya speechless).

kenapa aku nak speechless??
sbb utama adalah dia xpenah ckp mcm tu selama neh..
otak aku terus ligat tertanya2 apakah maksudnya..
puas berteka teki akhirnya aku just decide
maybe ia hanya spontan...(i wish..)


Sunday, August 9, 2009

++selamat tidur kalian~++

hye..slamat tidur..entri yg tiada hala tuju..
just untuk remind diri sendiri yg 13 august 2009 ini ada exam okeh.
fina,ada ACCA MID TERM exam khamis neh..chapter 1-6..
there are 2 questions which involve 2 hours for completed it
and i must do my very best for this exam..
eventhough, i dont have much time to prepare any reading,
i must study smart..how are??
rasa macam nk wat mind mapping and just understand the topics..
hOpe i can get flying colours..wish me luck k all~
thanks so much!! chaiyOk2 fina~weeeeee~...



~P3 - Paper Business Analysis Text Book~

Saturday, August 8, 2009

++sesi memarahi diri sendiri..++

sekali lagi ia terjadi.damn it! sekali lagi aku mengikut kata hati yg pasti mati ini.sekali lagi aku neh wat keje yg agak2 sket bodo kan~adoi..fina pls change la..why u be liked this???ggrrrrr...geram ngan diri sendiri.aku rasa xpatut tadi aku pegi tempat dia keje~knp aku pegi?semata2 sbb terasa hati sgt kosong sbb smlm gado dlm tepOn..then pas balik keje call dia jap coz xsure nk gi ke x tempat dia, tp bila dgr sore dia lain terus tetap iman nk gi sana..ntah ape2 ntah.dia kata dia on going nk demam~simptOm2 demam mulai ada..masa sampai kt kedai dia pon dia xleh berdiri lama2 sgt~ dahla mlm neh ada appointment katanya~cececeh..jumpa member2 ym gak, men bowling..tp dia kata maybe dia xleh pegi coz kesihatan x memuaskan..aku plak,xde dia hati neh x berapa rajin nak gi..ntahla..xbiasa gi sana sorg2..salu dia ada..aarrghh~xsuka camneh.mengada jek lebey fina neh.. wut to do~totally dOn't know~*sigh* but, dalam pada itu..fina perasan masa fina otw nak gi sana ngan balik dari sana..asik kedengaran lagu neh jek dr radio mana2 yg fina tukar..sOme kind to alert or "petanda" that wut ever i do is totally wrong..meh hayati lirik dia yg baru di search menggunakan encik goggle...

Teruskanlah
by Agnes Monica


Pernahkah kau bicara tapi tak didengar
Tak dianggap sama sekali

Pernahkah kau tak salah tapi disalahkan

Tak diberi kesempatan

Kuhidup dengan siapa ku tak tahu kau siapa
Kau kekasih ku tapi orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja kau dengan duniamu saja

Teruskanlah..
teruskanlah kau begitu

Kau tak butuh diriku aku patung bagimu

Cinta bukan kebutuhanmu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja

Teruskanlah teruskanlah

Kau kau begitu

Teruskanlah
..

*lagunya akan diputarkan di playlist kat sblh okeh~sedih beb! dgr byk2 kali leh bengkak mata neh.huh!

Friday, August 7, 2009

++the never ending wish..++


huh..kecewa nya..mlm td gado dalam tepon ngan org yg kusuka tu.aku xtaula ape yg aku fikir psl dia..hati sakit jek dengar ayat2 dia..sambil mata aku dah mengalirkan air mata..ape yg dia ckp tu lgsg aku xnak dgr..seyes! aku nk dgr dia ckp dia suka aku gakkkkkkkk~ape yg susah sgtttt~waaaaaaa~xpenah paksa dia utk confess ape2..sbb tu aku sanggup tunggu~sbb tu aku sanggup tunggu hati dia, mulut dia yg berkata sendiri bkn sbb aku yg suruh or tanya~but i've make my self clear..if he still say nOthing until early next year, i will accept the one whO loves me.dOne!
ckp psl neh pOn otak dh keliru dan celaru tau..waaaa..ape tah lg nk wat decision camneh...sebak seyy..~knp kita salu xdpt ape yg kita nak..hidup neh bukan panjang mana..umo neh bukan lama mana..kenapa xdpt mencapai ape yg dihasratkan??
menangis laju2, teriak kuat2 pOn, aku rs dia mmg xambil peduli..aku harap otak ngan hati neh cepat2 mencapai kesefahamannya~lupakanlah ape yg diinginkan dan kembali kepada yg terbentang didepan mata...plssss fina..plssss...xkasihankah pada hati yg selalu menangis neh~walaupun susah..terpaksa jgk tempuhinya..sudahla hati..lepaskan kehendak yg tidak akan dpt dipenuhi itu...sudah jelas sbnrnya..tp masih diselubungi EGO melampau yg masih menipu diri...hurm~sadis betul...
Align Center

