Friday, June 21, 2013

kisah rumah sewa baru

salam jumaat kalian...

ada sedikit kegelisahan menyelubungi dada di pagi hari...aww..dada! haha
hurm...kata sedih , tp melawak pula..okla kan merawat duka..

dalam kesibukan membuat persiapan, aku jugak buat persiapan mencari rumah selepas berkahwin..
sibuk nih cari kat:

mudah.my > www.mudah.my

iproperty > http://www.iproperty.com.my/

facebook-rumah sewa >  https://www.facebook.com/RumahSewa
facebook-cari rumah sewa > https://www.facebook.com/CariRumahSewa

surat khabar la...kawan2...sedara mara...dan macam2 la...

Bila dah cari dan dah jumpa, keluar pulak satu cerita lain...
kata rumah sewa kami dapat nih mahal la..kalau setakat kata mahal xpe la jugak.
nih siap buat muka mcm aku nih bodoh la sbb ambik umah sewa mahal...
perghhh...hangin pulak rasa...ko bukan nak tolong aku cr umah sewa..bila aku dah dpt ko buat mcm tu plak...

honestly bagi aku sewa rm700 termasuk maintenance rm100 kat condo rasa berbaloila rumah tersebut..kenapa aku cakap mcm tu sbb...

1) tuan umah dia tak berkira.apa aku ckp xelok dia tukar dan buat terus.

2) lokasi dekat dengan tmpt keje aku.in fact, abg syg aku pulak yg jauh nak pi keje.

3) 24 hours security which is perfect for me yang selalu ditinggalkan oleh abg syg aku yg keje mlm..aku pulak keje siang..cuba byg kalau duduk kat flat bodo2 yang byk rakyat asing duk bersepah2 pastu kadar jenayah yg tinggi..selamat ke aku? aku tau malang tu tak berbau dan ianya takdir tuhan cuma nya kita kena berusahala untuk tidak ditimpa malang.and for me this is my effort.

4) covered parking. okeh, umah ni parking dia parking bertingkat..sebenarnya aku tak berapa confident nak parking tp aku layan kan je..hahha..actually it is more better bila korang tau parking korang mmg ada bila nak balik keje..daripada duk umah flat yg korang kena tambah at least rm150 untuk dapat kemudahan ni.kalau xnak tambah kos, ha pi la ko bersesak2 cari parking kat mana2...silap2 kena dabel park..pastu xleh angkat handbrake..senang org nak tolak kalau keta ko blocking org..tp risikonya tetap ada...kalau ada calar balar, kemik2 sket tu halal jela yer...

5) swimming pool and play ground..
hahha yang nih adik2 ngan bebudak kecik mesti suka..and kalau esok aku ada anak, mesti dia seronok...aamiinn..

ada la lagi...tapi malas dah aku nak menaip...aku cuma boleh bersabar dan berharap orang itu akan dibukakan hati oleh Allah swt dan berfikir sejenak kenapa org2 miskin harta tapi bukan jiwa mcm aku nih terpaksa menyewa umah mahal.sekian..

notakaki: enjoy view rumah baru aku ketika dibasuh hari itu..bye...






Friday, June 7, 2013

sekiranya ia ada..KAU munculkanlah...

salam...
ceh2...tajuk saja jek macam ayat novel..mukadimah sangat..hehehe
hari ini hari jumaat..jadi hari ini aku rehat lama..pukul 12.15pm hingga 2.45 pm...
biasala sekarang dah convert jadi orang government...bila dah rehat lama, ape lagi projek berjalan2 ke kuala lumpur mencari kain bermula...aku ajak mak aku...tp kesian jugak nak ajak mak sebab kaki mak sakit..berjalan lama dah letih..puas aku suh mak gi klinik..haram xmau..katanya doktor asik marah dia..ayah aku sibukla..macam2la...aku offer nak hantar xmau pula...
mak oh mak...harap2 segala penyakit mak Allah sembuhkan la cepat2...sebab mak belum lagi timang cucu dari aku..hikhik..gedih nak ada anak aku nih..hahahaha

shopping punya shopping xsedar dah time balik...geram pulak nih apa yg dicari xde..seb baik la kain untuk family aku pakai time aku kahwin nanti jumpa..siap beli kain untuk bertandang sekali...melayang rm248...
aku bukan ada cash pon..aku cakap ngan mak aku nak pakai kedit kad...hehe..aku ckp lagi kalau ayah aku tau mesti kena marah..hahaha..mak aku pulak baik punya back up..xpela..ada rezeki lebih nanti bayarla...
hahaha...

bestnya la kalau rezeki nak membayar keperluan nak berkahwin tu senang datang....aku memang memang memang memang memang dan memang memerlukannya sangat....selain dari aku berusaha kerja part time sana sini..aku jugak banyak berdoa...nak buat solat dhuha tapi masa amat mencemburui...penah jugak aku curik2..tp xsempat jugak..gagal disitu...hehe...ni aku nak kongsi doa yang latest aku jumpa sampai aku rasa nih memang untuk org desperate nak rezeki lebih ni...aku siap letak kat dekstop komputer ofis aku lagi...hari2 baca..hahaha

simply read it guys...insyaAllah, Allah akan mendengar dan memakbulkannya...aamiinnnn...

sumber: encik google tersayang..muahmuah..hahaha




Thursday, June 6, 2013

persiapan perkahwinan - || HIV Test ||

sumber: encik google
Salam...

