Friday, October 25, 2013

Off to KRABI...


salam all...

hik hik...dah balik dari krabi sebulan yang lalu...

update sket..

first day - fllight pukul 7 pg sampai 830 pg waktu indon..waktu dia lambat sejam dari kita..sampai jek terus cari shuttle bus..murah..150 bath jek sampai hotel goodwill.sampai hotel dalam kul 915 pg..hotel nih mmg best.rate bole bagi 8/10. fina booking guna booking.com..sampai jek dh nampak dia sediakan kunci atas meja and dia terus bagi borg suh isi and tepaksa tunggu jap sbb bilik tgh kemas..sambil tunggu bilik tu fina carila pakej island hopping yg dia sediakan utk aktiviti hari esok. dia xde pakej sendiri..dia guna aonang orchid resort punya pakej.but still murah.kat luar sume mahal..serius.fina ambik hong island pakej by speedboat.untuk long tail boat 700 bath je sorang.tp kelajuannya mcm siput..hahah.dia pegi 5 pulau.fina xnak phi phi sbb kompom org ramai and dia pegi sampai 7 pulau katanya.4 island pulak sket sngt 4 pulau..haha..kita ambik tgh2 je..pastu fina cari skuter sbb hari first baru sampai nih kitaorg just nak jalan2 ke pantai aonang, shopping sket and makan2...

total belanja first day : bilik 3 hari 2 malam = 1500 bath , sewa skuter 24 jam= 200 bath, breakfast (beli kt 7e) = 50 bath, pakej hong island = 2000 bath, lunch kat bamboo restoren = 346 bath (mahal rugi ja tp sedap) dinner kat jeti krabi town = 145 bath (murah dan sedap) buahtgn beli kat sepanjang kedai dekat aonang beach = 1400 bath total = 5641 bath bersamaan lebih kurang rm564.10. haha

second day - 730 pg breakfast di hotel..sekadar toast dan scramble egg n orange jus. 815pg van sampai bawak gi pantai aonang utk naik boat ke hong island.seperti jangkaan phi phi island trip seramai2 umat..38 orang..hong island 9 orang ja..hahaha..ku suka..2 orang barcelona,spain, 2 orang melayu, 2 orang thai,2 orang lebanon dan 1 orang korea...anak kapal 2 orang dan tour guide sorang.muslim nama hasan. pegi kul 9 balik kul 3 ptg..just nice..balik rehat jap..hubby lak demam..xtau nape maybe sbb dalam speed boat kami duk depan sekali kat muncung boat tu..dia punya hentakkan jgn ckpla..mcm kena gusti..hahaha..sakit pinggang x hilang sampai skrg beb...malam mkn kat al-ayub kot nama kedai tu..steamboat..rm15.9..tp air mahal..benci...teh susu rm4.. 

total belanja second day = dinner = 398 bath, panadol (7e) = rm120 bath (sumpah murah giler..) total = 518 bath

third day - 430 pg dah bgn gi mandi2 and kemas2 nak pegi airport.ha lupa nak ckp since pagi2 buta xde tut tut or bus pegi krabi airport so kami sewa mini van 700 bath per van. seb baik ada kapel melayu yg duk satu hotel ngan kami nak pegi airport gak..so sorang byr dalam 175 bath..xdela mahal sgt..lebih 25 bath jek dari shuttle bus...kul 530 pg van sampai..terus shoot sampai airport 615 pagi..tunggu punya tunggu kul 730 baru dpt nek kapal...sampai lcct pukul 945..alhamdulillah..selamat pegi dan pulang...

sekian, laporan kami..hikhikhik
http://mforum.cari.com.my/static/image/smiley/default/lol.gif

p/s: cuaca alhamdulillah hari pertama dan kedua elok ja...cuma mlmnya ada sket2 hujan...hari ketiga nak balik tu, hujan selebat2 nya...seb baik kami dah nak balik...hikhik...apepon, mmg seronok and rasa nak pegi krabi lagi skali jek..sbb byk tmpt lom pegi..huhuhu...
http://mforum.cari.com.my/static/image/smiley/default/biggrin.gif

meh tgk gambar~~







No comments:

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space