Friday, June 21, 2013

kisah rumah sewa baru

salam jumaat kalian...

ada sedikit kegelisahan menyelubungi dada di pagi hari...aww..dada! haha
hurm...kata sedih , tp melawak pula..okla kan merawat duka..

dalam kesibukan membuat persiapan, aku jugak buat persiapan mencari rumah selepas berkahwin..
sibuk nih cari kat:

mudah.my > www.mudah.my

iproperty > http://www.iproperty.com.my/

facebook-rumah sewa >  https://www.facebook.com/RumahSewa
facebook-cari rumah sewa > https://www.facebook.com/CariRumahSewa

surat khabar la...kawan2...sedara mara...dan macam2 la...

Bila dah cari dan dah jumpa, keluar pulak satu cerita lain...
kata rumah sewa kami dapat nih mahal la..kalau setakat kata mahal xpe la jugak.
nih siap buat muka mcm aku nih bodoh la sbb ambik umah sewa mahal...
perghhh...hangin pulak rasa...ko bukan nak tolong aku cr umah sewa..bila aku dah dpt ko buat mcm tu plak...

honestly bagi aku sewa rm700 termasuk maintenance rm100 kat condo rasa berbaloila rumah tersebut..kenapa aku cakap mcm tu sbb...

1) tuan umah dia tak berkira.apa aku ckp xelok dia tukar dan buat terus.

2) lokasi dekat dengan tmpt keje aku.in fact, abg syg aku pulak yg jauh nak pi keje.

3) 24 hours security which is perfect for me yang selalu ditinggalkan oleh abg syg aku yg keje mlm..aku pulak keje siang..cuba byg kalau duduk kat flat bodo2 yang byk rakyat asing duk bersepah2 pastu kadar jenayah yg tinggi..selamat ke aku? aku tau malang tu tak berbau dan ianya takdir tuhan cuma nya kita kena berusahala untuk tidak ditimpa malang.and for me this is my effort.

4) covered parking. okeh, umah ni parking dia parking bertingkat..sebenarnya aku tak berapa confident nak parking tp aku layan kan je..hahha..actually it is more better bila korang tau parking korang mmg ada bila nak balik keje..daripada duk umah flat yg korang kena tambah at least rm150 untuk dapat kemudahan ni.kalau xnak tambah kos, ha pi la ko bersesak2 cari parking kat mana2...silap2 kena dabel park..pastu xleh angkat handbrake..senang org nak tolak kalau keta ko blocking org..tp risikonya tetap ada...kalau ada calar balar, kemik2 sket tu halal jela yer...

5) swimming pool and play ground..
hahha yang nih adik2 ngan bebudak kecik mesti suka..and kalau esok aku ada anak, mesti dia seronok...aamiinn..

ada la lagi...tapi malas dah aku nak menaip...aku cuma boleh bersabar dan berharap orang itu akan dibukakan hati oleh Allah swt dan berfikir sejenak kenapa org2 miskin harta tapi bukan jiwa mcm aku nih terpaksa menyewa umah mahal.sekian..

notakaki: enjoy view rumah baru aku ketika dibasuh hari itu..bye...






5 comments:

Anonymous said...

rumah baru dikawasan mana maaf bertnya.kalau berhampiran kuala lumpur kondominium rm700 adalah berbaloi..jangan di ikutkan kata rakan2 yang tidak mengetahui keadaan situasi anda..

___fina___ said...

Memang kawasan dekat2 kl pon..batu caves..tula mmg buat dek jela..org lain mana fhm mslh kita..hurm...

Nadhirah Mohammad Zainal said...

hyey kita rasa kita berjiran dgn awk... tngok tiles je da tauuu...

hum hummm....

kg laksamana an?? condo an?

hai jiran

___fina___ said...

hehe..yela..tapi kita dah pindahla Nadhirah...tuan rumah nak jual dah rumah dia...

HENRIETTA FERNANDO said...

Halo,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Henrietta Fernando, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan kepada sesiapa yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% untuk individu, syarikat dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini melalui e-mel untuk memohon dan mendapatkan pinjaman segera: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space