Kalau ikut kiraan dari tarikh hari ini, lagi 93 hari sahaja tarikh akad nikah aku..
dan aku sebenarnya tak buat lagi HIV test nih..masing2 sibuk dengan benda lain...
tunang aku pon belum pi balik kg ambik surat kebenaran berkahwin since kitorg akan bernikah di ampang...

InsyaAllah segalanya berjalan lancar since Tok kadi tu kawan ayah aku..hikhik..so xdela risau sgt...
Berbalik semula ke cerita HIV test nih, sebenarnya aku jugak tak pasti HIV test nih valid berapa lama..
hahahaha...kejap aku gugel ada yg kata 3 bulan..tp ada gak kata 6 bulan...hahaha..apa2 la...aku ingat nak wat akhir bulan 6 ni...

sape2 yang nak wat HIV Test kat lembah klang ni, aku dah sediakan senarai klinik yg ada sediakan khidmat ni....check it out..

Senarai Klinik Kesihatan Kerajaan di Wilayah Persekutuan - Ujian HIV
Setiap Isnin – Jumaat : 8.30 pagi – 3.30 petang
Senarai Klinik Kesihatan Kerajaan (Ujian HIV)

No. Tel
Klinik Kesihatan Hospital Kuala Lumpur
03 2615 5752
Klinik Kesihatan Putrajaya, No. 1 Jalan Presint 9E, Putrajaya
03 8888 3057
Poliklinik Komuniti Tanglin, Jalan Cenderasari, KL
03 2698 3311
Klinik Kesihatan Cheras Baru, Jln 16, Kg Cheras Baru Off Jln Kuari KL
03 4294 6114
Klinik Kesihatan Batu, Batu 4 1/2 Jalan Ipoh, KL
03 6257 3355
Klinik Kesihatan Petaling Bahagia, Batu 6, Jln Puchong, KL
03 7782 9355
Klinik Kesihatan Dato'Keramat, Jln Jelatek, Dato' Keramat, KL
03 4527 3333
Klinik Kesihatan Kampung Pandan, Jln Kg Pandan, KL
03 9281 0272
Klinik Kesihatan Pantai, Bangsar, Blok C, Wisma Goshen, Plaza Pantai Off, Jalan Pantai Baru, KL
03 2288 1071
Klinik Kesihatan Jinjang, No. 2 Jalan 4/16, Jinjang Utara Tambahan, KL
03 6258 3355
Klinik Kesihatan Setapak, No 26/28, Jln 9/23, Medan Makmur, Setapak, KL
03 4042 7557
Klinik Kesihatan Sungai Besi, Jln Besar, Sungai Besi, KL
03 9058 5464
Klinik Kesihatan Bandar Tun Razak, No. 16 & 18 Jalan Jujur 3, Bandar Tun Razak, KL
03 9171 3333
Klinik Kesihatan Sentul, 189, Jalan Perhentian Off Jalan Hj Salleh, Sentul KL
03 4042 7557