Wednesday, August 5, 2009

++ini "habit" saya... | apekah "habit" anda??++

huhu~salam all...arinih idea dtg time buat resit dalam sistem QuickUse Accounting Software~nak citer psl HAbit diri sendiri dan anda.hehe..dah 25 tahun menjadi diri fina neh, fina dah banyak mengumpul habit2 tersendiri~hahaha..antara yg jelas dan "rare" :

  1. bila fina x cukup tido kan, mesti pagi2 esoknya diri dan hati neh akan jadik EMO giler2..xtaula, tetiba mudah sgt menangis..mudah sgt bersedih..kalau dulu nek train gi keje kan, mesti temenung sambil mengenang nasib diri then start menangis..adOi..ada skali tu sampai ada org hulur tisu tau!..waaa~serabut betul...adess...buat malu jek..in fact, sampai skrg mmg akan mcm tu..padahal bila ari2 biasa xde ape pon even mslh besar melanda...gila punya habit..
  2. fina suka sgt usap bibir sendiri guna tgn kanan or kiri klu rasa x pasti atau takut..haha~cth cam bila drive kan, x sure nak lalu jln mana, tgn kiri automatik akan terangkat usap2 bibir sambil otak ligat berfikir..adoi...merepek jek...motif xtau~masalah x setel pon bila wat camtu..hahah~tp mmg bahaya, xsedar pegang stereng sblh jek tu..adoi...
  3. masa kecik2 dulu, fina mmg suka gigit kuku..pantang kuku panjang sket mesti rs x selesa..pastu selagi x potong, mesti nk gigit..lg satu bila befikir, kdg2 gigit kuku..sbnrnya x elok tau utk otak...bakteria mudah tersimpan di bawah kuku, so klu kita suka gigit kuku,mmg senang la nk kena penyakit..seb baik masa kecik2 jek habit neh..tp kdg2 dah besar neh pon ada gak buat..sume nya di bawah kesedaran..
  4. * masih dalam pencarian..hahaha~

apepOn habit korang, hrp tidak menjejaskan mana2 pihak dan diri sendiri k...

~enjOy being urself is a true happiness bebeh~

Tuesday, August 4, 2009

++en3 yg sepatutnya berada di bln lepas | part 2++

ha...neh lg satu nk citer..perjumpaan kwn2 di bangi kopitiam..syiOk wooo~ann_chomelz datang kl..so kami mencari ruang dan peluang utk berjumpa la...antara yg terlibat~


~naha~wealthminds~makcik ann~


bintang madu dan ann


juga saya fina bersama si gagah wsk 6762~hahah
(maaf saya asyik mengambil pic org len sampai terlupa pic sendiri..T-T neh pic zaman muda2 tp layan jekla..)

antara aktiviti yg dilakukan :


makan, makan dan borak2...huhuhu

semua ini ditaja oleh gotong royong mengosongkan dompet masing2..huhuhu..


~kami guna ringgit malaysia ya...bukan rupiah..haha~

itu saja kegembiraan yg mahu dikongsi buat masa ini..sekian..hehehe~

++en3 yg sepatutnya berada di bln lepas | part 1++

masa bulan lepas ada mcm2 kejadian yg fina nak kongsi..tp xlarat nk menaip..buzy sket...(buzy x sgt actually, penat jek lebey~) okey first is farewell party utk my ex-officemate , miss nanthini..berumo 20 tahun..berenti kerja kerana sambung study...masa the day before last day dia tu, fina dgn gatalnya berkata..."thini,nnti u bawak kek tau..esOk last day kan..hahahha~" ayat tu saja melawak..tetiba esoknya, dia leh plak beli betul2..adess...terasa bersalah lak~xpela..benda dah ada kan..sebat jekla..

setakat neh ofis baru mmg happening la...happening ngan keje melambak2..ngan staff2 yg super duper blur (temasukla aku..haha) then ngan bos yg kira spOrtingla..dah lama x keje ngan ramai org dlm satu ofis..salu keje bedua ngan bos jek..tu pon bos salu xde..skrg neh ramai lak kwn2..kdg2 pening nk layan sbb bising sgt...dulu2 sorg2 jek..mkn sorg2..buat keje sorg2..sume sorg2 la..tp salu outstation gak..skrg xde outstation..layan keje melambak kat ofis jek~penat celoteh meh layan gambar ~


~kek dlm kotak >>> dikeluarkan dr kotak >>>di potong2 >>> dan dihidangkan..weeee~


~antara ofismate yg sempat diambil gambarnya..huhu~
 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space