Tuesday, April 30, 2013

Pelan Pemakanan Diet Atkin (Menu Plan)

salam u oll...

today is my second day..
and i have confession to make which is semalam 1st day  masa berbuka puasa i dah sentuh NASI.
oh noooooo~
abesla diet atkins ku...memang seronok makan tapi dalam hati serba salah gila babas beb.
makan pulak di samping tunang yang NASIB BAIK tak provok aku sbb mkn nasi...
hahaha...dia kesian kot sbb aku PUASA siangnya..hehehe...Love u la syg..wakaka

but it is not the worst part,actually i manage not to eat the full plate of rice..yeayyyy!! lagi separuh of coz tunang ku tolong "bersihkan"..hehehe...One thing about me is i dont like to waste and throw out the food...serius...aku sakit hati bole pecah dada lalu menangis tgk org makan tak abes..sob sob..kira satu permulaan yang baik..dan malam sampai umah aku dah x mkn..yeay..another success...

for this second day, aku start hari dengan mkn sup bebola ikan+cendawan..ada nasi sesudu untuk alas perut sbb petang nanti ada event kat opis ni..mkn mihun sup..okeyla sbb aku dah skip mkn tengahari...actually xleh skip mkn..ntahla aku try test ja cara mcm ni...mlm aku xnak mkn, insyaAllah...

okey, today i nak kongsi ngan u oll menu yang aku buat dan aku ceduk sikit2 dari blogger lain...credit a huge thanks to them....nah, sila amalkan..(pesanan untuk aku jugak..hahahahha)

HARI / MASA
SARAPAN
TENGAHARI
MALAM
ISNIN
telur separuh masak
2 atau 3 biji
tengahari ikan kembung 2 ekor + sayur bayam
Sup telur
SELASA
2 biji telur dadar + bawang merah 1 biji + cili 2-3 hiris
ayam goreng 4 ketul
 + sayur hijau
1 ekor ikan goreng + bayam goreng + sup kosong
RABU
Telur hancur + 2 sosej honey chicks
ikan goreng + sayur kangkung
Udang goreng + salad + mayonise resepi barat 1 sudu

KHAMIS
2 biji telur mata
2 ketul ayam goreng kunyit sederhana besar + sawi goreng
ekor Ikan kembung bakar + sambal
JUMAAT
3 sosej Honey Chick goreng
goreng + telur goreng mata + sup sayur campur 1 mangkuk kecil
Ayam + kobis goreng
SABTU
1 biji telur rebus + 2 sosej Honey Chick goreng
Ikan bakar bersambal + kangkung goreng
Butter Prawn + Salad + Mayonis Resepi Barat + sedikit Sos Garlic
AHAD
Murtabak sardin
Ayam panggang + 1/2 tauhu jepun goreng telur tanpa kuah + salad + timun kecil
Sup daging campur carrot 2 inci dipotong2

WAJIB

AIR 4 LITER KE ATAS

2 GELAS AIR SEBELUM GOSOK GIGI SLPS BGN TIDUR
MINUM AIR 2 GELAS WAJIB SEBELUM MAKAN


notakaki: actually, semalam tunang aku bgtau yang diet nih jugak boleh sebabkan sakit buah pinggang. but, i did some research..almost 99% yang i baca diary diorg psl amalan diet Atkins ni semua SIHAT WALAFIAT...hopefully, Allah beri kita kekuatan dan kesihatan yang baik untuk kita menagamalkan diet Atkins nih..aaamiinnn...

4 comments:

Anonymous said...

mmg pon sbb protein tinggi..thats y kite minum air bnyk ;)

Nurul Helwana said...

Assalam,
menarik blog kamu ni...macam mana nak contact kamu ya?ade sesuatu nak share berkenaan ATKINS...kalau boleh, emailkan ke nurul_helwana87@yahoo.com...Thanks ya

Asa Loan Savings LENDING LTD said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space