Senarai Klinik Kesihatan Kerajaan Negeri Selangor – Ujian HIV
Setiap Isnin – Jumaat : 2.00 – 4.00 ptg
Daerah Klang
No. Tel
Daerah Hulu Langat
No. Tel
Kapar
03 3250 8355
Semenyih
03 8723 8355
Meru
03 3392 1355
Batu 9, Cheras
03 9075 8046
Pandamaran
03 3165 8770
Beranang
03 8766 7577
Pulau Ketam
03 3110 4206
Batu 14 Hulu Langat
03 9021 1414
Pulau Indah
03 3101 2035
Ampang
03 4292 3332
Pelabuhan Klang
03 3165 8459
Kajang
03 8739 5764
Bukit Kuda
03 3348 8174
Bdr Baru Bangi
03 8925 8707
Aneka Klang
03 3374 8019
Bdr Seri Putra
03 8925 8518
Klang
03 3371 8025
Cheras Baru
03 4297 5853
Kampung Pandan
03 9284 7881
Daerah Kuala Langat
No. Tel
Daerah Hulu
No. Tel
Banting
03 3187 1333
Kuala Kubu Bharu
03 6064 1257
Sijangkang
03 3122 6686
Ulu Yam Bharu
03 6075 1261
Telok Datok
03 3187 1117
Soeharto
03 6046 1003
Kanchong Darat
03 3187 1934
Rasa
03 6057 3264
Tanjung Sepat
033197 2880
Kalumpang
03 6049 1426
Tlok Panglima Garang
03 3122 7433
Serendah
03 6081 2500
Jenjarom
03 3191 3066
Selisek
05 454 1352
Bukit Changgang
03 3149 1355
Bandar
03 3120 1333
Daerah Gombak
No. Tel
Sabak Bernam
No. Tel
Rawang
03 6091 9055
Sungai Besar
03 3224 1358
Kuang
03 6037 1355
Sekinchan
03 3241 0331
Batu Arang
03 6035 2287
Badan Terap
03 3215 2722
AU2
03 4257 9466
Parit Baru
03 3213 6223
Selayang Baru
03 6187 8564
Sungai Air Tawar
03 3213 6227
Taman Kenanga
03 6187 3039
Sabak Bernam
03 3216 1355
Taman Ehsan
03 6272 7471
Sungai Buloh
03 6157 6775
Daerah Kuala
No. Tel
Daerah Petaling
No. Tel
Tanjung Karang
03 3269 8355
Puchong
03 8061 1814
Kuala
03 3289 1142
Seri Kembangan
03 8945 5929
Jeram
03 3264 7075
Shah Alam
03 5518 6531

Wednesday, June 5, 2013

Running Man akan datang ke Malaysia!!!weehuuu~

Salam Olls..


sebelum balik keje nak kongsi satu citer..
haritu baru jek aku bercerita dgn kawan2 pasal runningman tak nak datang malaysia..
tetiba arinih ku baca kat blog  rotikaya memang pihak SBS RUnning man nak buat showcase kat malaysia dalam bulan September...Wahhhh...seronok...tpkan..kalau betul dia nak buat 21 Sept kan, tu tarikh aku balik dari krabi...waaa....jgn terlepas sudah...masa tu nak pujuk hubby la gi tgk jap...sob..sob..
harap2 dia bagi...aku jarang minat2 pelakon2 nih..hahaha..

Okla aku nak siap2 nak balik umah...sebelum tu, nih tweeter yang disebutkan...

ihsan:ROTIKAYA.COM

Bai Oll...hikhik

Sunday, June 2, 2013

Running Man is my Favourite!!


credit:perekacerita


salam semua...

dalam kesibukan i buat eprsiapan kawen..sempat jugak bukak laptop survey apa yang patut...
yang tak patut po salu gak buat..hahahha

contoh yang tak patut adalah menonton muvie dan bermain candy crush kat facebook..hahaha..abes masa gitu saja...muvie yang dalam senarai top list adalah gameshow bersiri RUNNING MAN..feewiitt...

kenapa fina suka tgk citer nih?? sebab tahap kekreatifan dorg memang superb..tahap dewa gitu...macam mana la diorg bole terfikir nak buat game macam tu..nampak bodoh2 ja tp kita sendiri tak terfikir dek akal..hahahha...thumbs up to korean people! hehehe

okeh, aku tau korang suka gak cuma tak tau nak tengok kat mana...walaupun kat umah fina xde astro, tapi fina berusaha gak mencari jalan nak tgk citer nih..last2 jumpa satu blog nih...perghhh...memang best...
sekarang Running Man dah episod 147..dalam byk2 tu dalam 10% fina dah tgk..tu pon lompat2....citer nih every week ada..so setiap malam curik masa sejam tgk episod 1 sampai la nih dah episod 7 fina tgk...hahahaha...taksub ke namanya itu...

okeh, kalau sape takde laptop nak tgk online..bole tengok kat tv2 setiap sabtu jam 4 ptg..tv2 baru start tayang semalam (1 june 2013) episod 1..so, sape2 yang nak follow dari awal bole tgk tv2..siap ada contest lagik..hahaha...bih promonya..Runningman tv2

kalau terlepas time nak tgk kat tv korang tu nanti, tv2 ada live streaming jugak...salu kalau aku berebut tv ngan mak aku, aku mengalah la..masuk bilik bukak la live streaming..hahahhaa...nihla link nya..LIVE STREAMING TV2

okeh, sape malas nak tunggu, tau nak cepat ja mcm aku mehla tgk runningman kat blog nih...selain runningman pon ada gak cerita korea lain..

SOUTH KOREA ADDICT atau

KSHOWNOW

banyak lagi lain blog dgn website..korang kena rajin gugel la...hehe..nih saja jek aku bagi pembuka tirai post bulan 6...aku super bz sampai bulan 9..yelah, mana nak buat persiapan mana nak cr duit..mana nak buat akaun kat tmpt keje baru nak meeting nak dating nak cari umah sewa nak kawen nak nikah nak kurus semua  nak la..hahahhaha...harap2 impian tercapai hendaknya..amin...







 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space